Н У Х Т

Співпраця кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів з ПРАТ «МХП» ефективно реалізується в навчальному процесі

21 лютого 2025

Співпраця кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів з ПРАТ «МХП» ефективно реалізується в навчальному процесі

Протягом січня-лютого 2025 року кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів за підтримки керівництва ПРАТ «МХП» було організовано для першокурсників освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» в рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти, Модуль 5» проведення лабораторних робіт у центрі прийняття і розроблення інноваційних рішень для м'ясопереробної галузі і продукції HoReCa – Кулінарному R&D центрі ПРАТ «МХП».

У процесі проведення бінарних занять здобувачі освіти познайомилися з кулінарним центром, який об’єднує шість демонстраційних кухонь, індустріальну кухню, кухню-студію, лабораторію сенсорного аналізу і технологічний цех.

У технологічному цеху першокурсники ознайомилися зі сучасними інноваційними технологіями та сучасним обладнанням. За допомогою потужного автоклава проводиться пастеризація або стерилізація продукції, залежно від її типу. Унікальні котли, розроблені українськими інженерами, працюють у гарячому режимі, а у новітніх шокових установках пришвидшується охолодження продукції. Зіркою індустріальної кухні є інноваційна система Hiperbaric, яка дозволяє паскалізувати продукти під високим тиском. У пакувальному цеху розміщені два високопродуктивні трейсилери Multivac та Ulma для пакування харчових продуктів, а також система пакування SKIN для готових страв.

Під час занять здобувачі освіти власноруч здійснювали оцінювання органолептичних показників готових харчових продуктів.

Проведення лабораторних занять в умовах ефективного харчового виробництва є важливим елементом професійної підготовки майбутніх технологів. Ознайомлення зі сучасними інноваційними технологіями дозволяє наблизити вивчення дисципліни до реального виробництва, сформувати у майбутніх фахівців-харчовиків необхідні професійні компетентності, посилити практичну спрямованість навчального процесу.

Отриманий досвід дозволить майбутнім фахівцям визначати та розв’язувати широке коло проблем і задач харчових технологій завдяки розумінню їхніх основ та проведення теоретичних і експериментальних досліджень. Вони зможуть управляти технологічними процесами з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення. Забезпечувати якість і безпечність продукції на основі відповідних стандартів та у межах систем управління безпечністю харчових продуктів під час їх виробництва і реалізації.

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів щиро вдячна керівництву і співробітникам ПРАТ «МХП» за можливість ознайомити майбутніх фахівців із інноваціями м'ясопереробної галузі та сфері HoReCa.

Опублікований: 21-02-2025
Читайте також:
Профорієнтаційні заходи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

9 листопада професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, гарант освітньої програми «Технології харчування» Олег Кузьмін побував у школі І-ІІІ ступенів №84 м. Києва. Метою візиту було запрошення старшокласників на День відкритих дверей нашого універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційні заходи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 10 листопада 2023

Успішно захистили кваліфікаційні бакалаврські роботи і дипломні проекти випускники Полтавської філії НУХТ

З 13 по 15 лютого 2017 року в Полтавській філії НУХТ відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт і дипломних проектів «спеціалістів» за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» спеціалізації «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» та «Технологія зберігання, консервування та переробки молока». Державній екзаме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно захистили кваліфікаційні бакалаврські роботи і дипломні проекти випускники Полтавської філії НУХТ 16 лютого 2017

Зміни до освітньо-професійних програм обговорили на кафедрі інформаційних систем

На кафедрі інформаційних систем обговорили реформування освітньо-професійних програм за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» на 2021-2022 навчальний рік. До зустрічі, що відбулася у онлайн-режимі долучилися гаранти освітніх програм, учасники робочих груп, викладачі кафедри, здобувачі вищої освіти старших курсів і стейкхолдери. Обговорювали усі ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни до освітньо-професійних програм обговорили на кафедрі інформаційних систем 02 квітня 2021

Професура університету плідно працює у спеціалізованих вчених радах інших ЗВО

Професор кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Вячеслав Іващук узяв участь у роботі спеціалізованої вченої ради Д26.002.04, що функціонує при НТТУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Тематикою доповіді, що представляв громадянин Сирії Арафф Хальдун Осман на здобуття ступеня кандидата технічних наук, пропонувалося здійснювати ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професура університету плідно працює у спеціалізованих вчених радах інших ЗВО 25 березня 2021