Н У Х Т

Високий науковий потенціал

14 december 2023

Високий науковий потенціал

14 грудня 2023 р. представлено Національний рейтинг України Ukrainian National H-index Ranking за даними IV кварталу 2023 року.

National H-index Ranking – міжнародний некомерційний рейтинг, створений з метою прозорого та уніфікованого ранжування університетів, наукових організацій та установ, що спеціалізуються на наукових дослідженнях. Ключовим показником при цьому виступає індекс Гірша як відома, популярна та стабільна метрика у сфері наукових досліджень. Над реалізацією проєкту працює група вчених з США, Великої Британії, України, Нідерландів, Туреччини.

Ранжування організацій в Ukrainian National H-index Ranking відбувається шляхом оцінювання продуктивності наукових досягнень, що робить рейтингові показники більш об’єктивними та консолідованими. Укладання рейтингових списків спрямоване на національний вимір науки, оскільки оцінює показники дослідницьких організацій всередині країни.

Перерахунок показників відбувається двічі на рік.

На сьогодні у Ukrainian National H-index Ranking представлено понад 400 організацій: університетів, наукових установ, бізнес-ініціатив та інших організацій.

Наш університет займає 82 позицію з показниками:

National H-index - 34 (збільшення на одиницю порівняно з IІ кварталом 2023 р.)
H-index (Scopus) - 32 (збільшення на три порівняно з IІ кварталом 2023 р.)
H-index (WoS) - 29 (збільшення на одиницю порівняно з IІ кварталом 2023 р.)
H-index (Google Scholar) - 82

За результатами наукових досягнень НУХТ входить до категорії «Високий науковий потенціал», куди віднесені 30% впливових і продуктивних організацій в рамках країни.

Published on: 14-12-2023
Read also:
День аквакультури: викладачі університету відкривають нові горизонти разом із вітчизняним виробником

Триває плідна співпраця наших випускових кафедр з виробничниками. Нещодавно у межах Дня аквакультури викладачі університету відвідали стейкхолдера кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, унікальне підприємство «Українська креветка», створене у 2019 році на Київщині підприємцем Олексієм Слєпньовим – першим, хто привіз до України малька Macrobr...

READ YOURSELF

День аквакультури: викладачі університету відкривають нові горизонти разом із вітчизняним виробником 04 december 2025

Industry visit учасників форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» на підприємство «Фудреформ»

Наука й інновації завжди були двигуном прогресу в сучасному світі. У сфері виробництва харчової продукції вони грають особливо важливу роль. Тому прогресивні підприємства шукають інноваційні технології та рішення, щоб забезпечити якість та ефективність на всіх етапах виробництва продукції. З метою сприяння цьому процесу та об'єднуючи зусилля науко...

READ YOURSELF

Industry visit учасників форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» на підприємство «Фудреформ» 01 november 2023

Студентська конференція затвердила роботу студради університету

18 квітня відбулася звітна конференція студентської ради університету. Після завершення реєстрації делегатів, голова студради Олександр Висоцький повідомив, що необхідний кворум є, і конференція може починати роботу. Головуючим конференції обрали Максима Закржевського і Ольгу Трофімову секретарем. До складу лічильної комісії обрали      Анну Март...

READ YOURSELF

Студентська конференція затвердила роботу студради університету 20 april 2019

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Анатолій Лукащук, який має значний науково-практичний досвід роботи на посаді головного технолога ТОВ «Науково-виробнича організація «Лактол Інтернейшнл», був запрошений лекторкою вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», профес...

READ YOURSELF

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом 26 march 2025