Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Михонік прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Загальні харчові технології» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Біотехнології та біоінженерія».
Тема лекції була присвячена технології макаронних виробів, продукту, який популярний у всьому світі. Макаронні вироби також популярні в Україні, а на наших підприємствах виробляється широкий асортимент цієї продукції.
Лариса Михонік розповіла про асортимент макаронних виробів, сировину, призначення та параметри технологічних операцій. У презентації були продемонстровані фотографії виробничих цехів підприємств макаронної галузі різної потужності, роз’яснені основні принципи роботи макаронного пресу.
Цікавою для здобувачів була інформація про історію виникнення технології макаронних виробів та її поширення у всьому світі, про обсяги виробництва макаронних виробів в Україні, їх експорт та імпорт. На завершення лекції переглянули навчальне відео.
На відкритій лекції були присутні викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Вони відзначили, що лекція була прочитана на високому методичному рівні, й лекторка активно залучала здобувачів до дискусії.