Н У Х Т

Актуальний погляд на міцний крафт

16 червня 2025

Актуальний погляд на міцний крафт

13-14 червня професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько та доцентка кафедри Ірина Бабич взяли участь у наймасштабнішому з’їзді крафтових винокурів і спеціалістів галузі – виставці-форумі крафтових дистилерів України «Міцний крафт-2025».

«Міцний крафт» – платформа для спілкування, співпраці та натхнення, де кожний учасник знаходить відповіді на свої запитання, нові ідеї та можливості для зростання.

Форум відкрився привітальними словами від офіційних осіб Мінагрополітики та Торгово-промислової палати.

Далі на учасників чекали цікаві дискусійні панелі, присвячені актуальним питанням відкриття дистилерії, організації та розвитку виробництва.

Сесія 1 була присвячена проблемам і помилкам, з якими стикаються підприємці під час організації виробництва. Виробники ділилися досвідом відкриття дистилерії – від будівництво та отримання ліцензії до збуту продукції. Говорили про взаємодію малих виробників дистилятів і місцевих громад із метою розвитку бізнесу і туризму в регіонах, підтримку та сприяння розвитку галузі державними органами влади, розвиток індустрії крафтових міцних напоїв, допомогу від держави у вигляді кредитнихпрограм і грантів.

У ході Сесії 2 дискутували про розвиток індустрії крафтових міцних напоїв. У фокусі уваги – національні напої України, відповідальнвсть бізнесу, захист права споживача на якісний продукт, стандарти якості у крафтовому виробництві – вимоги до продукту та виробництва крафтових міцних напоїв, продажі крафтових міцних напоїв, основні аспекти роботи з рітейлом іа HoReCa, аналіз напоїв представниками рітейлу та HoReCa.

Для наших викладачок участь у форумі стала ще однією нагодою поспілкуватися з колегами, обговорити новації і виклики галузі, здобути новий досвід та зав’язати корисні партнерства. Крім того, отримана інформація стане у пригоді при викладанні дисциплін обов’язкових і вибіркових компонент освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства». Вони раді бути частиною ком'юніті, яка формує майбутнє крафтового виробництва в Україні!

Опублікований: 16-06-2025
Читайте також:
Розширюють свої знання щодо вимог до органічних продуктів викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла участь у роботі вебінару «Огляд вимог USDA-NOP (National organic Program). Розширення можливостей експорту до США та Канади». Захід організований і проведений Control Union Certifications Ukraine LLC – мережею незалежних компаній, що охоплює всі аспекти ланц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюють свої знання щодо вимог до органічних продуктів викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 17 серпня 2021

«Wine» на черговому засіданні Movie Club

Кафедра іноземних мов професійного спрямування продовжує активно застосовувати різноманітні форми для навчання іноземній мові, зокрема англійській, і всебічного розвитку здобувачів вищої освіти, серед яких незмінною популярністю користується Movie Club. 13 листопада доцентка Ольга Нежива і старша викладачка Людмила Юрчук провели чергове засідання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Wine» на черговому засіданні Movie Club 14 листопада 2024

Одинадцятикласники Технічного ліцею м. Києва досконально розібралися, як отримати додаткові бали при вступі до НУХТ

Цьогоріч вступники до НУХТ можуть отримати додаткові бали (від 1 до 20) до оцінки сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання, взявши участь у всеукраїнських олімпіадах Національного університету харчових технологій. Олімпіади проводяться з біології, географії, математики, фізики і хімії. Нараз триває дистанційний (перший) тур олімпіад. 9 лютог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Одинадцятикласники Технічного ліцею м. Києва досконально розібралися, як отримати додаткові бали при вступі до НУХТ 12 лютого 2018

Випускний онлайн

У Відокремленому структурному підрозділі «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» відбулася урочиста подія – перший випуск груп 2021 року. Зважаючи на карантинні обмеження, урочистості відбувалися у онлайн-форматі. Своїх вихованців тепло привітали директор коледжу Ігор Корчук, завідувачки відділень – харчових техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускний онлайн 10 лютого 2021