Н У Х Т

Відкрите практичне заняття в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування

27 жовтня 2021

Відкрите практичне заняття в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування

25 жовтня доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування, в.о. завідувача кафедри Олена Галинська провела відкрите практичне заняття «Dealing with complaints (Розглядання скарг)» з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» у групі 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (ГС-1-7).

На занятті були присутні викладачі кафедри, в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова і методистка навчально-методичного відділу університету Алла Оскілко.

Працюючи в ресторані або готелі, фахівець сфери гостинності час від часу стикається з незадоволеними клієнтами, виникають проблемні ситуації, часто конфліктні, які потрібно вирішувати швидко та якісно.

На початку заняття з метою перевірки лексики з попереднього заняття викладачкою була використана інтерактивна онлайн-діяльність під назвою Scatter Sheet (аркуш, на якому рандомно розкидані слова по темі, що вивчалася або буде вивчатися). Завданням викладачки було описати те чи інше слово англійською, а завданням слухачів – його відгадати. Далі здобувачам пропонувалося описувати і відгадували слова самостійно, що розвивало комунікативні навички з англійської.

Після переглянутих коротких відео, обговорювалися проблеми та скарги, які виникли в ресторані і готелі, поведінка персоналу закладів, їхня швидкість і ефективність реагування на скарги.

Після прослуховування аудіо і роботи над вправами, які стосувалися предмету скарг, студенти спробували розіграти подібні короткі діалоги, гарно попрактикувавшись.

Далі відбулося ознайомлення здобувачів із технікою STARS (абревіатура з початкових букв слів Sorry, Thankyou, Act, Recover, Share), розробленою і апробованою іноземним фахівцем із ресторанного маркетингу Пауло Галісто, завданням якої є поетапне ефективне реагування і вирішення скарг у ресторані.

Наступним етапом практичного заняття було опрацювання здобувачами граматичної теми. І насамкінець викладачка запропонувала невелике тестування з теми, що вивчалася на занятті, використавши навчальну платформу Kahoot.

Викладачка продемонструвала вміння організувати та зацікавити студентів, вдало застосувавши відповідні форми роботи, зокрема й ігрову форму.

Присутні на практичному занятті викладачі кафедри відзначили успішне використання інструментів онлайн-навчання, правильний підхід до підбору завдань з теми практичного заняття, залучення викладачкою усіх першокурсників до відповідей, дискусії, мотивацію студентів до отримання і розширення фахових знань.

Опублікований: 27-10-2021
Читайте також:
Зустрічі, що надихають

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів із радістю зустрічають в університеті своїх випускників. Таке спілкування завжди цікаве, пізнавальне, з приємними спогадами випускників про роки навчання. Для тих, хто ще є здобувачами освіти теж важливо і необхідно чути поради, відчувати підтримку, переймати досвід старших колег. Днями в гості на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі, що надихають 16 травня 2024

Як SDLC впливає на бізнес дізналися здобувачі спеціальності «Комп’ютерні науки»

12 листопада відділ працевлаштування випускників НУХТ організував гостьову лекцію «SDLC у дії: як SDLC впливає на бізнес» операційної директорки ІТ-фірми UNINY-BARS Ярослави Кадученко для бакалаврів і магістрантів спеціальності 122 «Комп’ютерні науки». Лекторка висвітлила ролі та відповідальність на кожному етапі SDLC; як SDLC допомагає уникнути п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як SDLC впливає на бізнес дізналися здобувачі спеціальності «Комп’ютерні науки» 13 листопада 2024

Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті

4 листопада викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела відкрите практичне заняття з теми «Careers advice» (поради щодо працевлаштування) з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освіти групи ГС-2-5 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Практичне заняття ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті 05 листопада 2021

Магістранти знайомляться з результатами досліджень від Abt Britain і Київської школи економіки

30 січня магістранти спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» відвідали публічний захід, присвячений презентації дослідження «Потреби та проблеми українських підприємиць в умовах повномасштабної війни». Дослідження здійснювалося в рамках проєкту Good Governance Fund «Ревіталізація б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти знайомляться з результатами досліджень від Abt Britain і Київської школи економіки 02 лютого 2024