Н У Х Т

Актуальний погляд на міцний крафт

16 червня 2025

Актуальний погляд на міцний крафт

13-14 червня професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько та доцентка кафедри Ірина Бабич взяли участь у наймасштабнішому з’їзді крафтових винокурів і спеціалістів галузі – виставці-форумі крафтових дистилерів України «Міцний крафт-2025».

«Міцний крафт» – платформа для спілкування, співпраці та натхнення, де кожний учасник знаходить відповіді на свої запитання, нові ідеї та можливості для зростання.

Форум відкрився привітальними словами від офіційних осіб Мінагрополітики та Торгово-промислової палати.

Далі на учасників чекали цікаві дискусійні панелі, присвячені актуальним питанням відкриття дистилерії, організації та розвитку виробництва.

Сесія 1 була присвячена проблемам і помилкам, з якими стикаються підприємці під час організації виробництва. Виробники ділилися досвідом відкриття дистилерії – від будівництво та отримання ліцензії до збуту продукції. Говорили про взаємодію малих виробників дистилятів і місцевих громад із метою розвитку бізнесу і туризму в регіонах, підтримку та сприяння розвитку галузі державними органами влади, розвиток індустрії крафтових міцних напоїв, допомогу від держави у вигляді кредитнихпрограм і грантів.

У ході Сесії 2 дискутували про розвиток індустрії крафтових міцних напоїв. У фокусі уваги – національні напої України, відповідальнвсть бізнесу, захист права споживача на якісний продукт, стандарти якості у крафтовому виробництві – вимоги до продукту та виробництва крафтових міцних напоїв, продажі крафтових міцних напоїв, основні аспекти роботи з рітейлом іа HoReCa, аналіз напоїв представниками рітейлу та HoReCa.

Для наших викладачок участь у форумі стала ще однією нагодою поспілкуватися з колегами, обговорити новації і виклики галузі, здобути новий досвід та зав’язати корисні партнерства. Крім того, отримана інформація стане у пригоді при викладанні дисциплін обов’язкових і вибіркових компонент освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства». Вони раді бути частиною ком'юніті, яка формує майбутнє крафтового виробництва в Україні!

Опублікований: 16-06-2025
Читайте також:
Стейкхолдери долучаються до вдосконалення освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу»

Днями в рамках чергового обговорення вдосконалення планів освітніх програм на кафедрі економіка і права відбулася зустріч викладачів і стейкхолдерів спеціальності 051 «Економіка» освітньо-професійної програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» освітнього ступеня «Бакалавр». До робочої зустрічі долучилися в. о. завідувача кафедри економіки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери долучаються до вдосконалення освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» 08 листопада 2024

Хлібопекарський бізнес у сучасних реаліях обговорювали науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Початок повномасштабних воєнних дії проти України вплинув на всі аспекти нашого життя. Зокрема, у професійній сфері – на можливість проведення різноманітних зустрічей і конференцій. Одна з яких, «Хлібопекарський бізнес у сучасних реаліях», мала розпочатися саме 24 лютого. Тоді провести її зі зрозумілих причин не вдалося, але потреба у зустрічі й в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хлібопекарський бізнес у сучасних реаліях обговорювали науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 серпня 2022

Продовжується розвиток викладацької майстерності на кафедрі експертизи харчових продуктів

12 березня доцент кафедри експертизи харчових продуктів Богдан Пащенко взяв участь у тренінгу «Розвиваємо навички дизайн-мислення», що відбувся у рамках проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України» від ГО «Міжнародна фундація розвитку» та Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Тренінг був присвячений використанню в науково-педагогічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується розвиток викладацької майстерності на кафедрі експертизи харчових продуктів 13 березня 2024

Синергія практик та ідей

Учасники міжгалузевого хабу «Крафт. Індустрія. Освіта: синергія практик та ідей» продовжили живий діалог між наукою та бізнесом у ході низки візитів на підприємства. Спочатку наші науковці здійснили змістовну екскурсію на підприємство «Молокія». Метою цієї поїздки стало розширення досвіду та розвиток нових партнерських зв’язків між університетом і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Синергія практик та ідей 24 вересня 2025