Н У Х Т

Від навчання до практики: лекція від президента групи компаній «Biopharma»

17 грудня 2019

Від навчання до практики: лекція від президента групи компаній «Biopharma»

«Нам не байдуже!» – такими словами розпочав свій виступ президент групи компаній «Biopharma» Костянтин Єфименко. Під цим девізом – девізом компанії, девізом її президента і пройшла уся лекція, яка відбулася за ініціативи кафедри біотехнології і мікробіології та завдяки її випускникам, які нині є співробітниками «Біофарми».

Саме від випускників кафедри, серед яких нині є головні технологи виробництва, дізнався пан Єфименко про високий рівень підготовки інженерних кадрів у НУХТ і висловив бажання зустрітися зі студентами і викладачами університету.

На початку зустрічі Костянтин Єфименко завітав до лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології та зустрівся з проректором з науково-педагогічної та виховної роботи Ларисою Арсеньєвою, яка побажала гостю приємних вражень від спілкування зі студентством.

На лекції пан Єфименко докладно, з прикладами розповів про реалії сучасного фармацевтичного бізнесу, підкреслив, що якість фармацевтичної продукції є результатом організації виробництва. Великий інтерес у студентів факультетів біотехнології та екологічного контролю, автоматизації і комп’ютерних систем, Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С. Гулого викликала розповідь про те, як втілювався в життя проект завода-фракціонатора плазми крові у м. Біла Церква Київської області.

Варто зазначити, що «Біофарма Плазма» – унікальне підприємство, яке маючи поважний, понад 135-річний, вік нині є найсучаснішим виробничим майданчиком повного циклу препаратів крові – єдиним не тільки в Україні, а й у всій Східній Європі. Нині в активі компанії не лише виробничі потужності, але й найсучасніші центри забору плазми крові, оснащені діагностичним обладнанням, лабораторії біотехнологічних і вірусологічних досліджень.

Усі присутні мали змогу ближче ознайомитись із технологічним процесом «Біофарма Плазма» у рамках відеоекскурсії, продемонстрованої паном Єфименком, побачити у дії новітнє обладнання. На заводі нині виробляють: фактор VIII – життєво необхідний препарат для хворих на гемофілію; альбумін – препарат для відновлення та підтримання об’єму циркуляції крові при травмах та операціях; імуноглобуліни – білки крові, що широко застосовуються для посилення здатності організму чинити опір хворобам. Нині на заводі переробляють 800 тис. літрів плазми крові на рік, а проектна потужність виробництва передбачає можливість перероблення до 1 млн літрів. Рівень оснащеності підприємства і його технологічні можливості байдужими не залишили нікого.

Костянтин Єфименко поділився з присутніми амбітними планами виходу на нові ринки збуту: країни Африки, Азії, Північної Америки, а також перспективи відродження в Україні промислової біотехнології – організацію виробництва амінокислот на принципово новому, інноваційному рівні технологій, наголосивши, що компанія «Біофарма Плазма» надзвичайно зацікавлена у випускниках НУХТ і запросивши усіх небайдужих відвідати завод з екскурсією, запропонував студентам проходити практику, щоб, зрештою, знайти своє покликання з «Біофармою».

Лектор також відповів на численні питання про те, як на підприємстві «Біофарма Плазма» організована не тільки система виробництва, але й підготовка кадрів. Інформація про комбінацію навчання студентів із реальною роботою в сфері фармацевтичних інновацій викликала великий інтерес слухачів.

- Будьте щасливими, – побажав Костянтин Єфименко своїм слухачам наприкінці лекції. Щаслива людина – успішна людина. І в цьому її цінність!

Ми надзвичайно вдячні президенту групи компаній «Biopharma» Костянтину Єфименку за виділений час і неоціненний досвід спілкування та сподіваємось, що партнерство бізнесу й університету, започатковане цією лекцією, матиме щасливе продовження і велику ефективність у формуванні високопрофесійних сучасних фахівців!

Опублікований: 17-12-2019
Читайте також:
Біотехнологи долучилися до роботи Міжнародної конференції «EcoBalt 2021»

Англійську мову часто називають мовою можливостей. І цьому є причина, оскільки англійська відкриває двері у три важливі сфери: професійну, освіти і науки. Знання мови дозволяє брати участь у міжнародних конференціях, змаганнях та інших заходах. Тому, студенти, магістранти та аспіранти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» завдяки люб’я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи долучилися до роботи Міжнародної конференції «EcoBalt 2021» 25 жовтня 2021

Формуємо культуру якості

27-28 червня в університеті з метою формування культури якості та підготовки до проведення акредитацій освітніх програм у 2022-2023 н. р. відбулися тренінги для гарантів. Організатори івентів – фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності НУХТ. Спікерами виступили гаранти освітніх програм, що пройшли акредитацію за новими ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Формуємо культуру якості 29 червня 2022

Розширюємо співпрацю з Асоціацією виробників фітосировини України

З метою розширення співпраці нашого університету з Асоціацією виробників фітосировини України, за ініціативи завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Василя Пасічного та завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо співпрацю з Асоціацією виробників фітосировини України 25 березня 2024

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру!

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру, – наголошують викладачі кафедри гуманітарних дисциплін. Тому всі заняття з риторики були спрямовані на досягнення професійного успіху та формування відповідних риторичних компетентностей у майбутніх фахівців. На заняттях із вибіркової навчальної дисципліни «Риторика» здобувачі не лише дізналися про іст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру! 11 грудня 2020