Н У Х Т

Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів

11 жовтня 2018

Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів

Щороку випускові кафедри університету намагаються розширити перелік підприємств-баз практики для студентів. Так, у цьому році науково-виробниче підприємство «ЄНАМІН» стало місцем переддипломної практики для магістрантки кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Олени Долюк. Засноване воно у 1999 році в м. Києві групою колишніх працівників Інституту органічної хімії НАН України. На сьогодні є однією з найбільших в Україні компаній, що займається науковими дослідженнями в галузі тонкого органічного синтезу та розробленням методик синтезу нових органічних сполук, у першу чергу, для первинного біологічного скринінгу. Компанія співпрацює з провідними фармацевтичними, біотехнологічними компаніями і науковими центрами Китаю, Європи, Північної Америки, Австралії та Японії.

Отримані за час навчання знання дали можливість нашій студентці влаштуватися на роботу в компанію, де тепер вона і проходить переддипломну практику. На базі підприємства проходять постійне стажування понад 90 студентів хімічних факультетів КНУ ім. Тараса Шевченка та НТУУ «КПІ ім. І.Сікорського».

Саме випускники вказаних вишів у першу чергу стали колегами Олени, але серед співробітників компанії «ЄНАМІН» є і ті, що стали дипломованими фахівцями, навчаючись у Національному університеті харчових технологій, один із них – випускник кафедри БТМ!

Практикується наша студентка у відділі синтезу, де опановує навички щодо синтезу сполук, назви яких навіть вимовити важко: наприклад, 3-(2Н)-бензофуранону, 4-[(Z)-(3-оксо-1-бензофуран-2-(3H)іліден)метил]феніл-2-акрилату. Саме в період практичної підготовки вона дізналася, що ряд закладів вищої освіти Сполучених Штатів Америки замовляють в Україні цілий спектр хімічних речовин для проведення досліджень.

Олена відзначила, що за час навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ вона здобула всі необхідні для подальшої професійної кар’єри знання.

 

Опублікований: 11-10-2018
Читайте також:
Із проходженням здобувачами технологічної практики ознайомилися викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко і доцент Володимир Бахмач ознайомилися з проходженням здобувачами технологічної практики на парфумерно-косметичній фабриці «Ароза». Технологічна практика готує майбутніх спеціалістів до самостійного виконання обов’язків на першій посаді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із проходженням здобувачами технологічної практики ознайомилися викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 30 вересня 2021

З інноваціями у медичній освіті знайомляться наші викладачі

8 лютого 2022 р. викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і старший викладач Володимир Польовик взяли участь у віртуальному симпозіумі «Інноваційна медична освіта у цифрову еру». Захід проводився Європейським університетом CIVIS, утвореним альянсом 10 провідних дослідницьких вищих навчальних закладів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваціями у медичній освіті знайомляться наші викладачі 08 лютого 2022

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя»

Наші викладачі і науковці тісно й плідно співпрацюють із вітчизняними та зарубіжними колегами не лише харчової, але й інших галузей, а також із провідними медичними установами. У рамках договору про співпрацю між нашим університетом і ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» МОЗ України директ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» 31 січня 2022