Н У Х Т

Співпраця кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів з ПРАТ «МХП» ефективно реалізується в навчальному процесі

21 лютого 2025

Співпраця кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів з ПРАТ «МХП» ефективно реалізується в навчальному процесі

Протягом січня-лютого 2025 року кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів за підтримки керівництва ПРАТ «МХП» було організовано для першокурсників освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» в рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти, Модуль 5» проведення лабораторних робіт у центрі прийняття і розроблення інноваційних рішень для м'ясопереробної галузі і продукції HoReCa – Кулінарному R&D центрі ПРАТ «МХП».

У процесі проведення бінарних занять здобувачі освіти познайомилися з кулінарним центром, який об’єднує шість демонстраційних кухонь, індустріальну кухню, кухню-студію, лабораторію сенсорного аналізу і технологічний цех.

У технологічному цеху першокурсники ознайомилися зі сучасними інноваційними технологіями та сучасним обладнанням. За допомогою потужного автоклава проводиться пастеризація або стерилізація продукції, залежно від її типу. Унікальні котли, розроблені українськими інженерами, працюють у гарячому режимі, а у новітніх шокових установках пришвидшується охолодження продукції. Зіркою індустріальної кухні є інноваційна система Hiperbaric, яка дозволяє паскалізувати продукти під високим тиском. У пакувальному цеху розміщені два високопродуктивні трейсилери Multivac та Ulma для пакування харчових продуктів, а також система пакування SKIN для готових страв.

Під час занять здобувачі освіти власноруч здійснювали оцінювання органолептичних показників готових харчових продуктів.

Проведення лабораторних занять в умовах ефективного харчового виробництва є важливим елементом професійної підготовки майбутніх технологів. Ознайомлення зі сучасними інноваційними технологіями дозволяє наблизити вивчення дисципліни до реального виробництва, сформувати у майбутніх фахівців-харчовиків необхідні професійні компетентності, посилити практичну спрямованість навчального процесу.

Отриманий досвід дозволить майбутнім фахівцям визначати та розв’язувати широке коло проблем і задач харчових технологій завдяки розумінню їхніх основ та проведення теоретичних і експериментальних досліджень. Вони зможуть управляти технологічними процесами з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення. Забезпечувати якість і безпечність продукції на основі відповідних стандартів та у межах систем управління безпечністю харчових продуктів під час їх виробництва і реалізації.

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів щиро вдячна керівництву і співробітникам ПРАТ «МХП» за можливість ознайомити майбутніх фахівців із інноваціями м'ясопереробної галузі та сфері HoReCa.

Опублікований: 21-02-2025
Читайте також:
Як на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка з майбутніми вступниками зиму проводжали і весну зустрічали

У рамках Дня відкритих дверей «SPRING OPEN DAY NUFT» факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка організував майстер-клас з нагоди Масниці для гостей профорієнтаційного івенту. Масниця – веселе та радісне свято, а вітати гостей – одна з його традицій. Розпочався Масний тиждень 11 березня, а завершити його колек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка з майбутніми вступниками зиму проводжали і весну зустрічали 20 березня 2024

Мультиплікація досвіду україно-польського проекту у формуванні економічних компетенцій

23 лютого у Волинському коледжі нашого університету в рамках реалізації проекту «Ініціативна молодь на ринку праці – підвищення якості професійного та підприємницького навчання в українських навчальних закладах із використанням методів моделювання» відбувся пілотний урок у формі дидактичного тренінгу  «Формування економічних компетенцій»,  який орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мультиплікація досвіду україно-польського проекту у формуванні економічних компетенцій 24 лютого 2017

Нова традиція Свалявського коледжу НУХТ

Нова традиція з’явилася у відокремленому структурному підрозділі «Свалявський технічний фаховий коледж Національного університету харчових технологій» – свято для студентів, які здобули середню освіту, та нагородження в номінації «Золота молодь України» за найкращі досягнення в спорті, дозвіллі та навчанні. У присілку Бистрий відбувся міні-фестива...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова традиція Свалявського коледжу НУХТ 25 червня 2021