Н У Х Т

Вітаємо асистентку кафедри біотехнології і мікробіології на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи!

18 березня 2021

Вітаємо асистентку кафедри біотехнології і мікробіології на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи!

Днями у форматі відеоконференції відбувся попередній розгляд кандидатської дисертації асистентки кафедри біотехнології і мікробіології, здобувачки вищої освіти третього рівня кафедри технології молока і молочних продуктів Тетяни Белемець. Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технологій продуктів молоковмісних кисломолочних з поліфункціональними наповнювачами природного походження» (наукова керівниця – кандидатка технічних наук, доцентка Наталія Ющенко).

До наукового семінару долучилися фахівці кафедри технології молока і молочних продуктів, кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, кафедри біотехнології і мікробіології.

Крім представників нашого університету участь у заході також взяли професорка кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Тетяна Юдіна та професор кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя Володимир Юкало.

У дисертаційній роботі наведене теоретичне обґрунтування і вирішення наукової задачі, що полягає в удосконаленні технологій молоковмісних продуктів: пасти молоковмісної сиркової з обліпихою та соусу молоковмісного сметанного з часником і цибулею.

Під час наукових досліджень авторкою був розроблений і запропонований для застосування склад купажу на основі натуральних рослинних олій у технологіях молоковмісних продуктів із оптимізованим жирнокислотним складом. Крім того, була досліджена антимікробна дія часнику та зеленої цибулі щодо типових представників контамінантів кисломолочних продуктів і показаний позитивний вплив таких компонентів на біологічну стійкість розроблених продуктів. Здобувачка також уточнила технологічні параметри отримання екстракту стевії на основі молочної сироватки і обґрунтувала можливість підвищення біологічної ефективності молоковмісних продуктів за умови використання купажу на основі натуральних рослинних олій.

Наукова новизна результатів підтверджується отриманим патентом України на корисну модель, а для запропонованих продуктів розроблена необхідна нормативна документація.

В обговоренні дисертаційної роботи взяли участь практично всі присутні, адже тема роботи дуже актуальна в сучасних умовах.

Науковці зазначили, що здобувачка приємно здивувала глибокими знаннями викладеного матеріалу та ґрунтовними відповідями на всі запитання.

Приємні слова на адресу доповідачки прозвучали і від її колег з кафедри біотехнології і мікробіології, професора Віктора Стабнікова та доцентки Вікторії Красінько, які зауважили, що Тетяна Белемець успішно поєднує наукову діяльність із роботою викладачки кафедри й користується повагою колег.

Враховуючи актуальність теми, наукову та практичну цінність результатів і висновків, викладених у дисертації, а також результати відкритого голосування дисертаційна робота Тетяни Белемець була рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 за спеціальністю 05.18.04 – «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів».

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вітає свою колегу з успішним представленням результатів наукових досліджень і бажає їй подальших успіхів на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи!

Опублікований: 18-03-2021
Читайте також:
Як здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» альтернативну каву вчилися готувати…

Альтернативні способи приготування кави освоїли здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в межах вивчення навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє». Воркшоп з кавової альтернативи провів бариста топової кав’ярні Yellow Place Coffee В′ячеслав Плюта. Yellow Place – імпортер кави від фермерів, що має ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» альтернативну каву вчилися готувати… 24 жовтня 2023

До нових викликів цифрового світу готуються студенти-управлінці

25 квітня у Міжнародному виставковому центрі відбувся iForum Інтернет-діячів – наймасштабніша офлайн-конференція східної Європи, яка проводиться на волонтерських засадах активними ІТ-компаніями вже вдесяте, і цьогоріч зібрала рекордні 13000 відвідувачів. Студенти та викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ не могли залиш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До нових викликів цифрового світу готуються студенти-управлінці 26 квітня 2018

Перспективні дослідження наших аспірантів

Аспірант другого року навчання кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Дмитро Михайличенко 16 квітня 2024 року взяв участь у онлайн-засіданні секції «Холодильні установки та кондиціювання повітря» Всеукраїнської науково-технічної конференції молодих вчених та здобувачів вищої освіти, яка відбулася у Навчально-науковому інституті холоду, кріо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективні дослідження наших аспірантів 17 квітня 2024

День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ гостинно зустрів майбутніх вступників, які відвідали День відкритих дверей. Директор коледжу Юрій Барилюк ознайомив випускників шкіл м. Суми та області і їх батьків із навчальним закладом, його історією та традиціями, матеріально-технічною базою, звернув увагу на те, що коледж є структурним підрозділом Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 02 квітня 2019