Н У Х Т

Відкриття Центру Європейського Союзу в університеті

03 листопада 2020

Відкриття Центру Європейського Союзу в університеті

В університеті розпочинає роботу Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки. Це стало можливим завдяки тому, що команда науковців університету у співпраці з колегами з університетів з ЄС та України виборола цього року одну з найпрестижніших номінацій проєктів Жана Моне програми Еразмус+ – Центри Досконалості Жана Моне.

Проєкт передбачає вивчення політики та кращих практик ЄС з циклічної та зеленої економіки (European Green Deal) і розповсюдження досвіду ЄС серед широкого загалу українського суспільства. Як і інші проєкти напряму Жана Моне, він буде сконцентрований на євроінтеграційній тематиці, але буде включати значно ширший спектр активностей – проведення семінарів, круглих столів, міжнародних конференцій і бізнес-форумів, читання лекцій студентам та аспірантам запрошеними лекторами з університетів ЄС, підготовка наукової та методичної літератури за темою проєкту.

Команду університету у проєкті представляють професор Ігор Якименко і доценти Оксана Салавор та Оксана Ничик (кафедра екологічної безпеки та охорони праці). Також до команди входить професор Людмила Петрашко (Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана). Європейський Союз представляють колеги з Лундського університету (Швеція) професор Юлія Войтенко-Палган та Університету Левена (Бельгія) професор Катерина Беденкопф. Проєкт розрахований на три роки, бенефіціаром проекту виступає наш університет, академічний координатор – професор Ігор Якименко.

Напрям проєкту є продовженням плідної роботи університету у царині європейських вимірів сталого розвитку. Адже в останні роки в університеті відбулися дві міжнародні конференції та чотири літні школи Жана Моне з вивчення політики та кращих практик ЄС щодо сталого розвитку. Концепції циклічної та зеленої економіки – це нові горизонти, що бере на озброєння Європейський Союз для подолання викликів сучасності в економічній, екологічній і соціальній сферах, включно з новими викликами від пандемії. Важливо, що пріоритети проєкту тісно пов’язані з пріоритетами розвитку університету, як у напрямку наближення освітнього та наукового процесів до стандартів ЄС, так і щодо тісної співпраці університетської спільноти з інноваційно-орієнтованим бізнесом і соціально активним громадянським суспільством.

До участі в проєкті запрошуються усі зацікавлені співробітники та студенти університету, усі активності проєкту будуть анонсуватися на сайтах університету та проєкту.

Отже, в добру путь!

Опублікований: 03-11-2020
Читайте також:
Про систему безпечних впливів для відновлення епідермальної тканини людини йшлося на семінарі кафедри хімічної технології харчових добавок та косметичних засобів

На кафедру хімічної технології харчових добавок та косметичних засобів завітав дуже цікавий гість,  приватний підприємець та фахівець з багатим досвідом Денис Мохнев. Як людина сучасна та освічена він сам запропонував поділитися своїми знаннями та баченням проблем косметології, насамперед механізмів старіння шкіри та підходів до відновлення епідерм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про систему безпечних впливів для відновлення епідермальної тканини людини йшлося на семінарі кафедри хімічної технології харчових добавок та косметичних засобів 19 квітня 2018

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету

Сучасний освітній процес вимагає впровадження і використання сучасних інформаційних технологій. Особливо актуальним це стало в період дистанційного навчання, зумовленого карантинними обмеженнями. Одним зі світових лідерів у сфері цифрових технологій є компанія Google. Серед її розробок – онлайн-інструменти для роботи з текстовими і табличними доку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету 20 жовтня 2021

На позитиві «Вступ до харчових технологій» опановують першокурсники з викладачами кафедри технології цукру і підготовки води

Як почати навчальний рік на позитиві? Цікаво, пізнавально та практично? Легко! Увірватися з першого курсу на виробничі процеси з дисципліною «Вступ до харчових технологій: практичні, теоретичні аспекти»! Під час лабораторних занять студенти першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій груп ТІ-1-1–ТІ-1-6 та ХЕ-1-7, ХЕ-1-8 разом із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На позитиві «Вступ до харчових технологій» опановують першокурсники з викладачами кафедри технології цукру і підготовки води 01 жовтня 2019

Приємне й повсякденне: відбулося планове засідання вченої ради університету

28 листопада 2024 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з приємного – ректор Олександр Шевченко вручив нагрудний знак «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» та подяку керівнику відділу дидактики компанії «Фесто» Євгенію Риженку за вагомий внесок у розвиток та покращ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємне й повсякденне: відбулося планове засідання вченої ради університету 28 листопада 2024