Н У Х Т

Відбулося перше у новому навчальному році засідання вченої ради університету

07 вересня 2018

Відбулося перше у новому навчальному році засідання вченої ради університету

7 вересня відбулося перше у новому навчальному році засідання вченої ради університету. Традиційно його розпочали з привітань з початком навчального року 2018/2019 і членів ради, що відзначили дні народження між засіданнями. Також заступник голови ради, перший проректор університету Володимир Яровий вручив дипломи Вищої школи управління охороною праці в місті Катовіце (Польща) випускникам програми академічної мобільності 2D! Ярославу і Владиславу Олішевським.

Проректор з наукової роботи Олександр Шевченко повідомив, що науковий журнал університету «Ukrainian Food Journal» увійшов до міжнародної наукометричної бази «Web of Science». Вчена рада зустріла цю інформацію оплесками.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Спершу затвердили атестацію наукових робіт стипендіатів і кандидатури претендентів на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених, про що доповів голова Ради молодих вчених Олексій Губеня. Він представив результати наукової роботи чинних стипендіатів – Ірини Соколовської, Христини Берегової і Віталія Рачка. А також запропонував подати на здобуття стипендії КМУ кандидатури Олени Красулі, Уляни Кузьмик і Лілії Ключки. Оскільки це питання передбачає процедуру таємного голосування, до складу лічильної комісії обрали професора Сергія Василенка і представників студентського самоврядування Марію Гаркавенко і Віталія Євстаф’єва.

Поки працювала лічильна комісія, вчена рада продовжила розгляд питань порядку денного. І наступним розглянула питання, що традиційно заслуховується на першому у навчальному році засіданні, – результати виконання плану прийому студентів на навчання. З цього питання ґрунтовну інформацію надав відповідальний секретар приймальної комісії Вадим Серпученко. Також він подякував за злагоджену роботу всім членам приймальної та відбіркових комісій. Почуте прокоментували та надали пропозиції перший проректор Володимир Яровий і завідувач кафедри зберігання і переробки зерна Олег Шаповаленко.

Не меншу увагу у нашому навчально-науковому комплексі приділяють акредитації освітніх програм. Тим більше, що відповідно до наказу МОН №1432 від 30 жовтня 2017 р. всі освітні програми всіх вишів України вважаються акредитованими до 1 березня 2019 року. Тож перед нашим колективом стоїть складне і відповідальне завдання – переакредитувати всі освітні програми підготовки фахівців. Про це йшлося у виступі першого проректора Володимира Ярового. До обговорення долучилися директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергій Блаженко і завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Гавва.

Звіт докторантів, що містив детальну інформацію про роботу, виконану докторантами Юрієм Змієвським, Наталією Луцькою, Максимом Полумбриком, Валерієм Махинько та Оксаною Шульгою, представив проректор з наукової роботи Олександр Шевченко. Обговоривши почуте та отримавши  відповіді на питання, що дали присутні на засіданні докторанти, члени вченої ради одноголосно затвердили звіти докторантів й побажали їм наснаги та вдалих захистів дисертаційних досліджень.

Користуючись нагодою, Олександр Шевченко нагадав про терміни подання кандидатур на здобуття премій Президента України і Верховної Ради України для молодих вчених і закликав не зволікати з визначенням кандидатур від нашого університету.

Оскільки у вересні 2018 року спливає термін повноважень складу вченої ради університету, наш колектив готується до обрання її нового складу. У зв’язку з цим виникає необхідність скликання конференції трудового колективу. Відповідно до чинного законодавства такий крок може ініціювати або вчена рада, або ректор закладу вищої освіти. Тому, вчена рада одностайно проголосувала за скликання у вересні 2018 року конференції трудового колективу НУХТ для проведення виборів складу вченої ради університету,  а також затвердила склад організаційного комітету з проведення конференції. До нього увійшли: перший проректор Володимир Яровий, проректори Лариса Арсеньєва і Олександр Шевченко, вчений секретар Наталія Ткачук, голова Профкому співробітників НУХТ Сергій Василенко, начальник відділу кадрів Сергій Беседа і голова студентської ради університету Олександр Висоцький.

Наприкінці засідання розглянули педнавантаження у філіях НУХТ і подання щодо закордонних відряджень – від професора кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Миколи Якимчука, якого запрошено до Будапешту (Угорщина) для участі у журі Європейського чемпіонату з мехатроніки, і фахівців відділу міжнародних зв’язків про поїздку до Вищої школи управління охороною праці в місті Катовіце (Польща) з метою подальшого розвитку програм академічної мобільності. Обидва відрядження будуть здійснені за власний рахунок, тож вчена рада дала на них дозволи.

Закриваючи засідання, перший проректор Володимир Яровий від ректора Анатолія Українця, який наразі перебуває на лікарняному, та себе особисто щиро подякував нинішньому складу вченої ради за сім років плідної активної праці, за важливі й часто доленосні для нашого вишу рішення, які дають змогу університету впевнено крокувати вперед.

Опублікований: 07-09-2018
Читайте також:
Викладач кафедри фінансів – стипендіат програми Agri Food MBA

Однією з ключових цілей кафедри фінансів Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ є поєднання наукових досягнень із сучасною практикою ведення господарської діяльності у харчовій та аграрній сферах. Колектив кафедри плідно працює над виконанням держбюджетної науково-дослідної роботи «Удосконалення фінансового механізму системи АПК...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладач кафедри фінансів – стипендіат програми Agri Food MBA 27 грудня 2017

Практику неформальної освіти реалізували здобувачі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

В освітній діяльності нашого університету поєднуються засади формальної, неформальної та iнформальної освіти. Формальна освіта нашими студентами здобувається за освітніми програмами відповідно до освітніх ступенів, галузей знань, спеціальностей i передбачає досягнення ними визначених стандартами освіти результатів навчання відповідного рівня освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практику неформальної освіти реалізували здобувачі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» 30 грудня 2022

Здобувачі опановують інформальну освіту щодо санітарних і гігієнічних вимог для закладів громадського харчування

На другому занятті інтенсиву «Внутрішній аудитор системи харчової безпеки НАССР/ХАССП» бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» і магістранти освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» опановували hard skills у межах теми «Санітарні і гігієнічні вимоги для закладів громадського харчування». Основн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі опановують інформальну освіту щодо санітарних і гігієнічних вимог для закладів громадського харчування 15 листопада 2023

Захист дипломів – початок професійного шляху нової плеяди кваліфікованих біотехнологів

Настав довгоочікуваний день для здобувачів освітнього ступеня «магістр» за освітньо-професійними програмами «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» і викладачів кафедри біотехнології і мікробіології – розпочалися цьогорічні захисти кваліфікаційних робіт. Позаду залишилися години кропіткої праці, пошуку необхідної літератури й ан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист дипломів – початок професійного шляху нової плеяди кваліфікованих біотехнологів 16 лютого 2024