Н У Х Т

Основи розроблення лікарських засобів опановували магістри-біотехнологи разом із фахівцем корпорації «Артеріум»

09 april 2019

Основи розроблення лікарських засобів опановували магістри-біотехнологи разом із фахівцем корпорації «Артеріум»

За вікном весна, починає пригрівати сонце… Зазвичай у такий період студентів можна зустріти в парку на лавці, а не на лекції за партою. Але це абсолютно не стосується магістрів першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології, адже лектор Інна Лич попіклувалась, аби зацікавити студентів і зробити лекції захопливими і пізнавальними. Замість «сухого» викладення робочого матеріалу студенти мають нагоду поспілкуватися з професіоналами своєї справи, спеціалістами у сфері фармацевтичних виробництв.

Так, на лекцію до студентів-магістрів знову завітала представниця корпорації «Артеріум», експерт з питань GxP Любов Краснощок. Всі присутні затамували подих у очікуванні, адже попередня її лекція «Забезпечення якості лікарських засобів» викликала у студентів багато позитивних емоцій та запитань, на які вони отримали ґрунтовні та професійні відповіді.

Цього ж разу фахівець поділилася своїм безцінним досвідом за темою «Основи розроблення лікарських засобів». Студентам-магістрам ця тема була особливо цікавою та актуальною. Лектор розповіла багато захопливих фактів про розроблення лікарських засобів. Завдяки цій лекції студенти дізналися: різницю у процесі розроблення оригінальних лікарських засобів і генериків, особливості вибору первинного та вторинного пакування для різних лікарських форм і вимоги до пакувальних матеріалів. Студенти отримали багаж нових знань та закріпили те, що знали з дисципліни «Фармацевтична розробка ЛЗ».

А після закінчення лекції знову ж посипався град запитань від студентів, всім кортіло знати чи застосовуються ті чи інші технології на практиці. Адже, як кажуть студенти: «Прочитати у підручнику добре, а почути, як це діє на практиці все-таки краще». Гостя з радістю та професіоналізмом відповіла на всі запитання, не залишивши байдужим нікого в аудиторії.

Студенти-магістри висловлюють подяку Інні Лич за те, що надає можливість черпати знання та переймати досвід у професіоналів своєї справи. А також дякують експерту з питань GxP компанії «Артеріум» Любові Краснощок за приділений час і пізнавальні лекції та сподіваються ще не на одну зустріч!

 

Published on: 09-04-2019
Read also:
НУХТ – платформа єднання бізнесу, освіти і науки у сфері виробництва і перероблення молока

27 травня 2025 року за ініціативи кафедри технології молока і молочних продуктів відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція у форматі форуму «Молочна промисловість від виробника до споживача: Сучасні тренди та орієнтири». До заходу долучилися понад 150 учасників – керівники асоціацій і спілок, керівники і працівники молокопереробних ...

READ YOURSELF

НУХТ – платформа єднання бізнесу, освіти і науки у сфері виробництва і перероблення молока 28 may 2025

Традиції здорових харчових звичок довголіття

В університеті за ініціативи та підтримки ректора Олександра Шевченка та голови київської міської організації Науково-технічного товариства харчової промисловості України Юрія Задніпряного відбувся спільний захід кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід» із...

READ YOURSELF

Традиції здорових харчових звичок довголіття 30 june 2025

Від навчання до практики: лекція від президента групи компаній «Biopharma»

«Нам не байдуже!» – такими словами розпочав свій виступ президент групи компаній «Biopharma» Костянтин Єфименко. Під цим девізом – девізом компанії, девізом її президента і пройшла уся лекція, яка відбулася за ініціативи кафедри біотехнології і мікробіології та завдяки її випускникам, які нині є співробітниками «Біофарми». Саме від випускників каф...

READ YOURSELF

Від навчання до практики: лекція від президента групи компаній «Biopharma» 17 december 2019

Приклад ефективної наукової співпраці структурних підрозділів університету

Прикладом ефективної наукової співпраці Проблемної науково-дослідної лабораторії (ПНДЛ) та кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів став відкритий захист 23 листопада дисертаційної роботи «Удосконалення технології напівкопчених ковбас з використанням продуктів переробки молока» Віталієм Рудюком, здобувачем наукового ступеня «Доктор філософії» у...

READ YOURSELF

Приклад ефективної наукової співпраці структурних підрозділів університету 28 november 2023