Н У Х Т

Асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до захисту кандидатської дисертації

06 липня 2021

Асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до захисту кандидатської дисертації

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції в онлайн-режимі відбувся міжкафедральний науковий семінар «Вдосконалення технології самбуків з використанням  плодово-ягідного купажного напівфабрикату», на якому асистент кафедри Володимир Польовик представив результати своїх досліджень, за якими готується до захисту дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія харчової продукції. Наукова керівниця – к.т.н, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька.

Рецензентки роботи – д.т.н., професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова д.т.н., професорка, завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна, д.т.н., професорка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга.

Здобувач дослідив: перспективи використання нетрадиційної рослинної сировини в закладах ресторанного господарства; технологічні властивості модельних білкових систем, на підставі яких обрав і визначив доцільність використання цукристої речовини у складі самбуків; зміни фізико-хімічних показників купажних пар при заморожуванні для прогнозування способів мінімізації втрат основних біокомпонентів. Ним були розроблені алгоритми створення інноваційного десерту з використанням купажного напівфабрикату для закладів ресторанного господарства, підготовлена нормативно-технічна документація та схеми виробництва десертів, визначена економічна ефективність удосконаленої технології, проведена її апробація у виробничих умовах.

До обговорення представлених результатів досліджень долучилися науковці кафедр технології оздоровчих продуктів, технології м’яса і м’ясних продуктів, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, експертизи харчових продуктів, технології ресторанної і аюрведичної продукції, готельно-ресторанної справи, технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Вони відзначили актуальність теми, ґрунтовне пропрацювання здобувачем ключових моментів, практичну цінність досягнутих результатів. Отримавши докладні відповіді на свої запитання, учасники семінару надали науковцеві свої зауваження й прийняли рішення після усунення незначних недоліків рекомендувати дисертаційне дослідження Володимира Польовика до захисту у спеціалізованій вченій раді.

Бажаємо успіху здобувачеві!

Опублікований: 06-07-2021
Читайте також:
Плідний профорієнтаційний марафон у м. Біла Церква від Приймальної комісії та викладачів НУХТ

12 березня 2024 року представник Приймальної комісії НУХТ, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів, асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський і відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Навчально-наукового інституту харчових тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідний профорієнтаційний марафон у м. Біла Церква від Приймальної комісії та викладачів НУХТ 13 березня 2024

Магістри-заочники спеціальності «Туризм» успішно захистили свої кваліфікаційні роботи

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів заочної форми навчання зі спеціальності 242 «Туризм». Екзаменаційну комісію очолив д.г.н,  професор,  заслужений працівник освіти України, академік Академії наук вищої освіти України Петро Масляк. До складу комісії також увійшли: завідувач кафедри туристи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-заочники спеціальності «Туризм» успішно захистили свої кваліфікаційні роботи 19 лютого 2019

Студентська наука – у центрі уваги кафедри технології оздоровчих продуктів

Специфіка принципово нового напряму у харчовій промисловості – технологія харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення – у тому, що в Україні така технологія лише починає формуватися в той час, коли у передових країнах світу за останні 30 років отримано та реалізовано оздоровчої продукції на мільйони доларів США. І в харчовому раці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська наука – у центрі уваги кафедри технології оздоровчих продуктів 08 грудня 2021

НУХТ – платформа єднання бізнесу, освіти і науки у сфері виробництва і перероблення молока

27 травня 2025 року за ініціативи кафедри технології молока і молочних продуктів відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція у форматі форуму «Молочна промисловість від виробника до споживача: Сучасні тренди та орієнтири». До заходу долучилися понад 150 учасників – керівники асоціацій і спілок, керівники і працівники молокопереробних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – платформа єднання бізнесу, освіти і науки у сфері виробництва і перероблення молока 28 травня 2025