Н У Х Т

Продовжується робота конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

06 november 2019

Продовжується робота конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

Продовжуються секційні засідання VIIІ Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвяченої 135-річчю університету.

Роботу секції «Ресурсозберігаючі технології зернопереробних виробництв, виробництва та зберігання хлібопекарських продуктів, кондитерських і макаронних виробів та харчових концентратів» очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса.

Науковці розглядали питання щодо розроблення нових видів кондитерських виробів зниженої калорійності та підвищеної харчової цінності. На цю тему з доповіддю «Розроблення інноваційних технологій найбільш популярного в Європі печива типу «Пішкоти» з метою надання йому статусу «продукт спеціального дієтичного призначення» виступила професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Антонелла Дорохович, а з доповіддю «Наукові підходи до створення технології крекерів підвищеної біологічної цінності із застосуванням борошна з насіння амаранту та гуміарабіку» аспірант цієї ж кафедри Ольга Дзигар.

На секції виступила старший викладач кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Наталія Соколова, яка представила результати комплексу досліджень щодо формування рецептур хлібобулочних виробів зниженої вологості.

Важливі питання щодо перероблення та зберігання зерна та шляхи їх вирішення прозвучали у доповідях доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна Євгена Харченка «Критерій оцінювання ефективності лущення зерна в машинах із абразивними робочими органами» та магістрантки Ярослави Сущенко «Що таке небулізація зерна та навіщо вона потрібна?».

Про особливості оброблення некондиційної меляси доповів професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Віктор Маринченко, а доцент Юрій Булій представив доповідь «Підвищення ефективності роботи провальних тарілок».

Доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Фролова доповіла про харчову цінність продуктів в аюрведичних положеннях.

Представлені доповіді викликали зацікавленість та активні обговорення.

На завершення роботи секції Володимир Ковбаса подякував доповідачам за представлені доповіді та побажав усім творчої наснаги й нових наукових досягнень.

Published on: 06-11-2019
Read also:
Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі

Днями стартував новий етап професійного зростання здобувачів четвертого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» у рамках здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» – розпочалася їх виробнича практика. Єлизавета Дон, Олександр Золотар, Анна Косяк та Олександра Соколова проходять її на одному з найбільших фармацевтичних підприємств Києва...

READ YOURSELF

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі 25 january 2024

На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України

5 березня на базі нашого університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України, присвячений роботі Центрів колективного користування науковим обладнанням. Нагадаємо, що у травні 2018 року МОН підтримало пропозиції закладів вищої освіти щодо створення на засадах експерименту центрів колективного користування науковим обладнанням за раху...

READ YOURSELF

На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України 05 march 2019

Довгоочікуваний та успішний захист дисертації

27 вересня на засіданні спеціалізованої вченої ради  Д 26.058.07 відбувся успішний захист дисертаційної роботи «Вдосконалення технології самбуків з використанням плодово-ягідного купажного напівфабрикату» асистента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимира Польовика на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за с...

READ YOURSELF

Довгоочікуваний та успішний захист дисертації 28 september 2021

53 випускники кафедри фінансів успішно захистили дипломні роботи

Перший семестр 2018-2019 навчального року завершився для випускників кафедри фінансів за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» вдалим захистом 14-ти дипломних робіт на здобуття освітнього ступеню «Бакалавр» заочної форми навчання та 39-ти дипломних робіт на здобуття освітнього ступеню «Магістр» денної та заочної форм навчанн...

READ YOURSELF

53 випускники кафедри фінансів успішно захистили дипломні роботи 22 february 2019