Н У Х Т

Вітаємо асистентку кафедри біотехнології і мікробіології на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи!

18 march 2021

Вітаємо асистентку кафедри біотехнології і мікробіології на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи!

Днями у форматі відеоконференції відбувся попередній розгляд кандидатської дисертації асистентки кафедри біотехнології і мікробіології, здобувачки вищої освіти третього рівня кафедри технології молока і молочних продуктів Тетяни Белемець. Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технологій продуктів молоковмісних кисломолочних з поліфункціональними наповнювачами природного походження» (наукова керівниця – кандидатка технічних наук, доцентка Наталія Ющенко).

До наукового семінару долучилися фахівці кафедри технології молока і молочних продуктів, кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, кафедри біотехнології і мікробіології.

Крім представників нашого університету участь у заході також взяли професорка кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету Тетяна Юдіна та професор кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя Володимир Юкало.

У дисертаційній роботі наведене теоретичне обґрунтування і вирішення наукової задачі, що полягає в удосконаленні технологій молоковмісних продуктів: пасти молоковмісної сиркової з обліпихою та соусу молоковмісного сметанного з часником і цибулею.

Під час наукових досліджень авторкою був розроблений і запропонований для застосування склад купажу на основі натуральних рослинних олій у технологіях молоковмісних продуктів із оптимізованим жирнокислотним складом. Крім того, була досліджена антимікробна дія часнику та зеленої цибулі щодо типових представників контамінантів кисломолочних продуктів і показаний позитивний вплив таких компонентів на біологічну стійкість розроблених продуктів. Здобувачка також уточнила технологічні параметри отримання екстракту стевії на основі молочної сироватки і обґрунтувала можливість підвищення біологічної ефективності молоковмісних продуктів за умови використання купажу на основі натуральних рослинних олій.

Наукова новизна результатів підтверджується отриманим патентом України на корисну модель, а для запропонованих продуктів розроблена необхідна нормативна документація.

В обговоренні дисертаційної роботи взяли участь практично всі присутні, адже тема роботи дуже актуальна в сучасних умовах.

Науковці зазначили, що здобувачка приємно здивувала глибокими знаннями викладеного матеріалу та ґрунтовними відповідями на всі запитання.

Приємні слова на адресу доповідачки прозвучали і від її колег з кафедри біотехнології і мікробіології, професора Віктора Стабнікова та доцентки Вікторії Красінько, які зауважили, що Тетяна Белемець успішно поєднує наукову діяльність із роботою викладачки кафедри й користується повагою колег.

Враховуючи актуальність теми, наукову та практичну цінність результатів і висновків, викладених у дисертації, а також результати відкритого голосування дисертаційна робота Тетяни Белемець була рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 за спеціальністю 05.18.04 – «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів».

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вітає свою колегу з успішним представленням результатів наукових досліджень і бажає їй подальших успіхів на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи!

Published on: 18-03-2021
Read also:
Акредитація в сфері підготовки фахівців з автоматизації, як запорука успіху в майбутньому

Важливою подією в житті нашого університету і, зокрема кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління став початок вкрай важливої та надзвичайно необхідної процедури сучасного становлення освітнього процесу України – акредитації освітньо-професійної програми «Інтелектуальні комп’ютерні системи керування»  спеціальності 151 «Автоматизація та...

READ YOURSELF

Акредитація в сфері підготовки фахівців з автоматизації, як запорука успіху в майбутньому 23 january 2019

Переможці екологічної вікторини отримали свої призи

21-23 березня в університеті у рамках проєктів Програми ЄС Еразмус+ працювала Міжнародна Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». В останній день її роботи відбулася екологічна вікторина, переможці якої вже отримали свої заслужені призи, а усі учасники – сертифікати. Нагадаємо, переможцями вікторини стали: ...

READ YOURSELF

Переможці екологічної вікторини отримали свої призи 02 april 2024

Внесені зміни до Порядку присудження ступеня доктора філософії

Воєнні дії, спричинені повномасштабним вторгненням росії, охопили значну частину України та унеможливили здійснення діяльності в багатьох закладах вищої освіти та наукових установах. Зокрема, стала неможливою або значно ускладнилася атестація здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» та дотримання строків такої атестації. Тому 21 березня 2...

READ YOURSELF

Внесені зміни до Порядку присудження ступеня доктора філософії 23 march 2022