Н У Х Т

Від навчання до практики: лекція від президента групи компаній «Biopharma»

17 december 2019

Від навчання до практики: лекція від президента групи компаній «Biopharma»

«Нам не байдуже!» – такими словами розпочав свій виступ президент групи компаній «Biopharma» Костянтин Єфименко. Під цим девізом – девізом компанії, девізом її президента і пройшла уся лекція, яка відбулася за ініціативи кафедри біотехнології і мікробіології та завдяки її випускникам, які нині є співробітниками «Біофарми».

Саме від випускників кафедри, серед яких нині є головні технологи виробництва, дізнався пан Єфименко про високий рівень підготовки інженерних кадрів у НУХТ і висловив бажання зустрітися зі студентами і викладачами університету.

На початку зустрічі Костянтин Єфименко завітав до лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології та зустрівся з проректором з науково-педагогічної та виховної роботи Ларисою Арсеньєвою, яка побажала гостю приємних вражень від спілкування зі студентством.

На лекції пан Єфименко докладно, з прикладами розповів про реалії сучасного фармацевтичного бізнесу, підкреслив, що якість фармацевтичної продукції є результатом організації виробництва. Великий інтерес у студентів факультетів біотехнології та екологічного контролю, автоматизації і комп’ютерних систем, Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С. Гулого викликала розповідь про те, як втілювався в життя проект завода-фракціонатора плазми крові у м. Біла Церква Київської області.

Варто зазначити, що «Біофарма Плазма» – унікальне підприємство, яке маючи поважний, понад 135-річний, вік нині є найсучаснішим виробничим майданчиком повного циклу препаратів крові – єдиним не тільки в Україні, а й у всій Східній Європі. Нині в активі компанії не лише виробничі потужності, але й найсучасніші центри забору плазми крові, оснащені діагностичним обладнанням, лабораторії біотехнологічних і вірусологічних досліджень.

Усі присутні мали змогу ближче ознайомитись із технологічним процесом «Біофарма Плазма» у рамках відеоекскурсії, продемонстрованої паном Єфименком, побачити у дії новітнє обладнання. На заводі нині виробляють: фактор VIII – життєво необхідний препарат для хворих на гемофілію; альбумін – препарат для відновлення та підтримання об’єму циркуляції крові при травмах та операціях; імуноглобуліни – білки крові, що широко застосовуються для посилення здатності організму чинити опір хворобам. Нині на заводі переробляють 800 тис. літрів плазми крові на рік, а проектна потужність виробництва передбачає можливість перероблення до 1 млн літрів. Рівень оснащеності підприємства і його технологічні можливості байдужими не залишили нікого.

Костянтин Єфименко поділився з присутніми амбітними планами виходу на нові ринки збуту: країни Африки, Азії, Північної Америки, а також перспективи відродження в Україні промислової біотехнології – організацію виробництва амінокислот на принципово новому, інноваційному рівні технологій, наголосивши, що компанія «Біофарма Плазма» надзвичайно зацікавлена у випускниках НУХТ і запросивши усіх небайдужих відвідати завод з екскурсією, запропонував студентам проходити практику, щоб, зрештою, знайти своє покликання з «Біофармою».

Лектор також відповів на численні питання про те, як на підприємстві «Біофарма Плазма» організована не тільки система виробництва, але й підготовка кадрів. Інформація про комбінацію навчання студентів із реальною роботою в сфері фармацевтичних інновацій викликала великий інтерес слухачів.

- Будьте щасливими, – побажав Костянтин Єфименко своїм слухачам наприкінці лекції. Щаслива людина – успішна людина. І в цьому її цінність!

Ми надзвичайно вдячні президенту групи компаній «Biopharma» Костянтину Єфименку за виділений час і неоціненний досвід спілкування та сподіваємось, що партнерство бізнесу й університету, започатковане цією лекцією, матиме щасливе продовження і велику ефективність у формуванні високопрофесійних сучасних фахівців!

Published on: 17-12-2019
Read also:
Проректор університету відзначений державною нагородою

Указом Президента України від 28 червня 2021 року №274/2021 за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку, проф...

READ YOURSELF

Проректор університету відзначений державною нагородою 01 july 2021

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського і кондитерського виробництв»

Відбувся конкурс «Кращий технолог хлібопекарського і кондитерського виробництв», традиційно організований навесні кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Конкурс проводився серед здобувачів 4 курсу та 2 курсу зі скороченим терміном навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій, які навчаються за освітнім ступенем «...

READ YOURSELF

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського і кондитерського виробництв» 28 may 2021

Нові перемоги наших студентів і викладачів

Надзвичайно активна та плідна студентська весна знову принесла приємну звістку про успіхи наших студентів і викладачів на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей «Економіка підприємства» 2018/2019 навчального року. Цього разу в конкурсі, який проходив на базі ДВНЗ «Київський національний університет ім...

READ YOURSELF

Нові перемоги наших студентів і викладачів 20 april 2019

Наші біотехнологи впевнено здобувають знання необхідні для майбутньої фахової діяльності

Чи багато з нас може відповісти на запитання, що таке пробіотики? Напевно, що більшість зможе. А от чи зможе пояснити, що таке: пребіотики, метабіотики, постбіотики, кобіотики, парапробіотики тощо? Чи знаємо ми різницю між симбіотиками та синбіотиками? Чи можемо відрізнити гомопробіотики, гетеропробіотики від аутопробіотиків? А здобувачі 4 курсу сп...

READ YOURSELF

Наші біотехнологи впевнено здобувають знання необхідні для майбутньої фахової діяльності 29 april 2022