Н У Х Т

Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів

11 жовтня 2018

Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів

Щороку випускові кафедри університету намагаються розширити перелік підприємств-баз практики для студентів. Так, у цьому році науково-виробниче підприємство «ЄНАМІН» стало місцем переддипломної практики для магістрантки кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Олени Долюк. Засноване воно у 1999 році в м. Києві групою колишніх працівників Інституту органічної хімії НАН України. На сьогодні є однією з найбільших в Україні компаній, що займається науковими дослідженнями в галузі тонкого органічного синтезу та розробленням методик синтезу нових органічних сполук, у першу чергу, для первинного біологічного скринінгу. Компанія співпрацює з провідними фармацевтичними, біотехнологічними компаніями і науковими центрами Китаю, Європи, Північної Америки, Австралії та Японії.

Отримані за час навчання знання дали можливість нашій студентці влаштуватися на роботу в компанію, де тепер вона і проходить переддипломну практику. На базі підприємства проходять постійне стажування понад 90 студентів хімічних факультетів КНУ ім. Тараса Шевченка та НТУУ «КПІ ім. І.Сікорського».

Саме випускники вказаних вишів у першу чергу стали колегами Олени, але серед співробітників компанії «ЄНАМІН» є і ті, що стали дипломованими фахівцями, навчаючись у Національному університеті харчових технологій, один із них – випускник кафедри БТМ!

Практикується наша студентка у відділі синтезу, де опановує навички щодо синтезу сполук, назви яких навіть вимовити важко: наприклад, 3-(2Н)-бензофуранону, 4-[(Z)-(3-оксо-1-бензофуран-2-(3H)іліден)метил]феніл-2-акрилату. Саме в період практичної підготовки вона дізналася, що ряд закладів вищої освіти Сполучених Штатів Америки замовляють в Україні цілий спектр хімічних речовин для проведення досліджень.

Олена відзначила, що за час навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ вона здобула всі необхідні для подальшої професійної кар’єри знання.

 

Опублікований: 11-10-2018
Читайте також:
Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»

23 травня 2023 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», організована кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів. Конференція з міжнародною участю працювала в змішаному форматі та об’єднала понад трьохсот учасників із різних регіонів України...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації» 29 травня 2023

Де найкраще шукати інформацію для своєї магістерської роботи дізналися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Важливою складовою якісної підготовки кваліфікаційної магістерської роботи є ознайомлення з останніми науковими досягненнями і тенденціями розвитку відповідної галузі. Найкращим джерелом такої інформації є наукові публікації в національних і міжнародних фахових виданнях. Але як не розгубитися у цьому інформаційному полі? Адже все більше видань пред...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Де найкраще шукати інформацію для своєї магістерської роботи дізналися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 04 жовтня 2023

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

28 березня для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася очікувана подія – представлена до захисту у спеціалізовану вчену раду за спеціальністю  «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» робота Віти Щербини «Удосконалення технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь» (керівник – професор, док...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 29 березня 2019

Декада циклової комісії механічних дисциплін у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

20 лютого в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочалася декада циклової комісії механічних дисциплін. План декади передбачає заходи навчального, виховного, культурно-просвітницького і спортивно-оздоровчого напряму. Студенти з нетерпінням очікують на дні проведення циклової комісії механічних дисциплін, тому, що це завжди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Декада циклової комісії механічних дисциплін у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 20 лютого 2017