Н У Х Т

Лекція від Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

01 листопада 2018

Лекція від Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

30 жовтня 2018 р. шеф-кухар, кулінарний експерт і реформатор культури харчування в Україні Євген Клопотенко зустрівся зі студентами спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Більшість знає Євгена як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015), випускника школи «Le Cordon Bleu» і засновника гастромайстерні «Confiture». На сьогодні Євген Клопотенко – бренд-шеф декількох закладів ресторанного господарства м. Києва, кулінарний експерт телевізійних програм «Все буде добре», «Все буде смачно» і «Сніданок з 1+1».

Зустріч відбулася у форматі лекції-дискусії, під час якої Євген активно обмінювався думками зі студентами, майбутніми технологами харчування. «Зірковий» бренд-шеф поділився з присутніми своєю «історією» з кулінарією, запитував студентів про враження від навчання, улюблені навчальні дисципліни і розуміння обраної спеціальності. Головний меседж лектора був про необхідність вчитися, розвиватися, готувати, експериментувати, мислити нестандартно – і тоді наші студенти стануть одними з кращих у своїй справі, технологами, шеф-кухарями, шеф-кондитерами, бренд-шефами, рестораторами.

Спілкувалися лектор із аудиторією про психологію їжі, формування корисних харчових звичок, культуру харчування і навіть був сенсорний експеримент від гостя. Асистувала лектору студентка факультету, випускниця Коледжу ресторанного господарства НУХТ Алла Запорожан, яка працює з Євгеном і продовжує навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра. Євген акцентував увагу студентів на креативному підході, мотивував дивитися по-новому на традиційні рецептури і не боятися кулінарних експериментів для того, щоб приготувати гастрономічний шедевр із неординарним смако-ароматичним поєднанням інгредієнтів.

На даному етапі головна мета Євгена Клопотенка – поліпшити культуру харчування в нашій країні, а пристрасть – українська кухня. Шеф-кухар займається постійним пошуком і модернізацією старовинних українських рецептів.

Тому, вже 2 листопада у лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи Євген Клопотенко проведе майстер-клас із авторських страв української кухні та поділиться зі студентами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, як зробити автентичні страви одними з кращих у світі.

Опублікований: 01-11-2018
Читайте також:
Сформована команда, яка захищатиме честь університету на Всеукраїнській студентській олімпіаді з екології

На базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія». Проведення такої олімпіади вже стало доброю традицією для колективу кафедри, адже дає змогу виявити найсильніших студентів-екологів. Проведення студентських олімпіад підвищує статус навчального закладу, а уча...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сформована команда, яка захищатиме честь університету на Всеукраїнській студентській олімпіаді з екології 04 березня 2019

Співробітники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відвідали виробничі потужності компанії «Nemiroff»

Співробітники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства на чолі з завідувачем Анатолієм Куцом відвідали одне з місць, де традиційно виготовляються якісні і відомі у всьому світі алкогольні напої – Немирів. Статус бренду «Nemiroff» набув тільки 25 років тому, в 1992 році. Тоді в Україні з’явилося одне з перших підприємств з іноземними і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співробітники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відвідали виробничі потужності компанії «Nemiroff» 21 травня 2018

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна»

30 листопада 2021 року здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» мали змогу дізнатися про сучасні ефективні коагулянти для зсідання молока від провідного інженера-технолога відділу харчових культур і ферментів ТОВ «Хр. Хансе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна» 01 грудня 2021

Жахливо веселий Хелловін із Movie Club

У ніч проти 1 листопада у світі святкують Хелловін. Це свято походить з культурного спадку Сполучених Штатів Америки. Потроху воно все більше набуває популярності серед громадян України, а серед студентської молоді свято давно широко відоме та одне з улюблених. Не оминули своєю увагою Хелловін-2020 і учасники Movie Club з групи ГС-2-9а та їх курат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Жахливо веселий Хелловін із Movie Club 04 листопада 2020