Н У Х Т

Фахівці університету в академічному обміні для студентів Миколаївського НАУ

21 березня 2025

Фахівці університету в академічному обміні для студентів Миколаївського НАУ

На запрошення декана факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету Михайла Гиля 20 березня 2025 року доцентка кафедри біотехнології і мікробіології, фахівчиня з біотехнологій та питань генетики Оксана Скроцька прочитала лекцію «Генетичний аналіз бактерій» для здобувачів-біотехнологів і здобувачів-ветеринарів цього університету.

Лекція охопила фундаментальні аспекти генетики бактерій: організацію генетичного апарату бактерій – як зберігається та функціонує спадкова інформація у прокаріотів; плазміди, епісоми та мігруючі елементи – їхня роль у передачі генетичного матеріалу та адаптації бактерій до навколишнього середовища; обмін генетичним матеріалом між бактеріями – механізми кон’югації, трансформації та трансдукції, що дозволяють бактеріям змінювати свій геном і пристосовуватися до нових умов.

Лекція була надзвичайно корисною для здобувачів, які навчаються за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» і цікавляться біотехнологією, мікробіологією та генетикою. Вона допомогла краще зрозуміти механізми передачі генів у бактерій, що має важливе значення для ветеринарії, сільського господарства, медицини та фармакології. Тож бажаємо майбутнім фахівцям використати одержані знання у своїй професійній діяльності.

Опублікований: 21-03-2025
Читайте також:
Практичні кейси з аудиту системи управління безпечністю харчових продуктів здобувачам-експертам від фахівця-практика міжнародної компанії

Кафедра експертизи харчових продуктів продовжує активно залучати зовнішніх стейкхолдерів до проведення аудиторних занять для здобувачів вищої освіти. 4 березня 2024 р. за ініціативи гарантки бакалаврської освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», доцентки кафедри і лекторки навчальної дисципліни Світлани Усатюк ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні кейси з аудиту системи управління безпечністю харчових продуктів здобувачам-експертам від фахівця-практика міжнародної компанії 04 березня 2024

Випускний у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ

Випускний вечір для кожного студента буває раз у житті. Цього року він відбувся під час повномасштабної війни в Україні. Без зустрічі світанку всією групою, без вечірки та урочистого зібрання в прикрашеній залі усіх випускників, без запрошення почесних гостей, батьків і родичів, але обов’язково з видачею головного документа – диплома.  Цьогоріч См...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускний у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ 14 липня 2022

Студентка Свалявського технічного коледжу НУХТ перемогла у обласному етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови

Студентка групи ДТ-165 Свалявського технічного коледжу НУХТ Марія Чиркова стала переможницею II (обласного) етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста . Вітаємо Марію та її керівника – викладача Оксану Дутку! Бажаємо успішно та достойно захист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка Свалявського технічного коледжу НУХТ перемогла у обласному етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови 13 березня 2018

Професійна орієнтація від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу у Сумському фаховому коледжі НУХТ

Освітньо-профорієнтаційні зустрічі колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу зі здобувачами відокремлених структурних підрозділів НУХТ тривають. Нова зупинка в онлайні – Сумський фаховий коледж НУХТ. На відеозв’язку – активні здобувачі освітніх програм «Виробництво харчової продукції» та «Ресторанне обслуговування». Профор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна орієнтація від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу у Сумському фаховому коледжі НУХТ 01 грудня 2021