Н У Х Т

У навчально-науковому комплексі університету вшановують Героїв Небесної сотні

21 лютого 2017

У навчально-науковому комплексі університету вшановують Героїв Небесної сотні

Колективи навчально-наукового комплексу нашого університету взяли участь у заходах зі вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні.

Ранковим реквієм вшанували подвиги учасників Революції гідності студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ, зібравшись у холі коледжу і згадавши хвилиною мовчання всіх Героїв, які поклали життя за майбутнє рідної країни.

Запалені червоні лампадки, як символ пам'яті безсмертя нагадували студентам і викладачам коледжу про незламні духом особистості, які, жертвуючи своїм життям, подарували нам надію на світле майбутнє, довівши всьому світу, що українська нація незламна та горда.

Студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ взяли участь у мітингу-реквіємі пам’яті Героїв на майдані Відродження. На зібранні виступив міський голова Михайло Сімашкевич із закликом пам’ятати тих, хто віддав своє життя за незалежну, суверенну, демократичну Україну.

Після покладання квітів до пам’ятних знаків і меморіальних дошок, студенти пройшли мирною ходою вулицями міста, скандуючи лозунги «Слава героям!», «Україна понад усе!».

Cтудентський загал і співробітники Вінницького коледжу НУХТ зібрались у фойє центрального навчального корпусу, яке прикрасили  тематичними інсталяціями у вигляді янголів, голубів, що символізують мир. Сумний патріотичний антураж доповнювала виставка портретів Героїв Небесної сотні. Студенти несли почесну варту біля прапора. А маленькими свічками викладено «Слава героям!».

Хвилиною мовчання пом’янули загиблих за цінності Революції Гідності і тих, хто втратив життя у війні на сході України. Серед них – випускники коледжу Петро Коваленко та Дмитро Неумивакін.

Перед студентами та викладачами виступили активний учасник Революції  Гідності, сотник четвертої сотні Майдану Василь Любуня та учасник бойових дій на Сході України, підполковник Служби цивільного Захисту, батько студента першого курсу  Олександр Вдовик.

Директор коледжу Володимир Керницький висловив надію, що пам’ять невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

У Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулася виховна година-реквієм «Небесна сотня. Герої не вмирають…». Студенти виконували пісні, декламували вірші, закликали згадати усіх героїв і запалили свічки у пам’ять про загиблих.

Також студенти 2 курсу разом із викладачами Тарасом Березюком і Дмитром Сколоздрою на Личаківському цвинтарі вшанували пам'ять Героїв України – генерал-майора Сергія Кульчицького і Героїв Небесної Сотні. Вони взяли участь у поминальному молебні, поклали квіти і свічки до могил Героїв.

Опублікований: 21-02-2017
Читайте також:
Постійне вдосконалення навчально-методичної роботи на кафедрі експертизи харчових продуктів

13 жовтня 2021 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувався перший у цьому навчальному році методичний семінар щодо виконання курсових робіт для здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Професія викладача вимагає постійного підвищення св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійне вдосконалення навчально-методичної роботи на кафедрі експертизи харчових продуктів 18 жовтня 2021

Лекторій від фахівчині гостинності

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся черговий гостьовий лекторій. Цього разу здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» І року навчання в рамках проходження навчальної практики та здобувачі ІІ курсу зі скороченим терміном навчання у рамках виробничої практики слухали фахівчиню з гостинності, випускницю факультету гот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій від фахівчині гостинності 06 червня 2022

Благодійний челендж факультету біотехнології та екологічного контролю

Зима – дуже важкий час для пернатих і лісових мешканців. Через холод їм потрібно ще більше енергії, яку вони можуть отримати лише з їжі. Але їжу часто ховають сніг і лід, плодів на деревах майже не залишається. За короткий світловий день важко знайти необхідну кількість корму. Саме тому так важливо підгодовувати пташок, білочок та інших тваринок вз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Благодійний челендж факультету біотехнології та екологічного контролю 22 січня 2022

День першокурсника у Навчально-науковому інституті харчових технологій

Щороку Навчально-науковий інститут харчових технологій (ННІ ХТ) широко відчиняє свої двері для нових облич та яскравих особистостей. Не виключення і рік 2018-й – 140 цьогорічних  випускників шкіл і 63 випускники коледжів і технікумів вибороли право стати студентами-харчовиками. За доброю традицією навчальний рік в інституті починається з урочистост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника у Навчально-науковому інституті харчових технологій 30 серпня 2018