Н У Х Т

Відкриття Центру Європейського Союзу в університеті

03 листопада 2020

Відкриття Центру Європейського Союзу в університеті

В університеті розпочинає роботу Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки. Це стало можливим завдяки тому, що команда науковців університету у співпраці з колегами з університетів з ЄС та України виборола цього року одну з найпрестижніших номінацій проєктів Жана Моне програми Еразмус+ – Центри Досконалості Жана Моне.

Проєкт передбачає вивчення політики та кращих практик ЄС з циклічної та зеленої економіки (European Green Deal) і розповсюдження досвіду ЄС серед широкого загалу українського суспільства. Як і інші проєкти напряму Жана Моне, він буде сконцентрований на євроінтеграційній тематиці, але буде включати значно ширший спектр активностей – проведення семінарів, круглих столів, міжнародних конференцій і бізнес-форумів, читання лекцій студентам та аспірантам запрошеними лекторами з університетів ЄС, підготовка наукової та методичної літератури за темою проєкту.

Команду університету у проєкті представляють професор Ігор Якименко і доценти Оксана Салавор та Оксана Ничик (кафедра екологічної безпеки та охорони праці). Також до команди входить професор Людмила Петрашко (Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана). Європейський Союз представляють колеги з Лундського університету (Швеція) професор Юлія Войтенко-Палган та Університету Левена (Бельгія) професор Катерина Беденкопф. Проєкт розрахований на три роки, бенефіціаром проекту виступає наш університет, академічний координатор – професор Ігор Якименко.

Напрям проєкту є продовженням плідної роботи університету у царині європейських вимірів сталого розвитку. Адже в останні роки в університеті відбулися дві міжнародні конференції та чотири літні школи Жана Моне з вивчення політики та кращих практик ЄС щодо сталого розвитку. Концепції циклічної та зеленої економіки – це нові горизонти, що бере на озброєння Європейський Союз для подолання викликів сучасності в економічній, екологічній і соціальній сферах, включно з новими викликами від пандемії. Важливо, що пріоритети проєкту тісно пов’язані з пріоритетами розвитку університету, як у напрямку наближення освітнього та наукового процесів до стандартів ЄС, так і щодо тісної співпраці університетської спільноти з інноваційно-орієнтованим бізнесом і соціально активним громадянським суспільством.

До участі в проєкті запрошуються усі зацікавлені співробітники та студенти університету, усі активності проєкту будуть анонсуватися на сайтах університету та проєкту.

Отже, в добру путь!

Опублікований: 03-11-2020
Читайте також:
Міжнародне оnline-стажування завершила доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Оnline-стажування, що відбувалося з використанням zoom-конференції, пройшла доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольга Чернюшок. Найкращі спікери від Universitet Ekonomiczne w Krakowie поділилися польським досвідом, цікавою інформацією та яскравими презентаціями. Стажування тривало з 4 по 29 травня 2020 року у вигляді лекцій, практи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне оnline-стажування завершила доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 03 червня 2020

Важливі принципи виробництва органічних харчових продуктів: гостьова лекція для магістрантів

12 грудня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція на тему «Вимоги згідно з Законом України: «Виробництво органічних харчових продуктів та кормів. Обіг органічних харчових продуктів». Лекцію прочитала провідна спеціалістка із сертифікації ТОВ «Органік Стандарт» Віра Пасацька. До лекції були залу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі принципи виробництва органічних харчових продуктів: гостьова лекція для магістрантів 13 грудня 2023

Сучасні програмні рішення – у навчальний процес

Доцентка кафедри обліку і аудиту Людмила Духновська 1-3 квітня 2025 року успішно опанувала онлайн-курс «Використання прикладного рішення «BAS Управління торгівлею». Використання програмних продуктів лінійки BAS у навчальному процесі сприяє ефективному поєднанню академічної підготовки з практичною діяльністю майбутніх фахівців. Застосування сучасни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні програмні рішення – у навчальний процес 08 квітня 2025

Науковці кафедри технології цукру і підготовки води отримали рекомендації щодо роботи із системою Google Академія

5 жовтня 2023 року на кафедрі технології цукру і підготовки води відбувся методичний семінар за темою «Google Академія для науковців. Робота з реєстром ідентифікації автора ORCID», який провела завідувачка відділу інформаційних технологій Науково-технічної бібліотеки НУХТ Інна Путіліна. Мета семінару – сприяння підвищенню наукометричних показників...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри технології цукру і підготовки води отримали рекомендації щодо роботи із системою Google Академія 06 жовтня 2023