Н У Х Т

Високий науковий потенціал

14 грудня 2023

Високий науковий потенціал

14 грудня 2023 р. представлено Національний рейтинг України Ukrainian National H-index Ranking за даними IV кварталу 2023 року.

National H-index Ranking – міжнародний некомерційний рейтинг, створений з метою прозорого та уніфікованого ранжування університетів, наукових організацій та установ, що спеціалізуються на наукових дослідженнях. Ключовим показником при цьому виступає індекс Гірша як відома, популярна та стабільна метрика у сфері наукових досліджень. Над реалізацією проєкту працює група вчених з США, Великої Британії, України, Нідерландів, Туреччини.

Ранжування організацій в Ukrainian National H-index Ranking відбувається шляхом оцінювання продуктивності наукових досягнень, що робить рейтингові показники більш об’єктивними та консолідованими. Укладання рейтингових списків спрямоване на національний вимір науки, оскільки оцінює показники дослідницьких організацій всередині країни.

Перерахунок показників відбувається двічі на рік.

На сьогодні у Ukrainian National H-index Ranking представлено понад 400 організацій: університетів, наукових установ, бізнес-ініціатив та інших організацій.

Наш університет займає 82 позицію з показниками:

National H-index - 34 (збільшення на одиницю порівняно з IІ кварталом 2023 р.)
H-index (Scopus) - 32 (збільшення на три порівняно з IІ кварталом 2023 р.)
H-index (WoS) - 29 (збільшення на одиницю порівняно з IІ кварталом 2023 р.)
H-index (Google Scholar) - 82

За результатами наукових досягнень НУХТ входить до категорії «Високий науковий потенціал», куди віднесені 30% впливових і продуктивних організацій в рамках країни.

Опублікований: 14-12-2023
Читайте також:
Актуальні виклики та можливості, що відкриваються перед виробниками обговорюють викладачі

Нещодавно викладачі університету взяли участь у бізнес-зустрічі «Напої України. Чай та кава», яка зібрала виробників та експертів у галузі виробництва напоїв. У межах заходу відбулася виставка новинок асортименту, де компанії продемонстрували свою продукцію, а також представили інноваційні технології у виробництві напоїв. Виставка стала чудовою пла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні виклики та можливості, що відкриваються перед виробниками обговорюють викладачі 19 листопада 2024

Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Питання етики є завжди актуальним у будь-якому контексті, а питання наукової етики тим більше з огляду на прагнення України інтегруватись у європейський і світовий освітній та науковий простори. Важливими для України є кроки на шляху до академічної доброчесності. У рамках Всеукраїнського тижня академічної доброчесності 11 жовтня на кафедрі мехатро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 12 жовтня 2022

Чергова «кольорова» лабораторна робота на кафедрі біотехнології і мікробіології

Чергова «кольорова» лабораторна робота з курсу «Загальна мікробіологія та вірусологія», присвячена темі «Фізіологія мікроорганізмів. Розщеплення білків», була проведена на кафедрі біотехнології і мікробіології. Уже традиційно зустріч зі здобувачами вищої освіти відбувалась у дистанційному режимі на платформі Zoom – з однієї сторони екрану третьоку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова «кольорова» лабораторна робота на кафедрі біотехнології і мікробіології 18 листопада 2020

Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують підвищувати свою наукову майстерність. Компанія Clarivate Analytics з 24 по 26 вересня 2019 року проводила семінари, присвячені роботі з міжнародними наукометричними базами. Доцент кафедри Олег Кузьмін  взяв участь у 3-х вебінарах серії «Можливості Web of Science для науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою наукову майстерність продовжують підвищувати фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 жовтня 2019