Н У Х Т

Продовжується робота конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

06 november 2019

Продовжується робота конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

Продовжуються секційні засідання VIIІ Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвяченої 135-річчю університету.

Роботу секції «Ресурсозберігаючі технології зернопереробних виробництв, виробництва та зберігання хлібопекарських продуктів, кондитерських і макаронних виробів та харчових концентратів» очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса.

Науковці розглядали питання щодо розроблення нових видів кондитерських виробів зниженої калорійності та підвищеної харчової цінності. На цю тему з доповіддю «Розроблення інноваційних технологій найбільш популярного в Європі печива типу «Пішкоти» з метою надання йому статусу «продукт спеціального дієтичного призначення» виступила професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Антонелла Дорохович, а з доповіддю «Наукові підходи до створення технології крекерів підвищеної біологічної цінності із застосуванням борошна з насіння амаранту та гуміарабіку» аспірант цієї ж кафедри Ольга Дзигар.

На секції виступила старший викладач кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Наталія Соколова, яка представила результати комплексу досліджень щодо формування рецептур хлібобулочних виробів зниженої вологості.

Важливі питання щодо перероблення та зберігання зерна та шляхи їх вирішення прозвучали у доповідях доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна Євгена Харченка «Критерій оцінювання ефективності лущення зерна в машинах із абразивними робочими органами» та магістрантки Ярослави Сущенко «Що таке небулізація зерна та навіщо вона потрібна?».

Про особливості оброблення некондиційної меляси доповів професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Віктор Маринченко, а доцент Юрій Булій представив доповідь «Підвищення ефективності роботи провальних тарілок».

Доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Фролова доповіла про харчову цінність продуктів в аюрведичних положеннях.

Представлені доповіді викликали зацікавленість та активні обговорення.

На завершення роботи секції Володимир Ковбаса подякував доповідачам за представлені доповіді та побажав усім творчої наснаги й нових наукових досягнень.

Published on: 06-11-2019
Read also:
Чергові наукові висоти наших магістрантів-біотехнологів

Наказом Міністерства освіти і науки України № 1271 від 4 жовтня 2019 р. Національний університет «Львівська політехніка» був призначений базовим вищим навчальним закладом із проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнологіїї та біоінженерія» у 2019/2020 н.р. Відповідно до Положення переможців к...

READ YOURSELF

Чергові наукові висоти наших магістрантів-біотехнологів 06 april 2020

Ще одна наукова висота підкорена!

21 грудня на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.011 відбувся захист дисертації «Удосконалення технології сирів м’яких з козиного молока з прянощами» аспірантки Ірини Корольчук на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю «Харчові технології». Наукова керівниця – доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної пр...

READ YOURSELF

Ще одна наукова висота підкорена! 23 december 2021

Цікава фахова подорож у світ фінансів

Вийшла друком монографія «Конкурентоспроможність страхового ринку України в умовах активізації глобалізаційних процесів» наукової групи завідувачки кафедри фінансів, д.е.н. Лади Шірінян. Читач може знайти new методологію, comparison of markets України і країн світу, КПЕ в insurance, openness і закономірності ринку, participation підприємств АПК у ...

READ YOURSELF

Цікава фахова подорож у світ фінансів 10 april 2020

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами

З нагоди Дня слов'янської писемності партнери НУХТ із Русенського університету спільно з асоціацією «Європейський напрям» (Болгарія) проводять цікаві наукові та просвітницькі заходи (нагадаємо, що легендарні особи – Кирило і Мефодій за походженням були болгарами). Одна з останніх подій, до участі в якій були запрошені наші фахівці – онлайн семінар...

READ YOURSELF

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами 28 may 2020