Н У Х Т

На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України

05 march 2019

На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України

5 березня на базі нашого університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України, присвячений роботі Центрів колективного користування науковим обладнанням.

Нагадаємо, що у травні 2018 року МОН підтримало пропозиції закладів вищої освіти щодо створення на засадах експерименту центрів колективного користування науковим обладнанням за рахунок коштів бюджетної програми «Дослідження, наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами та державним замовленням, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка преси, розвитку наукової інфраструктури, наукових об'єктів, що становлять національне надбання, забезпечення діяльності Державного фонду фундаментальних досліджень». Таких центрів було створено 8, і серед них Центр колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» у нашому виші. Наприкінці грудня минулого року заклади вищої освіти, що були визначені засновниками центрів, отримали перші фінансові транші для придбання обладнання. Тож настав час відзвітувати про перші кроки щодо функціонування центрів. Базою для проведення такого заходу був обраний наш університет.

Цього дня до НУХТ, крім організаторів семінару – заступника міністра освіти і науки Максима Стріхи та генерального директора директорату науки МОН Дмитра Чеберкуса, завітали проректори з наукової роботи, а також керівники 8 створених центрів і представники ще 10 вишів, що подали заявки на створення центрів на базі їх навчальних закладів.

Спочатку заслухали звіти щодо заходів, виконаних вишами по створенню й початку роботи центрів. Далі дали слово претендентам на створення центрів, аби вони могли аргументувати й переконати присутніх у необхідності створення центру колективного користування науковим обладнанням саме у їх закладі вищої освіти.

Підсумовуючи почуте, Максим Стріха, зазначив, що вишами, де вже створені центри був виконаний значний обсяг робіт щодо їх запуску. Схвально відізвався він про центр нашого університету й порадив іншим взяти на озброєння впроваджені нашими фахівцями ідеї, зокрема стосовно можливості на сайті центру відслідковувати статистику замовлень й роботи на приладах та формувати відповідні звіти. Стосовно претендентів на створення центрів, було прийняте спільне рішення, дати їм ще 10 днів на доопрацювання своїх презентацій, після чого науково-технічна рада МОН обере 5-6 найкращих проектів, що отримають фінансування вже у цьому році. Іншим же доведеться зачекати наступного року. Крім того, заступник міністра повідомив, що вже працюючі центри у цьому році отримають ще по 2 млн. грн. фінансування на розвиток.

Published on: 05-03-2019
Read also:
Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства [ожидает перевода]

Викладачі та магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали на підприємство «Волинський Бровар» для реалізації спільного проєкту – виробництва крафтового пива Hezy West Coast IPA «HELLO». Ідея створення нового пива виникла на ґрунті спільних поглядів на справжній крафт й бажання розвивати і збагачувати міжнародну крафт...

READ YOURSELF

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства [ожидает перевода] 23 february 2021

Особливості бухгалтерського обліку в Канаді на гостьовій лекції для наших здобувачів

3 червня на кафедрі обліку і аудиту Навчально-наукового інституту економіки і управління відбулася зустріч викладачів і здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» з аналітиком із управління грошовими засобами AGS Automotive Systems (Торонто, Канада) Мариною Морозов. Фахівчиня розповідала про особливості роботи бухгалтера в Канаді, окресл...

READ YOURSELF

Особливості бухгалтерського обліку в Канаді на гостьовій лекції для наших здобувачів 06 june 2022

Приймаємо дорогих гостей!

Жовтень – місяць вшанування людей, чиє покликання творити. У першу неділю жовтня вітання приймають працівники освіти, що творять саму історію, випускаючи на широкі життєві шляхи фахівців, лідерів, особистостей. У третю – працівники харчової промисловості, завдяки тонкому смаку й творчому підходу яких ми маємо таке розмаїття харчових продуктів і нап...

READ YOURSELF

Приймаємо дорогих гостей! 16 october 2025

Продуктивно почали новий навчальний семестр магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

У межах виконання кваліфікаційної роботи на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжуються дослідження магістрантки Марії Омельченко, яка навчається за спеціальністю «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» (науковий керівник – професор Олег Кузьмін). На запрошення завідува...

READ YOURSELF

Продуктивно почали новий навчальний семестр магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 05 january 2024