Н У Х Т

Ректор університету зустрівся з аташе Посольства Франції в Україні

22 september 2021

Ректор університету зустрівся з аташе Посольства Франції в Україні

21 вересня до університету завітала аташе з питань університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні Алікс де Гассар.

Гостя поспілкувалася з ректором університету Олександром Шевченком і начальницею відділу міжнародних зв’язків Іриною Воловик.

Пані аташе ініціювала цю зустріч аби налагодити регулярний контакт між нашим університетом і французькими закладами вищої освіти для активації міжнародної мобільності здобувачів освіти й науковців обох країн.

Алікс де Гассар зазначила, що французький Уряд планує розширення співпраці наших країн у галузі сільського господарства й харчових технологій, тому дуже зацікавлений у партнерстві з таким потужним і авторитетним освітнім і науковим центром, яким є НУХТ. Вона цікавилася пріоритетними для наших студентів і учених напрямками, щоб сформувати найбільш цікаві для них пропозиції щодо співпраці, у т.ч. і у рамках проєктів Еразмус+ .

Ректор Олександр Шевченко ознайомив представницю посольства з навчально-науковими підрозділами нашого університету, освітніми програмами підготовки здобувачів освіти, напрямками наукових досліджень наших учених й програмами співпраці із закордонними партнерами НУХТ, у т.ч. і французькими. Він зазначив, що питання академічної мобільності наших студентів і викладачів завжди у центрі уваги і керівництва, і колективу університету. Тому, нам дуже цікаве таке співробітництво, й ми були б вдячні за розширення можливостей стажувань, започаткування спільних наукових проєктів, ведення наукових досліджень, читання гостьових лекцій тощо.

Дипломатка наголосила на бажанні французької сторони й надалі співпрацювати у сфері розвитку та поглиблення співробітництва між закладами вищої освіти України і Франції, полегшити доступ до інформації щодо вищої освіти та наукових досліджень у Франції українським здобувачам вищої освіти та науковцям, сприяти працевлаштуванню молодих українських спеціалістів – випускників французьких освітніх програм.

У ході візиту сторони домовилися про розвиток двосторонньокорисних контактів.

Published on: 22-09-2021
Read also:
Новітні технології вступної кампанії від менеджерів

Яким має бути менеджер та що потрібно команді для здобуття перемог? Вступники-першокурсники разом із викладачами освітньо-професійної програми 073 «Менеджмент» провели неймовірний брейн-ринг. Ініціатором заходу стала гарантка програми к.е.н., доцентка Світлана Дунда. Напередодні заходу вступникам запропонували переглянути відомий фільм режисера Том...

READ YOURSELF

Новітні технології вступної кампанії від менеджерів 05 august 2021

Волонтерські будні наших випускників

Гордість нашого університету – наші випускники. Вони завжди вирізнялися не тільки високим професіоналізмом і відповідальністю, але й неабиякими людськими якостями. І у час тяжких випробувань, принесених військовою агресією проти нашої України, наші вихованці просто діють за покликом душі, кожний роблячи те, що знає і вміє краще за все. От і ще одна...

READ YOURSELF

Волонтерські будні наших випускників 20 june 2022

Тренуємо навички менеджменту креативних індустрій

Наприкінці жовтня 13 здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» 1-3 курсів і магістратури Навчально-наукового інституту економіки і управління стали стажерами на головній події молодіжної fashion-індустрії країни – Junior Fashion Week (JFW)2021 у КВЦ «Парковий». Протягом 3-х днів майбутні ейчари тренували навички організації м...

READ YOURSELF

Тренуємо навички менеджменту креативних індустрій 01 november 2021