Н У Х Т

Відкриття Центру Європейського Союзу в університеті

03 листопада 2020

Відкриття Центру Європейського Союзу в університеті

В університеті розпочинає роботу Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки. Це стало можливим завдяки тому, що команда науковців університету у співпраці з колегами з університетів з ЄС та України виборола цього року одну з найпрестижніших номінацій проєктів Жана Моне програми Еразмус+ – Центри Досконалості Жана Моне.

Проєкт передбачає вивчення політики та кращих практик ЄС з циклічної та зеленої економіки (European Green Deal) і розповсюдження досвіду ЄС серед широкого загалу українського суспільства. Як і інші проєкти напряму Жана Моне, він буде сконцентрований на євроінтеграційній тематиці, але буде включати значно ширший спектр активностей – проведення семінарів, круглих столів, міжнародних конференцій і бізнес-форумів, читання лекцій студентам та аспірантам запрошеними лекторами з університетів ЄС, підготовка наукової та методичної літератури за темою проєкту.

Команду університету у проєкті представляють професор Ігор Якименко і доценти Оксана Салавор та Оксана Ничик (кафедра екологічної безпеки та охорони праці). Також до команди входить професор Людмила Петрашко (Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана). Європейський Союз представляють колеги з Лундського університету (Швеція) професор Юлія Войтенко-Палган та Університету Левена (Бельгія) професор Катерина Беденкопф. Проєкт розрахований на три роки, бенефіціаром проекту виступає наш університет, академічний координатор – професор Ігор Якименко.

Напрям проєкту є продовженням плідної роботи університету у царині європейських вимірів сталого розвитку. Адже в останні роки в університеті відбулися дві міжнародні конференції та чотири літні школи Жана Моне з вивчення політики та кращих практик ЄС щодо сталого розвитку. Концепції циклічної та зеленої економіки – це нові горизонти, що бере на озброєння Європейський Союз для подолання викликів сучасності в економічній, екологічній і соціальній сферах, включно з новими викликами від пандемії. Важливо, що пріоритети проєкту тісно пов’язані з пріоритетами розвитку університету, як у напрямку наближення освітнього та наукового процесів до стандартів ЄС, так і щодо тісної співпраці університетської спільноти з інноваційно-орієнтованим бізнесом і соціально активним громадянським суспільством.

До участі в проєкті запрошуються усі зацікавлені співробітники та студенти університету, усі активності проєкту будуть анонсуватися на сайтах університету та проєкту.

Отже, в добру путь!

Опублікований: 03-11-2020
Читайте також:
Викладачі університету – у складі екзаменаційних комісій у філіях НУХТ

У Кам’янець-Подільській філії НУХТ відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології». До складу екзаменаційної комісії увійшли доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Наталія Фалендиш, в.о. директорки Кам’янец...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету – у складі екзаменаційних комісій у філіях НУХТ 16 лютого 2023

Натуральні барвники для напоїв: викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції дізнаються усі тонкощі

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Барвники для втамування спраги: натуральні барвники для пива та напоїв із низьким вмістом алкоголю» («Thirst Quenching Colors: Natural Colors for Beer & Low-ABV Beverages») від Beverage Industry. Спікери вебінару – фахівці із розроблення барвників і харчо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Натуральні барвники для напоїв: викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції дізнаються усі тонкощі 12 жовтня 2023

Усі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

Харчова промисловість залишається однією з ключових галузей України. А вітчизняні молокопереробні підприємства випускають широкий асортимент продукції, що користується попитом не лише серед українських споживачів, а й серед вибагливих гурманів ближнього і дальнього зарубіжжя. Особлива увага сьогодні приділяється вдосконаленню виробництва, впровадже...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс» 11 лютого 2021

Європейський освітній процес викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування вивчають у Фінляндії

У рамках прийнятої МОН Концепції розвитку англійської мови в університетах, з метою ознайомлення з європейським освітнім процесом у вищій і середній школі та для підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування Інна Форостюк і Надія Шерстюк на початку цього навчального року розпочали...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський освітній процес викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування вивчають у Фінляндії 05 вересня 2019