Н У Х Т

Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів

11 жовтня 2018

Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів

Щороку випускові кафедри університету намагаються розширити перелік підприємств-баз практики для студентів. Так, у цьому році науково-виробниче підприємство «ЄНАМІН» стало місцем переддипломної практики для магістрантки кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Олени Долюк. Засноване воно у 1999 році в м. Києві групою колишніх працівників Інституту органічної хімії НАН України. На сьогодні є однією з найбільших в Україні компаній, що займається науковими дослідженнями в галузі тонкого органічного синтезу та розробленням методик синтезу нових органічних сполук, у першу чергу, для первинного біологічного скринінгу. Компанія співпрацює з провідними фармацевтичними, біотехнологічними компаніями і науковими центрами Китаю, Європи, Північної Америки, Австралії та Японії.

Отримані за час навчання знання дали можливість нашій студентці влаштуватися на роботу в компанію, де тепер вона і проходить переддипломну практику. На базі підприємства проходять постійне стажування понад 90 студентів хімічних факультетів КНУ ім. Тараса Шевченка та НТУУ «КПІ ім. І.Сікорського».

Саме випускники вказаних вишів у першу чергу стали колегами Олени, але серед співробітників компанії «ЄНАМІН» є і ті, що стали дипломованими фахівцями, навчаючись у Національному університеті харчових технологій, один із них – випускник кафедри БТМ!

Практикується наша студентка у відділі синтезу, де опановує навички щодо синтезу сполук, назви яких навіть вимовити важко: наприклад, 3-(2Н)-бензофуранону, 4-[(Z)-(3-оксо-1-бензофуран-2-(3H)іліден)метил]феніл-2-акрилату. Саме в період практичної підготовки вона дізналася, що ряд закладів вищої освіти Сполучених Штатів Америки замовляють в Україні цілий спектр хімічних речовин для проведення досліджень.

Олена відзначила, що за час навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ вона здобула всі необхідні для подальшої професійної кар’єри знання.

 

Опублікований: 11-10-2018
Читайте також:
Таємниці змішаного навчання розкривають наші викладачі

У наших освітніх реаліях останнім часом популярним стало змішане навчання. Це – методика, за якою студенти засвоюють частину матеріалу онлайн і якоюсь мірою самостійно керують своїм часом, а частину – офлайн, в аудиторії. Водночас це логічно пов’язані між собою компоненти теми. Зрештою, студенти отримують цілісний навчальний досвід. Ще два роки том...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Таємниці змішаного навчання розкривають наші викладачі 30 травня 2022

Проблемні питання працевлаштування молоді обговорили фахівці НУХТ на конференції ініціативи Nestle Needs YOUth

Нещодавно представники університету – директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Олена Подобій і доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Ігор Житнецький взяли участь у конференції з нагоди 10-ї річниці заснування ініціативи Nestle Needs YOUth. Nestle Needs YOUth – соціальна і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблемні питання працевлаштування молоді обговорили фахівці НУХТ на конференції ініціативи Nestle Needs YOUth 06 листопада 2023

У пошуку кращих вступників викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

26 вересня доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва разом зі студентами 3 курсу спеціальності «Туризм» відвідали спеціалізовану школу №64 м. Києва з метою проведення профорієнтаційної роботи. Викладач ознайомила учнів з особливостями підготовки бакалаврів і магістрів, наповненням навчальних програм, розповіла про бази пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У пошуку кращих вступників викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу 30 вересня 2019

Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції

17 квітня студенти групи ХЧ 4-1 денної форми навчання напряму підготовки 181 «Харчові технології» отримали змогу приготувати морозиво під керівництвом викладача Ірини Корецької. Виробництво продукту відбувалося у рамках лабораторного заняття з дисципліни «Технології міні-виробництва харчових продуктів у закладах ресторанного господарства». Протяго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції 19 квітня 2019