Н У Х Т

Університет взяв участь в Українсько-Баварській конференції з програм подвійних дипломів

10 may 2023

Університет взяв участь в Українсько-Баварській конференції з програм подвійних дипломів

4-5 травня в Регенсбурзі (Німеччина) у гібридному форматі відбулась українсько-баварська конференція з програм подвійних дипломів, у якій взяли участь: Генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко, заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, державна міністерка з європейських і міжнародних справ Баварської державної канцелярії Мелані Хумль, генеральний директор Міністерства науки та мистецтв Баварії Рольф-Дітер Юнк, президент Східно-Баварського технічного університету Регенсбурга, член ради директорів BAYHOST Ральф Шнайдер, фахівчиня департаменту з питань академічної роботи та обслуговування студентів управління з правових питань та управління якістю академічного навчання Університету Фрідріха Олександра Ерлангена-Нюрнберга (FAU) Магдалена Ліб, керуючий директор, доктор Олександр Рудольф, керівниця проєкту, керівниця Інституту акредитації системи, сертифікації та забезпечення якості (ACQUIN) Ніна Сорока, фахівці управління вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олександра Лактіонова та Віталій Носок, членкиня Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Наталія Авшенюк.

Учасниками конференції були представники закладів вищої освіти з усіх регіонів України. Наш університет представляла помічниця ректора з міжнародних питань Любов Фарина.

Метою конференції було посилення співпраці між українськими та баварськими університетами під час війни. Програми подвійного диплому пропонують українським студентам можливість навчатися в Україні та частину свого навчання в німецькому університеті-партнері. Зрештою, вони отримують як український, так і німецький диплом або один спільний диплом. Курси в німецькому університеті також можуть проводитись онлайн, якщо фізична мобільність неможлива. Крім того, програми подвійних дипломів сприяють міжнародній співпраці викладачів університетів й інтернаціоналізації навчальних планів. Нагадаємо, що наш університет співпрацює із закладами вищої освіти в Німеччині, зокрема Університетом Хохшуле Гайзенхайм, Університетом прикладних наук Бойта та ін.

У ході конференції йшлося про започаткування нових програм подвійних дипломів українських і баварських університетів. Опитування баварських університетів показало, що понад 20 факультетів 13 різних університетів зацікавлені у створенні спільних програм навчання з українськими партнерами.

Під час інформаційної сесії були пояснені важливі аспекти та процедури створення та акредитації програм подвійних дипломів як у Баварії, так і в Україні. Фахівці німецької програми академічних обмінів DAAD проінформували про відповідні програми фінансування для розроблення та реалізації програм подвійних дипломів з Україною.

Наприкінці заходу представники українських університетів ділилися своїм досвідом співпраці під час війни.

Сподіваємося, що ми також на спинимося на досягнутому, і у нас будуть нові партнери, нові програми, нові проєкти, нові гранти!

Published on: 10-05-2023
Read also:
Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснений наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складений рейтинг українських закладів вищої освіти. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для від...

READ YOURSELF

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року 13 april 2020

Переддипломна практика – важливий щабель на шляху до кваліфікаційної роботи!

Практична підготовка є невід’ємною частиною теоретичного навчання, адже дозволяє закріпити здобуті знання та опанувати реальні виробничі процеси. Тож з 14 по 27 квітня 2025 року бакалаври спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» успішно завершили переддипломну практику на провідних підприємствах галузі. Зокрема, студенти, що спеціалізую...

READ YOURSELF

Переддипломна практика – важливий щабель на шляху до кваліфікаційної роботи! 30 april 2025

Новий гастрономічний досвід для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv»

У рамках сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбувся черговий майстер-клас з кондитерського мистецтва. У технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи слухачі програми раді були вітати кондитера ресторану сучасної європейської кухні «The Park Kitchen» п’ятизіркового готелю міжнародної мережі «Hilton ...

READ YOURSELF

Новий гастрономічний досвід для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv» 20 april 2019

Інноваційні технології сприяють навчанню

У рамках проведення планових гостьових лекцій з базових і вибіркових дисциплін для здобувачів вищої освіти на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів, за ініціативи професорки кафедри Ірини Шевченка та завідувача кафедри, професора Василя Пасічного 12 березня 2024 року був організований, за участю викладачів кафедри, лекційно-лабораторний прак...

READ YOURSELF

Інноваційні технології сприяють навчанню 13 march 2024