Н У Х Т

Усі тонкощі біотехнологічних процесів у реальному часі

08 грудня 2020

Усі тонкощі біотехнологічних процесів у реальному часі

Уже добігає кінця навчальний семестр, а здобувачі-біотехнологи 3 курсу навчання відточують практичні навички культивування біологічних агентів у рамках вивчення дисципліни «Загальна біотехнологія». У цьому їм активно допомагають викладачі, доценти кафедри біотехнології і мікробіології Юрій Пенчук та Юрій Резніченко. Зокрема, на минулому лабораторному занятті студенти опанували тему виробництва протеолітичних ферментів.

Викладачі дуже серйозно поставилися до проведення лабораторних робіт в умовах дистанційного навчання – для наглядної демонстрації усіх лабораторних тонкощів була використана додаткова камера, за допомогою якої здобувачі мали змогу ознайомитися з усіма етапами проведення аналізу щодо визначення активності протеолітичних ферментів у культуральній рідині та ферментних препаратах.

Третьокурсники ознайомилися з модифікованим методом Ансона та методом ФОЛП, навчилися вираховувати питому активність ферментних препаратів, а також у черговий раз пригадали методику визначення вмісту білка в пробах за методом Лоурі.

Отже, незважаючи на складну ситуацію в країні та обмежені можливості практичного навчання, матеріал буде опанований у повному обсязі. Тож бажаємо успіхів нашим здобувачам у засвоєні матеріалу та успішного складання сесії!

Опублікований: 08-12-2020
Читайте також:
Свято креативу у сфері паковання

12 червня на кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» (спеціальність 186 «Видавництво та поліграфія») денної форми навчання. Четвертокурсники продемонстрували...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято креативу у сфері паковання 13 червня 2025

До обговорення найактуальнішим тем індустрії гостинності долучаються наші викладачі

«Ранкова кава з готельєром» – під такою назвою стартувала нова рубрика у «School of Hotel Basics Michelle». У її рамках за чашкою вранішньої кави до прямого ефіру запрошують відомих українських готельєрів і говорять про найактуальніші теми галузі. Гостро, правдиво, без купюр і завжди наживо. Першою гостею нової рубрики стала CEO Vertex Hotel Group...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення найактуальнішим тем індустрії гостинності долучаються наші викладачі 13 липня 2020

У таємниці «смачних» професій занурюють учнів наші здобувачі освіти

До тижня професії кухар, кондитер, який цими днями проводився в ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» долучилися представники відокремленого структурного підрозділу «Свалявський технічний фаховий коледж НУХТ». Студенти коледжу представили учням ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» презентацію «Ароматичні таємниці кав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У таємниці «смачних» професій занурюють учнів наші здобувачі освіти 17 грудня 2021

Випуск Навчально-наукового інституту харчових технологій-2024

15 березня в актовій залі НУХТ відбулося вручення дипломів магістрам Навчально-наукового інституту харчових технологій. Привітати випускників прийшли дирекція інституту, завідувачі й викладачі випускових кафедр, студенти молодших курсів. Завітали до університету батьки і друзі винуватців урочистостей. З привітальним словом до випускників звернулис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випуск Навчально-наукового інституту харчових технологій-2024 18 березня 2024