Н У Х Т

Університет взяв участь в Українсько-Баварській конференції з програм подвійних дипломів

10 травня 2023

Університет взяв участь в Українсько-Баварській конференції з програм подвійних дипломів

4-5 травня в Регенсбурзі (Німеччина) у гібридному форматі відбулась українсько-баварська конференція з програм подвійних дипломів, у якій взяли участь: Генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко, заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, державна міністерка з європейських і міжнародних справ Баварської державної канцелярії Мелані Хумль, генеральний директор Міністерства науки та мистецтв Баварії Рольф-Дітер Юнк, президент Східно-Баварського технічного університету Регенсбурга, член ради директорів BAYHOST Ральф Шнайдер, фахівчиня департаменту з питань академічної роботи та обслуговування студентів управління з правових питань та управління якістю академічного навчання Університету Фрідріха Олександра Ерлангена-Нюрнберга (FAU) Магдалена Ліб, керуючий директор, доктор Олександр Рудольф, керівниця проєкту, керівниця Інституту акредитації системи, сертифікації та забезпечення якості (ACQUIN) Ніна Сорока, фахівці управління вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олександра Лактіонова та Віталій Носок, членкиня Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Наталія Авшенюк.

Учасниками конференції були представники закладів вищої освіти з усіх регіонів України. Наш університет представляла помічниця ректора з міжнародних питань Любов Фарина.

Метою конференції було посилення співпраці між українськими та баварськими університетами під час війни. Програми подвійного диплому пропонують українським студентам можливість навчатися в Україні та частину свого навчання в німецькому університеті-партнері. Зрештою, вони отримують як український, так і німецький диплом або один спільний диплом. Курси в німецькому університеті також можуть проводитись онлайн, якщо фізична мобільність неможлива. Крім того, програми подвійних дипломів сприяють міжнародній співпраці викладачів університетів й інтернаціоналізації навчальних планів. Нагадаємо, що наш університет співпрацює із закладами вищої освіти в Німеччині, зокрема Університетом Хохшуле Гайзенхайм, Університетом прикладних наук Бойта та ін.

У ході конференції йшлося про започаткування нових програм подвійних дипломів українських і баварських університетів. Опитування баварських університетів показало, що понад 20 факультетів 13 різних університетів зацікавлені у створенні спільних програм навчання з українськими партнерами.

Під час інформаційної сесії були пояснені важливі аспекти та процедури створення та акредитації програм подвійних дипломів як у Баварії, так і в Україні. Фахівці німецької програми академічних обмінів DAAD проінформували про відповідні програми фінансування для розроблення та реалізації програм подвійних дипломів з Україною.

Наприкінці заходу представники українських університетів ділилися своїм досвідом співпраці під час війни.

Сподіваємося, що ми також на спинимося на досягнутому, і у нас будуть нові партнери, нові програми, нові проєкти, нові гранти!

Опублікований: 10-05-2023
Читайте також:
Викладачі кафедри фінансів продовжують підвищувати кваліфікацію

Незважаючи на всі виклики сьогодення та відпустку, викладачі кафедри фінансів продовжують підвищувати кваліфікацію. Завідувачка кафедри, професорка Лада Шірінян і доцентки Світлана Бойко та Катерина Третяк успішно завершили онлайн-курс для викладачів платформи Prometheus «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів». Доцентка Світлана Бой...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри фінансів продовжують підвищувати кваліфікацію 08 серпня 2022

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води

23 квітня студенти групи ТІ 2-7, що навчаються за спеціальністю «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», разом із асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали одне із провідних підприємств ТОВ «Еталон-Україна», яке займається видобутком артезіанської води з шарів юрського геологічного горизонту. Студ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води 25 квітня 2019

Гостьова лекція від генерального директора компанії «Elevator 911»

На запрошення доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна Євгена Харченка генеральний директор компанії «Elevator 911» Руслан Мартиненко в рамках дисципліни «Інновації в зернових технологіях» прочитав онлайн-лекцію «Інноваційні технології в сушінні зерна» для здобувачів вищої освіти першого курсу, освітнього ступеня «Магістр», спеціальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від генерального директора компанії «Elevator 911» 10 листопада 2021

Обговорення локального моніторингу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу»

25 січня 2024 року відбулося розширене засідання робочої групи бакалаврської освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» за участю здобувачів освіти 1-4 курсів, стейкхолдерів-HR-практиків, викладачів, задіяних у викладанні дисциплін за освітньою програмою, для обговорення результатів локального моніторингу освітньо-професійної програми «Ме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обговорення локального моніторингу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» 25 січня 2024