Н У Х Т

Усі тонкощі біотехнологічних процесів у реальному часі

08 грудня 2020

Усі тонкощі біотехнологічних процесів у реальному часі

Уже добігає кінця навчальний семестр, а здобувачі-біотехнологи 3 курсу навчання відточують практичні навички культивування біологічних агентів у рамках вивчення дисципліни «Загальна біотехнологія». У цьому їм активно допомагають викладачі, доценти кафедри біотехнології і мікробіології Юрій Пенчук та Юрій Резніченко. Зокрема, на минулому лабораторному занятті студенти опанували тему виробництва протеолітичних ферментів.

Викладачі дуже серйозно поставилися до проведення лабораторних робіт в умовах дистанційного навчання – для наглядної демонстрації усіх лабораторних тонкощів була використана додаткова камера, за допомогою якої здобувачі мали змогу ознайомитися з усіма етапами проведення аналізу щодо визначення активності протеолітичних ферментів у культуральній рідині та ферментних препаратах.

Третьокурсники ознайомилися з модифікованим методом Ансона та методом ФОЛП, навчилися вираховувати питому активність ферментних препаратів, а також у черговий раз пригадали методику визначення вмісту білка в пробах за методом Лоурі.

Отже, незважаючи на складну ситуацію в країні та обмежені можливості практичного навчання, матеріал буде опанований у повному обсязі. Тож бажаємо успіхів нашим здобувачам у засвоєні матеріалу та успішного складання сесії!

Опублікований: 08-12-2020
Читайте також:
Довгоочікувана подія для здобувачів-рекламістів: Ukraine Creative Stories

Здобувачі усіх курсів освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ разом із викладачами кафедри маркетингу мали змогу з 26 по 28 травня в онлайн-форматі відвідати найочікуванішу рекламну подію року – Ukraine Creative Stories. До карантину щорічно цю подію здобувачі відвідували офл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Довгоочікувана подія для здобувачів-рекламістів: Ukraine Creative Stories 01 червня 2021

Здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» опановують стан штучного інтелекту в управлінні ризиками

21-22 листопада 2023 року Інститут управління стратегічними ризиками (ISRM) (м. Лондон) запросив учасників Ukraine Global Faculty взяти участь у віртуальній дводенній конференції «Стан ШІ в управлінні ризиками» («State of AI in Risk Management»). Сьогодні штучний інтелект усе частіше впроваджується у багатьох секторах через його потенціал змінити ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» опановують стан штучного інтелекту в управлінні ризиками 23 листопада 2023

Можливості спеціалізованого українського програмного продукту на гостьовій лекції для здобувачів-обліковців і фінансистів

Бізнес-тренерки Вікторія Вембер і Ольга Бондар прочитали лекцію «Український програмний продукт Master: Бухгалтерія, його безперечні переваги і можливості» для здобувачів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» і 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Слухачі дізналися, що «Master: Бухгалтерія» – це програмний продукт ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості спеціалізованого українського програмного продукту на гостьовій лекції для здобувачів-обліковців і фінансистів 25 вересня 2023

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі

На базі арт-простору НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» «Білка» відбулася Конференція «ЗВО: Співпраця в епоху 4.0», присвячена питанням співпраці закладів вищої освіти з ринком та між собою, інтеграції в ринкові програми, що пропонують бізнес-асоціації та адаптації закладів вищої освіти до ринкових змін. Участь у заході взяв доцент кафедри автоматиза...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі 20 січня 2020