Н У Х Т

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи

28 листопада 2023

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 листопада 2023 року відбувся успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» асистенткою кафедри готельно-ресторанної справи Анастасією Різник.

Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технології хліба з вівсяного толокна». Наукова керівниця – д.т.н., професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук, а розпочинала виконувати дисертаційне дослідження здобувачка під мудрим керівництвом д.т.н, професора Віктора Доценка, разом із яким і визначилася з хлібом з вівсяного толокна як об’єктом дослідження.

У зв’язку зі складною ситуацією у країні засідання спеціалізованої вченої ради відбулося з використанням засобів відеозв’язку в форматі відеоконференції у режимі реального часу за допомогою платформи Zoom.

Участь у засіданні брали: голова разової спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Володимир Ковбаса, рецензентки – к.т.н., доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Юлія Бондаренко та Лариса Михонік, офіційні опонентки – д.т.н., професорка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету Тетяна Лебеденко та к.т.н., доцентка, завідувачка кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Оксана Мельник.

Анастасія Різник представила результати наукових досліджень із обґрунтування та удосконалення технології безглютенового хліба з вівсяного толокна з використанням структуроутворювачів. У дисертаційній роботі здобувачкою доведена доцільність спільного використання глюкано-дельта-лактону як структуроутворювача та молочного білку казеїну у технології хліба з вівсяного толокна.

Робота відзначається актуальністю, оскільки спрямована на дослідження удосконалення та розширення асортименту безглютенового хліба з вівсяного толокна поліпшеної якості, підвищеної харчової та біологічної цінності, що виробляється в умовах ресторанного господарства.

Група підтримки дисертантки складалася з деканки факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової, завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран та колег з кафедри.

Рішенням членів разової спеціалізованої вченої ради Анастасії Різник одноголосно був присуджений науковий ступінь доктора філософії з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Молода науковиця подякувала своїй керівниці і колегам за підтримку, а членам разової спеціалізованої ради – за висловлені зауваження та побажання.

Розширюємо наукові горизонти у рідній країні!

Опублікований: 28-11-2023
Читайте також:
Марафон захистів кваліфікаційних робіт на кафедрі біотехнології і мікробіології: на старті бакалаври

З 7 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології (БТМ) стартували публічні захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» заочної форми навчання. Цього року до складу Екзаменаційної комісії долучені викладачі кафедри: к.т.н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Марафон захистів кваліфікаційних робіт на кафедрі біотехнології і мікробіології: на старті бакалаври 10 лютого 2022

Магістрант-біотехнолог представила НУХТ у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Екологія»

19-22 березня 2019 року у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук за спеціальністю «Екологія» 2018/2019 навчального року. Для участі в ньому надійшли 115 робіт, із яких для участі у ІІ турі були відібран...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрант-біотехнолог представила НУХТ у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Екологія» 27 березня 2019

У Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» беруть участь викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Багато років поспіль викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування беруть участь у Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» (м. Київ), матеріали якої потім публікуються в науковому фаховому виданні «Мова і культура». Сьогодні Україна і весь світ стоять перед викликами від пандемії COVID-19. Тому дистанційне комунікування з вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» беруть участь викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 23 червня 2020

Фінішували захисти магістерських кваліфікаційних робіт за освітньою програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм навчання, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Роботу Екзаменаційних комісій очолив голова Об’єднання підприєм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішували захисти магістерських кваліфікаційних робіт за освітньою програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 23 лютого 2022