Н У Х Т

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

01 лютого 2021

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

28 січня 2021 р. на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування електрофізичних способів оброблення молочної сироватки та їх використання в технологіях молочних продуктів» доцентки Оксани Кочубей-Литвиненко на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук.

У розширеному засіданні кафедри взяли участь: ректор, д.т.н., професор Олександр Шевченко, члени спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03, завідувачі та викладачі кафедр університету: технології молока і молочних продуктів; технології м’яса і м’ясних продуктів; технології оздоровчих продуктів; технології хлібопекарських і кондитерських виробів; біотехнології продуктів бродіння і виноробства; технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; технології зберігання і переробки зерна; харчової хімії; біотехнології і мікробіології; технології ресторанної і аюрведичної продукції; машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування; інформатики, а також фахівці Проблемної науково-дослідної лабораторії.

У процесі виконання дисертаційної роботи науковицею вирішене важливе науково-практичне завдання – науково обґрунтовано організацію ресурсоефективного перероблення молочної сироватки та удосконалені технології продуктів на основі переробленої сироватки.

Здобувачка обґрунтувала теоретичні та експериментальні положення дисертаційної роботи щодо доцільності збагачення молочної сироватки магнієм і манганом шляхом електроіскрового диспергування струмопровідних гранул відповідних металів, встановила раціональні значення впливових факторів цього процесу; визначила температуру плазми у розрядному каналі, що утворюється у молочній сироватці між гранулами металів, що вказує на створення умов для часткового перетворення лактози на цінні похідні, а також сформулювала феноменологічну модель часткового перетворення молочного цукру; перебігу фізико-хімічних і біохімічних процесів у молочній сироватці, обробленій електроіскровими розрядами; цитотоксичності збагаченої молочної сироватки та продуктів її перероблення.

Офіційні рецензенти роботи – завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів, д.т.н., професорка Галина Поліщук; завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, д.т.н., професор Василь Пасічний; завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів, д.т.н., професорка Галина Сімахіна зазначили, що дисертаційна робота у повній мірі відповідає вимогам до дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук, а також паспорту спеціальності  05.18.04 – Технологія м’ясних, молочних продуктів та продуктів з гідробіонтів, і може бути рекомендована до подання у спеціалізовану вчену раду.

Враховуючи актуальність теми, наукову та практичну цінність результатів і висновків, викладених у дисертації, присутні на розширеному засіданні кафедри технології молока і молочних продуктів рекомендували дисертаційну роботу Оксани Кочубей-Литвиненко до захисту у спеціалізовану вчену раду.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вітає Оксану Кочубей-Литвиненко з подоланням сходинки до отримання наукового ступеня доктора технічних наук і бажає невичерпної енергії, творчої наснаги та нових звершень у роботі й наукових пошуках! 

Опублікований: 01-02-2021
Читайте також:
Про якість і безпеку продуктів студентам-екологам від фахівця Центру експертиз «ТЕСТ»

На кафедру екологічної безпеки та охорони праці завітала колишня випускниця, а сьогодні керівник відділу тестувань Центру експертиз «ТЕСТ» Ніна Кільдій.  Вона прочитала лекцію «Якість та безпека продуктів харчування» в рамках дисципліни «Екологія харчових виробництв» для студентів-екологів 3 курсу. Ніна Кільдій дуже цікаво та професійно оцінила си...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про якість і безпеку продуктів студентам-екологам від фахівця Центру експертиз «ТЕСТ» 05 квітня 2019

Із новітніми нанотехнологіями знайомляться здобувачі-біотехнологи

Магістранти-біотехнологи та здобувачі ступеня «Доктор філософії» з біотехнології разом із лекторкою дисциплін «Методи молекулярної біотехнології» та «Мікробні технології наночасток благородних металів» Оксаною Скроцькою прослухали онлайн-лекцію доктора технічних наук, директора Інституту наноматеріалів А. Дрекселя (Університет Дрекселя, США), профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із новітніми нанотехнологіями знайомляться здобувачі-біотехнологи 10 березня 2023

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала

Нещодавно у здобувачів магістратури за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» відбулася зустріч із менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум») Крістіною Яцимірською. Тема зустрічі стосувалася дизайну презентації. Здобувачам важливо уміти правильно її створювати, оскільки презентація є невідʼє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала 09 грудня 2022

Кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає співпрацю з Національною ресторанною асоціацією України

27 жовтня у форматі відео-конференції відбулася зустріч представників Національної ресторанної асоціації України (НРАУ) та викладачів кафедри готельно-ресторанної справи. За ініціативи колективу кафедри між нашим університетом і асоціацією укладений меморандум про співпрацю. До складу НРАУ, яка об’єднує рестораторів з усієї країни, аби разом відст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає співпрацю з Національною ресторанною асоціацією України 31 жовтня 2022