Н У Х Т

Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів

11 жовтня 2018

Розширюємо можливості практичної підготовки студентів-біотехнологів

Щороку випускові кафедри університету намагаються розширити перелік підприємств-баз практики для студентів. Так, у цьому році науково-виробниче підприємство «ЄНАМІН» стало місцем переддипломної практики для магістрантки кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Олени Долюк. Засноване воно у 1999 році в м. Києві групою колишніх працівників Інституту органічної хімії НАН України. На сьогодні є однією з найбільших в Україні компаній, що займається науковими дослідженнями в галузі тонкого органічного синтезу та розробленням методик синтезу нових органічних сполук, у першу чергу, для первинного біологічного скринінгу. Компанія співпрацює з провідними фармацевтичними, біотехнологічними компаніями і науковими центрами Китаю, Європи, Північної Америки, Австралії та Японії.

Отримані за час навчання знання дали можливість нашій студентці влаштуватися на роботу в компанію, де тепер вона і проходить переддипломну практику. На базі підприємства проходять постійне стажування понад 90 студентів хімічних факультетів КНУ ім. Тараса Шевченка та НТУУ «КПІ ім. І.Сікорського».

Саме випускники вказаних вишів у першу чергу стали колегами Олени, але серед співробітників компанії «ЄНАМІН» є і ті, що стали дипломованими фахівцями, навчаючись у Національному університеті харчових технологій, один із них – випускник кафедри БТМ!

Практикується наша студентка у відділі синтезу, де опановує навички щодо синтезу сполук, назви яких навіть вимовити важко: наприклад, 3-(2Н)-бензофуранону, 4-[(Z)-(3-оксо-1-бензофуран-2-(3H)іліден)метил]феніл-2-акрилату. Саме в період практичної підготовки вона дізналася, що ряд закладів вищої освіти Сполучених Штатів Америки замовляють в Україні цілий спектр хімічних речовин для проведення досліджень.

Олена відзначила, що за час навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ вона здобула всі необхідні для подальшої професійної кар’єри знання.

 

Опублікований: 11-10-2018
Читайте також:
Мовні скіли й цікаві факти у Filmclub німецькою мовою

Третьокурсники факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у засіданні кіноклубу німецькою мовою, організованому доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганною Бойко. Захід був присвячений традиціям карнавалу. Карнавал святкують у лютому або на початку березня – вулиці заповнюють ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мовні скіли й цікаві факти у Filmclub німецькою мовою 28 лютого 2025

Запрошуємо до участі у Міжнародній науково-технічній конференції «Перспективи розвитку цукрової промисловості України»

29-31 березня 2017 року за традицією, що склалася впродовж десятиліть, в університеті працюватиме Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Тематика зібрання включає питання: «Підсумки роботи бурякоцукрової галузі України за 2016 рік та завдання на поточний рік», «Проблеми забезпечення  конкурен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрошуємо до участі у Міжнародній науково-технічній конференції «Перспективи розвитку цукрової промисловості України» 23 січня 2017

Підготовка до вступної кампанії-2025 стартувала на кафедрі фізики та професійної безпеки

Не встиг ще НУХТ цьогоріч прийняти усіх першокурсників, а профорієнтаційна робота на вступну кампанію-2025 вже активізувалася. Зокрема, викладачі кафедри фізики та професійної безпеки активно розпочали відвідування закладів загальної середньої освіти у Києві й області. 16 вересня доцентка Аліна Сірик за сприяння в.о. директора Світлани Попової про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка до вступної кампанії-2025 стартувала на кафедрі фізики та професійної безпеки 18 вересня 2024

Ключову інформацію для операторів громадського харчування отримали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 січня 2023 року Національною асоціацією ресторанів США був організований вебінар «Кодекс продуктів харчування 2022 і  Ви: ключова інформація для операторів громадського харчування та викладачів», присвячений зміні законодавчих вимог США до роботи закладів ресторанного господарства. Спікерами виступили віце-президент відділу харчових наук Націон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ключову інформацію для операторів громадського харчування отримали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 січня 2023