Н У Х Т

Відкрита лекція з молекулярної біотехнології

20 травня 2022

Відкрита лекція з молекулярної біотехнології

Нещодавно доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Методи молекулярної біотехнології» для здобувачів освітнього рівня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

На лекції були присутні деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри Віктор Стабніков та викладачі.

Тема заняття стосувалася відбору рекомбінантних клітин, тому на початку лекції лекторка нагадала здобувачам про методи конструювання рекомбінантних ДНК, вектори, які використовують у молекулярній біотехнології, а також способи введення рекомбінантних ДНК до реціпієнтних клітин. Далі розглянули різні способи, які дозволяють відібрати трансформовані клітини, у яких відбувається правильна експресія введених генів. Аудиторію зацікавили способи, які стосувалися скринінгу рекомбінантних клітин із використанням методів гібридизації нуклеїнових кислот in situ, а також радіоімуноаналізу білків in situ. Оксана Скроцька у доступній формі пояснили ці складні методи, а також презентувала схеми, які наочно відображали усі їх етапи.

Під час заняття постійно відбувався контакт із аудиторією: здобувачі задавали питання по незрозумілих моментах і отримували вичерпні відповіді, а також брали участь у дискусіях.

Відкрите заняття було проведене на високому методичному рівні та відповідає основним програмним вимогам здійснення організації даного виду педагогічної діяльності. Викладачка показала себе як кваліфікований фахівець, вміло зосереджуючи увагу здобувачів на головних моментах нового матеріалу.

Опублікований: 20-05-2022
Читайте також:
Черговий науковий рік в університеті стартував з конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції»

17 вересня 2024 p. у рамках спеціалізованих виставок «Inprodmash» і «Upakovka» наш університет спільно з Інститутом продовольчих ресурсів НААН і виставковою компанією «АККО Інтернешнл» провів ХII Міжнародну спеціалізовану науково-практичну конференцію «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції». Незмінним модератором заходу виступив з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий науковий рік в університеті стартував з конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції» 18 вересня 2024

Магістранти поглиблюють знання у сфері інтелектуальної власності

У межах вивчення дисципліни «Інтелектуальна та промислова власність» магістранти усіх освітніх програм Навчально-наукового інституту харчових технологій прослухали лекцію фахівців Національного офісу інтелектуальної власності та інновацій на тему «Від регіону до ринку: географічні зазначення як інструмент просування українських товарів». Захід орг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти поглиблюють знання у сфері інтелектуальної власності 06 жовтня 2025

Біотехнологи підкорюють виробництво

Січень – традиційний час проходження виробничої практики студентами кафедри біотехнології і мікробіології. Завдяки кропіткій роботі колективу кафедри базами практик для студентів стають провідні галузеві підприємства. Студенти Ігор Ключка, Каріна Кондрашевська та Анастасія Сінченко проходять практику на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи підкорюють виробництво 24 січня 2018

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200

Оприлюднені результати шістнадцятого академічного рейтингу українських закладів вищої освіти ТОП-200 Україна-2022, у якому наш університет посів 29 місце з 200 представлених у рейтингу закладів вищої освіти. Укладачі рейтингу враховували всебічну діяльність університетів і сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200 07 липня 2022