Н У Х Т

Друзі чи вороги? Як мікроби керують нашим здоров’ям

24 березня 2025

Друзі чи вороги? Як мікроби керують нашим здоров’ям

Нещодавно студенти фахових коледжів нашого університету мали унікальну можливість дізнатися більше про мікросвіт людини завдяки лекціям доцентки кафедри біотехнології і мікробіології, к.б.н. Світлани Старовойтової.

Перша лекція на тему «Мікросвіт людини: бактерії – друзі чи вороги?» відбулася для студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ, які навчаються за спеціальностями «Готельне обслуговування» та «Харчові технології». Незабаром аналогічну лекцію було прочитано для студентів Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу НУХТ.

Лекція охоплювала питання ролі мікробіоти різних біотопів людини, її склад і вплив на організм людини. Окрему увагу було приділено позитивним (пробіотичним) функціям мікроорганізмів, які впливають не лише на імунітет, травлення, а навіть на емоційний стан. Обговорювалися сучасні тренди в біотехнології – використання пробіотичних бактерій для створення препаратів пробіотиків, функціональних продуктів харчування і косметологічних засобів, збагачених пробіотичними мікроорганізмами. Також студенти дізналися, які бактерії є корисними, а які можуть спричиняти захворювання та як керувати мікробним балансом.

Світлана Старовойтова закликала здобувачів освіти долучатися до телеграм-каналу вступника БТЕК-НУХТ, де можна отримати актуальну інформацію про особливості вступної кампанії, можливості навчання, наукові заходи та студентське життя. Крім того, лекторка запросила студентів зареєструватися та взяти участь у «Біотехнологічних студіях НУХТ» (24-28 березня 2025 року), які реалізуються за підтримки фармацевтичної компанії «Артеріум». Цей проєкт допомагає майбутнім фахівцям глибше зануритися у світ біотехнології та ознайомитися зі сучасними тенденціями в галузі, а також стати учасником цікавих майстер-класів, практичних кейсів, командних ігор, вікторин і квестів, а також власноруч провести експериментальні досліди.

Такі зустрічі підкреслюють важливість науки у розвитку технологій і демонструють перспективи, які відкриває біотехнологія для молодих спеціалістів.

Опублікований: 24-03-2025
Читайте також:
Тенденції і зміни на ринку гостинності після закінчення карантину обговорили наші викладачі

Життя не стоїть на місці! З цим девізом Академія гостинності 15 квітня 2020 року провела онлайн-зустріч готелярів «Життя після життя:  повернути гостей та …» , у якій взяли участь доценти кафедри туристичного та готельного бізнесу Катерина Верес, Олена Розметова і Віктор Тринчук. Під час дискусії обговорювалися актуальні питання щодо очікувань гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тенденції і зміни на ринку гостинності після закінчення карантину обговорили наші викладачі 16 квітня 2020

Оприлюднені рейтингові списки вступників на контракт на відкриті і фіксовані конкурсні пропозиції

9 серпня розпочалося оприлюднення рейтингових списків вступників до бакалавртату із зазначенням рекомендованих до зарахування на навчання на відкритих і фіксованих конкурсних пропозиціях. У е-кабінетах вступників статус заяв, за якими отримані рекомендації, змінився на «Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оприлюднені рейтингові списки вступників на контракт на відкриті і фіксовані конкурсні пропозиції 09 серпня 2024

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 2020-2021 н.р.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. наш університет призначений базовим закладом вищої освіти з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» у 2020/2021 навчальному році. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 59 робіт із 26 закладів вищої ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 2020-2021 н.р. 30 березня 2021

Оздоровче харчування: точки зору молодих науковців

У межах 89-ї щорічної Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ відбулося засідання секції «Технологія функціональних інгредієнтів та нових харчових продуктів». На секцію було представлено понад 60 доповідей, із них 15 озвучено доповідачами. Приємно вразило широке представництво молодих науковців: у роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оздоровче харчування: точки зору молодих науковців 10 квітня 2023