Н У Х Т

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи

28 november 2023

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 листопада 2023 року відбувся успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» асистенткою кафедри готельно-ресторанної справи Анастасією Різник.

Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технології хліба з вівсяного толокна». Наукова керівниця – д.т.н., професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук, а розпочинала виконувати дисертаційне дослідження здобувачка під мудрим керівництвом д.т.н, професора Віктора Доценка, разом із яким і визначилася з хлібом з вівсяного толокна як об’єктом дослідження.

У зв’язку зі складною ситуацією у країні засідання спеціалізованої вченої ради відбулося з використанням засобів відеозв’язку в форматі відеоконференції у режимі реального часу за допомогою платформи Zoom.

Участь у засіданні брали: голова разової спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Володимир Ковбаса, рецензентки – к.т.н., доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Юлія Бондаренко та Лариса Михонік, офіційні опонентки – д.т.н., професорка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету Тетяна Лебеденко та к.т.н., доцентка, завідувачка кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Оксана Мельник.

Анастасія Різник представила результати наукових досліджень із обґрунтування та удосконалення технології безглютенового хліба з вівсяного толокна з використанням структуроутворювачів. У дисертаційній роботі здобувачкою доведена доцільність спільного використання глюкано-дельта-лактону як структуроутворювача та молочного білку казеїну у технології хліба з вівсяного толокна.

Робота відзначається актуальністю, оскільки спрямована на дослідження удосконалення та розширення асортименту безглютенового хліба з вівсяного толокна поліпшеної якості, підвищеної харчової та біологічної цінності, що виробляється в умовах ресторанного господарства.

Група підтримки дисертантки складалася з деканки факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової, завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран та колег з кафедри.

Рішенням членів разової спеціалізованої вченої ради Анастасії Різник одноголосно був присуджений науковий ступінь доктора філософії з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Молода науковиця подякувала своїй керівниці і колегам за підтримку, а членам разової спеціалізованої ради – за висловлені зауваження та побажання.

Розширюємо наукові горизонти у рідній країні!

Published on: 28-11-2023
Read also:
З Днем Української Державності!

Друзі! Сьогодні, 28 липня 2022 року, ми вперше відзначаємо День Української Державності. Не випадково свято було встановлене у День Хрещення Київської Руси-України, адже історія українського державотворення веде свій відлік ще відтоді. За понад тисячу років української державності нашим пращурам не раз доводилося зі зброєю в руках боронити нашу ...

READ YOURSELF

З Днем Української Державності! 28 july 2022

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

Наші здобувачі освіти успішно опановують обрані освітньо-професійні програми. При цьому вони застосовують здобуті знання для пошуку креативних рішень, розроблення по-справжньому корисних продуктів. І не забувають закріпити свої авторські права відповідними документами. Магістрант Іван Салига разом із командою вчених кафедри машин і апаратів харчов...

READ YOURSELF

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України 08 january 2024

Керівник Народної студії естрадного співу університету отримав чергову відзнаку

Керівник Народної студії естрадного співу нашого університету, музикант, співак, звукорежисер Андрій Бут відповідно до рішення про нагородження № 897 від 11 серпня 2024 року нагороджений міжнародною премією «Культурна дипломатія». Міжнародну премію «Культурна дипломатія» вручають за зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток культури й ми...

READ YOURSELF

Керівник Народної студії естрадного співу університету отримав чергову відзнаку 16 august 2024

Багаторічна співпраця з Корпорацією «АРТЕРІУМ»

Одним із надійних партнерів і добрим другом нашого університету є Корпорація «АРТЕРІУМ». Корпорація і ТОВ «Триглав Інтернешнл», яке є її партнером, протягом багатьох років підтримують юних біотехнологів, спонсоруючи проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології та конкурсу студентських наукових робіт для здобувачів спеціальності...

READ YOURSELF

Багаторічна співпраця з Корпорацією «АРТЕРІУМ» 27 september 2023