Н У Х Т

Ректор університету зустрівся з аташе Посольства Франції в Україні

22 вересня 2021

Ректор університету зустрівся з аташе Посольства Франції в Україні

21 вересня до університету завітала аташе з питань університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні Алікс де Гассар.

Гостя поспілкувалася з ректором університету Олександром Шевченком і начальницею відділу міжнародних зв’язків Іриною Воловик.

Пані аташе ініціювала цю зустріч аби налагодити регулярний контакт між нашим університетом і французькими закладами вищої освіти для активації міжнародної мобільності здобувачів освіти й науковців обох країн.

Алікс де Гассар зазначила, що французький Уряд планує розширення співпраці наших країн у галузі сільського господарства й харчових технологій, тому дуже зацікавлений у партнерстві з таким потужним і авторитетним освітнім і науковим центром, яким є НУХТ. Вона цікавилася пріоритетними для наших студентів і учених напрямками, щоб сформувати найбільш цікаві для них пропозиції щодо співпраці, у т.ч. і у рамках проєктів Еразмус+ .

Ректор Олександр Шевченко ознайомив представницю посольства з навчально-науковими підрозділами нашого університету, освітніми програмами підготовки здобувачів освіти, напрямками наукових досліджень наших учених й програмами співпраці із закордонними партнерами НУХТ, у т.ч. і французькими. Він зазначив, що питання академічної мобільності наших студентів і викладачів завжди у центрі уваги і керівництва, і колективу університету. Тому, нам дуже цікаве таке співробітництво, й ми були б вдячні за розширення можливостей стажувань, започаткування спільних наукових проєктів, ведення наукових досліджень, читання гостьових лекцій тощо.

Дипломатка наголосила на бажанні французької сторони й надалі співпрацювати у сфері розвитку та поглиблення співробітництва між закладами вищої освіти України і Франції, полегшити доступ до інформації щодо вищої освіти та наукових досліджень у Франції українським здобувачам вищої освіти та науковцям, сприяти працевлаштуванню молодих українських спеціалістів – випускників французьких освітніх програм.

У ході візиту сторони домовилися про розвиток двосторонньокорисних контактів.

Опублікований: 22-09-2021
Читайте також:
Виробничники з Володимир-Волинського побували на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки

Хоча 12 березня 2020 р., у зв’язку з оголошеним у нашому університеті карантином не відбувся Ярмарок вакансій, фахівці Володимир-Волинської птахофабрики торгівельної марки «ЕПІКУР» все одно завітали на кафедру теплоенергетики та холодильної техніки. Хоча їм і не вдалося зустрітися зі здобувачами, вони мали плідну бесіду з викладачами кафедри, доце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничники з Володимир-Волинського побували на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки 13 березня 2020

Відбулася зустріч колективу НУХТ із кандидаткою на посаду ректора Людмилою Пешук

Уже зовсім скоро, 11 листопада відбудуться вибори ректора університету. А поки що кандидати на зайняття цієї посади презентують свої програми виборцям. 5 листопада відбулася зустріч кандидатки на посаду ректора університету, докторки сільськогосподарських наук, професорки Людмили Пешук із викладачами і співробітниками. Спілкувалися в актовій залі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася зустріч колективу НУХТ із кандидаткою на посаду ректора Людмилою Пешук 05 листопада 2020

На кафедрі експертизи харчових продуктів стало на одного кандидата технічних наук більше

29 грудня 2017 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 35.840.02 Львівського торговельно-економічного університету відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук асистента кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету Анастасії Чорної за спеціальністю 05.18.15 - товарознавство харчових продукті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі експертизи харчових продуктів стало на одного кандидата технічних наук більше 20 січня 2018

Інноваційні ідеї магістрантів-заочників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вражають креативністю

З 19 лютого 2019 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочалися захисти дипломних магістерських проектів студентів заочної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Екзаменаційна комісія у складі доцентів кафедри Тетяни Сильчук, В’ячеслава Губені і Олександра Люльки, оч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні ідеї магістрантів-заочників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вражають креативністю 20 лютого 2019