Н У Х Т

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі

25 січня 2024

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі

Днями стартував новий етап професійного зростання здобувачів четвертого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» у рамках здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» – розпочалася їх виробнича практика.

Єлизавета Дон, Олександр Золотар, Анна Косяк та Олександра Соколова проходять її на одному з найбільших фармацевтичних підприємств Києва та України – ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод».

Занурення у фармацевтичний світ почалося з ознайомлення з основними процесами виробництва лікарських препаратів – від синтезу до фасування.

Наші практиканти мають можливість працювати із сучасним обладнанням і використовувати передові технології у виробничому процесі. Також їм дозволено брати участь у вирішенні реальних завдань, пов'язаних із виробленням твердих лікарських форм та подальшої утилізації відходів виробництва, що є важливими складовими виробничого процесу в цілому та вдосконаленням якості продукції.

Однією з найбільших переваг практики здобувачі вважають спілкування з професіоналами галузі, а також можливість побачити, як теоретичні знання, здобуті під час лекцій, лабораторних і практичних занять, стають у пригоді на практиці. Вони змогли зрозуміти та оцінити значення своїх навичок у справжньому виробничому середовищі. Працюючи в дослідно-впроваджувальній лабораторії, студенти вповні скористалися дисциплінами, вивченими на кафедрі біотехнології і мікробіології. Зокрема, опанування дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» зіграло надзвичайно важливу роль для розуміння важливості вимірювання основних параметрів під час контролю таблеток (тест на розчинність і стиранність), які практиканти робили на сучасному обладнанні.

Бакалаврів приємно вразив професійний підхід керівників і фахівців заводу та готовність допомогти й поділитися своїм досвідом. Незважаючи на майже щоденні тривалі повітряні тривоги, програма практики залишається насиченою, а запал кураторів від підприємства щодо обміну досвідом тільки зростає.

Завдяки цій практиці наші здобувачі освіти отримують не лише технічні навички, але і важливий досвід командної роботи, висловлення власної ініціативи та вміння адаптуватися до швидко змінного виробничого середовища.

Студенти вдячні керівництву та колегам з ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» за можливість набути безцінні практичні навички у такий нелегкий для нашої країни час!

Опублікований: 25-01-2024
Читайте також:
Цікава фахова подорож у світ фінансів

Вийшла друком монографія «Конкурентоспроможність страхового ринку України в умовах активізації глобалізаційних процесів», яка є збірником праць і дослідницьких результатів наукової групи кафедри фінансів, одержаних у рамках проєкту МОНУ (№ 0117U001246, наказ № 198 від 10.02.2017) під керівництвом завідувачки кафедри, д.е.н. Лади Шірінян. У виданні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава фахова подорож у світ фінансів 10 квітня 2020

На шляху до диплома магістра – захист курсових робіт

У цей непростий час для країни здобувачі-біотехнологи першого курсу магістратури та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології всіма силами намагаються відновити звичайний темп навчання. Днями на кафедрі відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень». Цей захист – другий важливий етап, що безпосере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На шляху до диплома магістра – захист курсових робіт 03 червня 2022

Заняття у форматі ділової гри на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Світлана Бебко та викладач Юлія Старунська разом із групою МН-2-6 провели ділову гру «Conference Game». Гра пройшла у форматі зустрічі працівників міжнародної компанії. Учасники розділилися на співробітників компанії, головуючого та представників готелів. Мета зустрічі поля...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття у форматі ділової гри на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 03 червня 2019

English Movie Club: Purple Hearts

До Дня закоханих студенти-технологи першого курсу дивилися нещодавню новинку від Netflix, фільм «Пурпурові серця», і разом із доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Галиною Лук’янець обговорили актуальні питання, порушені авторами кінокартини. Фільм показує історію кохання співачки-початківиці та морського піхотинця, яким попри ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

English Movie Club: Purple Hearts 17 лютого 2023