Н У Х Т

Успішні захисти здобувачів ступеня PhD за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

08 березня 2024

Успішні захисти здобувачів ступеня PhD за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

5-6 березня продовжилося тріумфальне сходження до вершин наукового Олімпу здобувачів ступеня доктора філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

5 березня дисертацію «Інформаційна технологія автоматизованого екологічного управління станом природно-техногенної геосистеми в умовах ведення бойових дій» захищав Вадим Дерман.

6 березня своє дисертаційне дослідження «Інформаційна технологія підвищення живучості об'єктів критичної енергетичної інфраструктури за фактором управління системою інформаційної безпеки» представив Валерій Попель.

Науковий керівник обох здобувачів – доктор технічних наук, старший науковий співробітник Сергій Чумаченко.

Вадим Дерман присвятив своє дослідження розробленню інформаційної технології для управління станом природно-техногенної геосистеми із використанням експертно-моделюючої системи.

Дисертація Валерія Попеля присвячена вирішенню науково-прикладного завдання підвищення рівня інформаційної безпеки системи управління комплексом об’єктів критичної енергетичної інфраструктури за рахунок удосконалення підсистеми інформаційної безпеки і запровадження кращих практик.

Обидві разові спеціалізовані вчені ради, що розглядали дисертації здобувачів, очолив доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри електропостачання і енергоменеджменту Сергій Балюта. У складі рад працювали рецензенти – докторка технічних наук, професорка кафедри автоматизації та комп`ютерних технологій систем управління Наталія Луцька і кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри автоматизації та комп`ютерних технологій систем управління Ярослав Смітюх.

Опонентами на захисті Вадима Дермана виступили кандидатка технічних наук, доцентка кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Любов Олещенко і доктор технічних наук, професор кафедри екологічної безпеки Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерства енергетики та захисту довкілля України Олег Машков.

Опонентами на захисті Валерія Попеля були доктор технічних наук, професор кафедри інженерії програмного забезпечення в енергетиці Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Олег Барабаш і доктор технічних наук, професор кафедри екологічної безпеки Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерства енергетики та захисту довкілля України Олег Машков.

Члени рад відзначили, що завдання, які поставили перед собою дисертанти, на сучасному етапі розвитку суспільства набувають особливої актуальності і мають визначну практичну цінність. Вони звернули увагу на обґрунтованість і достовірність наукових положень, висновків і рекомендацій обох досліджень, їх наукову новизну та великий обсяг публікацій за темами дисертацій.

За результатами публічних захистів, разові спеціалізовані вчені ради присудили обом здобувачам ступені докторів філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

Вітаємо Вадима Дермана і Валерія Попеля та їх наукового керівника Сергія Чумаченка з успішним підкоренням ще однієї наукової висоти! Бажаємо наснаги й подальших цікавих і плідних досліджень!

Опублікований: 08-03-2024
Читайте також:
Про розвиток вітчизняної кондитерської галузі подискутували на науковій конференції кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно, восени колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з асоціацією «Укркондпром» і ТОВ «АССО Іnternational» проводить спеціалізовану конференцію з технологій кондитерських виробів. Цього року 15 вересня відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про розвиток вітчизняної кондитерської галузі подискутували на науковій конференції кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 17 вересня 2021

Складові цифрової безпеки закладів ресторанного господарства опановували наші викладачі

9 грудня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін, Ірина Корецька, Ігор Устименко, Віра Зуйко, Ольга Коваль, Юлія Фурманова, Людмила Дейниченко, Володимир Захаров, Володимир Польовик, Ганна Березова, Владлена Михайленко відвідали онлайн-семінар, організований Національною асоціацією рестораторів США. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Складові цифрової безпеки закладів ресторанного господарства опановували наші викладачі 10 грудня 2021

День захисників і захисниць України вшанувала кафедра гуманітарних дисциплін

Протягом минулого тижня колектив кафедри гуманітарних дисциплін провів низку заходів, присвячених Дню захисників і захисниць України, що традиційно відзначається 14 жовтня водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Професорка Надія Левицька знайомила здобувачів із історією вшанування цього свята та його значенн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День захисників і захисниць України вшанувала кафедра гуманітарних дисциплін 17 жовтня 2022

Свято прощання з випускниками комп’ютерно-технологічного відділення у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

30 січня 2020 року у Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету відбулося свято прощання з випускниками комп’ютерно-технологічного відділення. 53 здобувачі освіти отримали дипломи молодшого спеціаліста. В урочистій обстановці директор коледжу, кандидат технічних наук Анатолій Палаш вручив дипломи випускникам і привітав їх із цією...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято прощання з випускниками комп’ютерно-технологічного відділення у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 31 січня 2020