30 жовтня 2018 р. шеф-кухар, кулінарний експерт і реформатор культури харчування в Україні Євген Клопотенко зустрівся зі студентами спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Більшість знає Євгена як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015), випускника школи «Le Cordon Bleu» і засновника гастромайстерні «Confiture». На сьогодні Євген Клопотенко – бренд-шеф декількох закладів ресторанного господарства м. Києва, кулінарний експерт телевізійних програм «Все буде добре», «Все буде смачно» і «Сніданок з 1+1».
Зустріч відбулася у форматі лекції-дискусії, під час якої Євген активно обмінювався думками зі студентами, майбутніми технологами харчування. «Зірковий» бренд-шеф поділився з присутніми своєю «історією» з кулінарією, запитував студентів про враження від навчання, улюблені навчальні дисципліни і розуміння обраної спеціальності. Головний меседж лектора був про необхідність вчитися, розвиватися, готувати, експериментувати, мислити нестандартно – і тоді наші студенти стануть одними з кращих у своїй справі, технологами, шеф-кухарями, шеф-кондитерами, бренд-шефами, рестораторами.
Спілкувалися лектор із аудиторією про психологію їжі, формування корисних харчових звичок, культуру харчування і навіть був сенсорний експеримент від гостя. Асистувала лектору студентка факультету, випускниця Коледжу ресторанного господарства НУХТ Алла Запорожан, яка працює з Євгеном і продовжує навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра. Євген акцентував увагу студентів на креативному підході, мотивував дивитися по-новому на традиційні рецептури і не боятися кулінарних експериментів для того, щоб приготувати гастрономічний шедевр із неординарним смако-ароматичним поєднанням інгредієнтів.
На даному етапі головна мета Євгена Клопотенка – поліпшити культуру харчування в нашій країні, а пристрасть – українська кухня. Шеф-кухар займається постійним пошуком і модернізацією старовинних українських рецептів.
Тому, вже 2 листопада у лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи Євген Клопотенко проведе майстер-клас із авторських страв української кухні та поділиться зі студентами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, як зробити автентичні страви одними з кращих у світі.