Н У Х Т

Відкрите практичне заняття в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування

27 жовтня 2021

Відкрите практичне заняття в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування

25 жовтня доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування, в.о. завідувача кафедри Олена Галинська провела відкрите практичне заняття «Dealing with complaints (Розглядання скарг)» з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» у групі 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (ГС-1-7).

На занятті були присутні викладачі кафедри, в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова і методистка навчально-методичного відділу університету Алла Оскілко.

Працюючи в ресторані або готелі, фахівець сфери гостинності час від часу стикається з незадоволеними клієнтами, виникають проблемні ситуації, часто конфліктні, які потрібно вирішувати швидко та якісно.

На початку заняття з метою перевірки лексики з попереднього заняття викладачкою була використана інтерактивна онлайн-діяльність під назвою Scatter Sheet (аркуш, на якому рандомно розкидані слова по темі, що вивчалася або буде вивчатися). Завданням викладачки було описати те чи інше слово англійською, а завданням слухачів – його відгадати. Далі здобувачам пропонувалося описувати і відгадували слова самостійно, що розвивало комунікативні навички з англійської.

Після переглянутих коротких відео, обговорювалися проблеми та скарги, які виникли в ресторані і готелі, поведінка персоналу закладів, їхня швидкість і ефективність реагування на скарги.

Після прослуховування аудіо і роботи над вправами, які стосувалися предмету скарг, студенти спробували розіграти подібні короткі діалоги, гарно попрактикувавшись.

Далі відбулося ознайомлення здобувачів із технікою STARS (абревіатура з початкових букв слів Sorry, Thankyou, Act, Recover, Share), розробленою і апробованою іноземним фахівцем із ресторанного маркетингу Пауло Галісто, завданням якої є поетапне ефективне реагування і вирішення скарг у ресторані.

Наступним етапом практичного заняття було опрацювання здобувачами граматичної теми. І насамкінець викладачка запропонувала невелике тестування з теми, що вивчалася на занятті, використавши навчальну платформу Kahoot.

Викладачка продемонструвала вміння організувати та зацікавити студентів, вдало застосувавши відповідні форми роботи, зокрема й ігрову форму.

Присутні на практичному занятті викладачі кафедри відзначили успішне використання інструментів онлайн-навчання, правильний підхід до підбору завдань з теми практичного заняття, залучення викладачкою усіх першокурсників до відповідей, дискусії, мотивацію студентів до отримання і розширення фахових знань.

Опублікований: 27-10-2021
Читайте також:
До осучаснення устаткування провідних підприємств долучаються наші студенти

За ініціативи керівництва ПрАТ «Смілянський машинобудівний завод» з метою осучаснення виробництва 10 липня у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся захист грантових робіт випускниками спеціальності «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях». Грантові роботи презентували Руслан Бабич, Олександр Білан і Владис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До осучаснення устаткування провідних підприємств долучаються наші студенти 11 липня 2019

Великдень в Україні та за кордоном

Викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталя Бутко разом зі здобувачами освіти груп ХЕ-1-7 та ХЕ-1-8 провели святковий захід із нагоди Великодня, під час якого обговорили традиції  святкування найбільш знакової події у всьому християнському світі. Цього року Україна відзначала Великдень другого травня, а країни Європи та Америк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великдень в Україні та за кордоном 06 травня 2021

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки відвідали CHILLVENTA 2018 (Німеччина)

Спільними зусиллями викладачів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ і ВГО «Спілка холодильщиків України» була організована поїздка на одну з найважливіших подій у світі штучного холоду, кондиціювання повітря та теплових насосів – виставку CHILLVENTA 2018, яка пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки відвідали CHILLVENTA 2018 (Німеччина) 23 жовтня 2018

У Міністерстві освіти і науки України визначили пріоритетні завдання вищої освіти на 2017 рік

У Міністерстві освіти і науки України за участю експертів та громадськості обговорили питання забезпечення якості вищої освіти в межах проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року. Директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров повідомив, що в 2017 році до ключових пріоритетних завдань МОН належать: розроблення стандарті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Міністерстві освіти і науки України визначили пріоритетні завдання вищої освіти на 2017 рік 18 січня 2017