Н У Х Т

Відкрите практичне заняття в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування

27 жовтня 2021

Відкрите практичне заняття в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування

25 жовтня доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування, в.о. завідувача кафедри Олена Галинська провела відкрите практичне заняття «Dealing with complaints (Розглядання скарг)» з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» у групі 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (ГС-1-7).

На занятті були присутні викладачі кафедри, в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова і методистка навчально-методичного відділу університету Алла Оскілко.

Працюючи в ресторані або готелі, фахівець сфери гостинності час від часу стикається з незадоволеними клієнтами, виникають проблемні ситуації, часто конфліктні, які потрібно вирішувати швидко та якісно.

На початку заняття з метою перевірки лексики з попереднього заняття викладачкою була використана інтерактивна онлайн-діяльність під назвою Scatter Sheet (аркуш, на якому рандомно розкидані слова по темі, що вивчалася або буде вивчатися). Завданням викладачки було описати те чи інше слово англійською, а завданням слухачів – його відгадати. Далі здобувачам пропонувалося описувати і відгадували слова самостійно, що розвивало комунікативні навички з англійської.

Після переглянутих коротких відео, обговорювалися проблеми та скарги, які виникли в ресторані і готелі, поведінка персоналу закладів, їхня швидкість і ефективність реагування на скарги.

Після прослуховування аудіо і роботи над вправами, які стосувалися предмету скарг, студенти спробували розіграти подібні короткі діалоги, гарно попрактикувавшись.

Далі відбулося ознайомлення здобувачів із технікою STARS (абревіатура з початкових букв слів Sorry, Thankyou, Act, Recover, Share), розробленою і апробованою іноземним фахівцем із ресторанного маркетингу Пауло Галісто, завданням якої є поетапне ефективне реагування і вирішення скарг у ресторані.

Наступним етапом практичного заняття було опрацювання здобувачами граматичної теми. І насамкінець викладачка запропонувала невелике тестування з теми, що вивчалася на занятті, використавши навчальну платформу Kahoot.

Викладачка продемонструвала вміння організувати та зацікавити студентів, вдало застосувавши відповідні форми роботи, зокрема й ігрову форму.

Присутні на практичному занятті викладачі кафедри відзначили успішне використання інструментів онлайн-навчання, правильний підхід до підбору завдань з теми практичного заняття, залучення викладачкою усіх першокурсників до відповідей, дискусії, мотивацію студентів до отримання і розширення фахових знань.

Опублікований: 27-10-2021
Читайте також:
Святковий ярмарок у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

Щороку, традиційно Смілянський коледж харчових технологій НУХТ відзначає День працівників харчової промисловості ярмарком. Святкування цього року розпочалося зі слів привітання від адміністрації коледжу та викладачів комісії технологічного циклу. Учасники ярмарку запропонували студентам і працівникам коледжу широкий асортимент кондитерських виробі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святковий ярмарок у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 19 жовтня 2018

Нові здобутки магістрів спеціальності «Прикладна механіка»

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки вітає чергових магістрів спеціальності 131 «Прикладна механіка», освітньої-професійної програми «Прикладна механіка». Екзаменаційна комісія у складі Олексія Бойка, Людмили Кривопляс-Володіної, Костянтина Васильківського, Юлії Ступак підтримала здобувачів на завершальному кроці захисту їх власних технічних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові здобутки магістрів спеціальності «Прикладна механіка» 22 лютого 2023

Спільна емоційна подорож бакалаврів і викладачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Відвідування театру – унікальна можливість зануритися у світ мистецтва, розширити власні культурні горизонти, отримати емоційне та інтелектуальне збагачення. Тож здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій груп ТІ-1-2, ТІ-2-6, МЯ-3-1 разом із кураторами, доцентами Оксаною Топчій, Ольгою Чернюшок та Ігорем Страшинським, а також завід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільна емоційна подорож бакалаврів і викладачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 01 листопада 2024

Заняття за участю магістра економіки зі США відбулося на кафедрі ділової іноземної мови  та міжнародної комунікації

Кафедра ділової іноземної мови  та міжнародної комунікації провела заняття за участю магістра економіки з Miami (США) Тома Стівенса та студентів магістратури нашого університету. Протягом заняття обговорювалися такі важливі теми, як освіта в США та Україні і започаткування бізнесу в США. Студенти дізналися, які види бізнесу представлені в США й як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття за участю магістра економіки зі США відбулося на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 16 квітня 2018