Н У Х Т

Ректор університету зустрівся з аташе Посольства Франції в Україні

22 вересня 2021

Ректор університету зустрівся з аташе Посольства Франції в Україні

21 вересня до університету завітала аташе з питань університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні Алікс де Гассар.

Гостя поспілкувалася з ректором університету Олександром Шевченком і начальницею відділу міжнародних зв’язків Іриною Воловик.

Пані аташе ініціювала цю зустріч аби налагодити регулярний контакт між нашим університетом і французькими закладами вищої освіти для активації міжнародної мобільності здобувачів освіти й науковців обох країн.

Алікс де Гассар зазначила, що французький Уряд планує розширення співпраці наших країн у галузі сільського господарства й харчових технологій, тому дуже зацікавлений у партнерстві з таким потужним і авторитетним освітнім і науковим центром, яким є НУХТ. Вона цікавилася пріоритетними для наших студентів і учених напрямками, щоб сформувати найбільш цікаві для них пропозиції щодо співпраці, у т.ч. і у рамках проєктів Еразмус+ .

Ректор Олександр Шевченко ознайомив представницю посольства з навчально-науковими підрозділами нашого університету, освітніми програмами підготовки здобувачів освіти, напрямками наукових досліджень наших учених й програмами співпраці із закордонними партнерами НУХТ, у т.ч. і французькими. Він зазначив, що питання академічної мобільності наших студентів і викладачів завжди у центрі уваги і керівництва, і колективу університету. Тому, нам дуже цікаве таке співробітництво, й ми були б вдячні за розширення можливостей стажувань, започаткування спільних наукових проєктів, ведення наукових досліджень, читання гостьових лекцій тощо.

Дипломатка наголосила на бажанні французької сторони й надалі співпрацювати у сфері розвитку та поглиблення співробітництва між закладами вищої освіти України і Франції, полегшити доступ до інформації щодо вищої освіти та наукових досліджень у Франції українським здобувачам вищої освіти та науковцям, сприяти працевлаштуванню молодих українських спеціалістів – випускників французьких освітніх програм.

У ході візиту сторони домовилися про розвиток двосторонньокорисних контактів.

Опублікований: 22-09-2021
Читайте також:
Команда викладачів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ – переможець міських змагань з футзалу

Команда викладачів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ зайняла 1-е місце з футзалу серед ВНЗ І-ІІ р.а. м. Суми. У фінальній зустрічі команда нашого коледжу перемогла колег із Сумського будівельного коледжу з рахунком 5:3. Команда в складі Віктора Кошкова, Миколи Котляренка, Юрія Шеденка, Дмитра Стеценка, Володимира Саєнка, Олександра Зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда викладачів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ – переможець міських змагань з футзалу 26 лютого 2018

Перші власні дослідження діяльності реальних підприємств готельної індустрії здійснили другокурсники

З 1 по 5 червня на платформі ZOOM відбулися успішні online-захисти курсових робіт з дисципліни «Організація готельного господарства» здобувачами 2 курсу навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання. Під час виконання курсової роботи студенти сформували навички аналізу та узагальнення власного практичного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші власні дослідження діяльності реальних підприємств готельної індустрії здійснили другокурсники 05 червня 2020

Одіссея до глибин космосу на Дні Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

22 листопада на родинне свято – День Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого – до актової зали університету зібралася дружна інститутська сім’я й численні гості – адміністрація, викладачі, співробітники інших інститутів і факультетів університеті, випускники минулих років. Цього разу інститутські митці запросили у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Одіссея до глибин космосу на Дні Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 23 листопада 2018

Завершилася виробнича практика четвертокурсників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завершилася виробнича практика здобувачів вищої освіти 4 курсу кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Під час практики здобувачі мали змогу ознайомитися з організацією виробництва хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів на підприємствах різної потужності. Важливою була інформація щодо забезпечення ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилася виробнича практика четвертокурсників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 жовтня 2020