Н У Х Т

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі

25 january 2024

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі

Днями стартував новий етап професійного зростання здобувачів четвертого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» у рамках здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» – розпочалася їх виробнича практика.

Єлизавета Дон, Олександр Золотар, Анна Косяк та Олександра Соколова проходять її на одному з найбільших фармацевтичних підприємств Києва та України – ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод».

Занурення у фармацевтичний світ почалося з ознайомлення з основними процесами виробництва лікарських препаратів – від синтезу до фасування.

Наші практиканти мають можливість працювати із сучасним обладнанням і використовувати передові технології у виробничому процесі. Також їм дозволено брати участь у вирішенні реальних завдань, пов'язаних із виробленням твердих лікарських форм та подальшої утилізації відходів виробництва, що є важливими складовими виробничого процесу в цілому та вдосконаленням якості продукції.

Однією з найбільших переваг практики здобувачі вважають спілкування з професіоналами галузі, а також можливість побачити, як теоретичні знання, здобуті під час лекцій, лабораторних і практичних занять, стають у пригоді на практиці. Вони змогли зрозуміти та оцінити значення своїх навичок у справжньому виробничому середовищі. Працюючи в дослідно-впроваджувальній лабораторії, студенти вповні скористалися дисциплінами, вивченими на кафедрі біотехнології і мікробіології. Зокрема, опанування дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» зіграло надзвичайно важливу роль для розуміння важливості вимірювання основних параметрів під час контролю таблеток (тест на розчинність і стиранність), які практиканти робили на сучасному обладнанні.

Бакалаврів приємно вразив професійний підхід керівників і фахівців заводу та готовність допомогти й поділитися своїм досвідом. Незважаючи на майже щоденні тривалі повітряні тривоги, програма практики залишається насиченою, а запал кураторів від підприємства щодо обміну досвідом тільки зростає.

Завдяки цій практиці наші здобувачі освіти отримують не лише технічні навички, але і важливий досвід командної роботи, висловлення власної ініціативи та вміння адаптуватися до швидко змінного виробничого середовища.

Студенти вдячні керівництву та колегам з ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» за можливість набути безцінні практичні навички у такий нелегкий для нашої країни час!

Published on: 25-01-2024
Read also:
Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Заняття за темою «Інструментальні методи дослідження» ‒ вагома частина обов’язкової навчальної дисципліни «Прикладні методи досліджень у ресторанному господарстві», яка викладається магістрам освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» професоркою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т...

READ YOURSELF

Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ 25 october 2023

Захоплююча ДНК-генеалогія англійською мовою

Досить продуктивною видалася субота у студентів груп БТ-1-1 та БТ-1-2, бо вони не тільки мали змогу зануритися у цікавий світ вивчення ДНК, а й вдосконалити навички з професійної англійської мови. Разом із викладачами кафедри іноземних мов професійного спрямування Інною Форостюк та Надією Шерстюк майбутні мікробіологи подивилися навчальний фільм  ...

READ YOURSELF

Захоплююча ДНК-генеалогія англійською мовою 06 april 2019

Триває реалізація проєкту напряму Жана Моне «Модулі» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

24-25 жовтня в університеті працювали ІІ Міжнародна осіння школа «Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів» та ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні». Заходи відбулися в межах...

READ YOURSELF

Триває реалізація проєкту напряму Жана Моне «Модулі» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 31 october 2023

39 цьогорічних випускників кафедри економіки і права здобули освітній ступінь «Бакалавр»

Завершення навчального року у закладах освіти – час привітань випускників і час, який починає перерву для відпочинку тривалістю в ціле літо. Для кожного абітурієнта, студента воно сповнене своїми емоціями та очікуваннями: успішно скласти вступні випробування, здати ЗНО або скласти сесію. А ще, це – період захистів і отримання диплому про здобуття в...

READ YOURSELF

39 цьогорічних випускників кафедри економіки і права здобули освітній ступінь «Бакалавр» 24 june 2019