Н У Х Т

Вибіркові дисципліни для магістрантів: як зробити правильний вибір і не помилитися

18 вересня 2020

Вибіркові дисципліни для магістрантів: як зробити правильний вибір і не помилитися

Цього року навчальний рік для магістрантів освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» почався у незвичному режимі – без традиційних привітань від викладачів кафедри на лекційних заняттях.

Проте, студенти мали нагоду зустрітися у форматі zoom-відеоконференції із гарантом освітньо-професійної програми, доцентом Вікторією Красінько, аби ознайомитися з переліком навчальних дисциплін на вибір.

Для магістрантів така опція стала приємною несподіванкою, адже у бакалавраті такої можливості у них не було. Та попри те, що обирати дисципліни на свій «смак і розсуд» – справа приємна, це дається доволі складно, бо на розгляд магістрантам були представлені 20 абсолютно різних, але однаково цікавих дисциплін із загальної фахової, гуманітарно-економічної та професійно-практичної підготовки. Зокрема, їм запропонували дисципліни, присвячені контролю і управлінню якістю харчових продуктів, організації заходів охорони та інспектування навколишнього середовища, розробленню технологій оздоровчої продукції, управлінню та розробленню власних проєктів та ін.

До конференції приєдналися викладачі кафедр експертизи харчових продуктів, харчової хімії, екологічної безпеки та охорони праці, технології оздоровчих продуктів, гуманітарних дисциплін, економіки праці та менеджменту, економіки і права, технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування. Вони стисло, але змістовно, відповідно до регламенту описали зміст своєї дисципліни, окреслили основні переваги опанування предмету та важливість його вивчення саме для цієї спеціальності.

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології представили презентацію блоку трьох фундаментальних дисциплін для студентів ОПП «Промислова біотехнологія», які стосуються біоенергетики, технологій іммобілізованих ферментів і клітин та біотехнологій захисту рослин. Вивчення цих дисциплін дозволить здобувачам розширити своє коло компетентностей у науковій, екологічній та аграрних галузях.

Наразі магістрантам необхідно зважити всі «за» і «проти» кожної з представлених навчальних дисциплін, аби зробити свій вирішальний вибір і вже з наступного тижня розпочати вивчення нових і захоплюючих предметів. 

Опублікований: 18-09-2020
Читайте також:
Особливе свято для випускників спеціальності «Готельне обслуговування» Львівського коледжу НУХТ

У конференц-залі Львівського держаного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося урочисте вручення дипломів випускникам спеціальності «Готельне обслуговування». Із вітальним словом до випускників, батьків і гостей свята звернувся директор коледжу Михайло Григорців та побажав мудрих рішень і дій, високих навчальних і професійних до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливе свято для випускників спеціальності «Готельне обслуговування» Львівського коледжу НУХТ 08 лютого 2019

Фахова література від партнерів

Бібліотека кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління поповнилася фаховою літературою. Партнер кафедри, компанія «ПРОКСИС™» – лідер у реалізації промислових комп’ютерів і компонентів промислового Інтернету речей (IIoT), що допомагає розвивати цей напрямок на території України, оплатила для кафедри річну підписку на три суча...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахова література від партнерів 10 лютого 2021

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість»

Редакція запрошує ознайомитися з найсвіжішими інсайтами у сфері харчової промисловості в щойно виданому журналі «Харчова промисловість» № 33-34 за 2023 рік. Журнал «Харчова промисловість» з 1965 року продовжує розширювати свою роль у висвітленні передових досліджень, технологічних і технічних рішень у галузі харчової промисловості. Входить до пер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість» 15 січня 2024

Диплом доктора філософії вручений!

Колектив кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування вітає колегу, асистента Андрія Слюсенка з офіційним присудженням наукового ступеня та отриманням диплома доктора філософії з галузі знань «Механічна інженерія», спеціальності «Галузеве машинобудування», освітньо-наукової програми «Машини та апарати харчових, мікробіо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Диплом доктора філософії вручений! 10 лютого 2023