Н У Х Т

Співпраця кафедри експертизи харчових продуктів і ПНДЛ

05 листопада 2024

Співпраця кафедри експертизи харчових продуктів і ПНДЛ

4 листопада магістранти першого року навчання освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на своїх лабораторних заняттях разом із асистенткою кафедри експертизи харчових продуктів Анною Логіновою відвідали Проблемну наукову-дослідну лабораторію НУХТ.

Здобувачі ознайомилися із сучасним обладнанням – спектрометром енергій бета-випромінювання СЕБ-01-150, необхідним для визначення активності радіонуклідів.

Аварія на Чорнобильській АЕС і розміщення радіоактивних відходів без необхідних спеціальних захисних бар’єрів, видобування уранової руди і недосконала системи перероблення відходів атомних електростанцій призвело до радіаційного забруднення територій України.

Слід пам’ятати, що велика кількість радіонуклідів потрапляє у продукти харчування через повітря, корм для тварин, підземні води і опади. Тому з точки зору безпечності вміст радіонуклідів у харчових продуктах повинен контролюватись, а як це можна зробити магістрантии-експерти побачили на власні очі.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює подяку завідувачу лабораторії Андрію Мариніну та науковому співробітнику Роману Святненку за допомогу у навчанні висококваліфікованих фахівців та за проведену екскурсію.

Опублікований: 05-11-2024
Читайте також:
У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування

Осінь – пора, коли часто хочеться поласувати солоденьким. Тож, 19 жовтня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька та здобувачі групи ГС 1-6 поринули у світ десертів. Студенти поділилися  історію виникнення як класичних, так і українських десертів, які готували наші предки, цікавими фактами та рецептами їх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування 20 жовтня 2023

Розширення партнерства з професійними асоціаціями

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції є членом Асоціації кулінарів України, що об'єднує профі ресторанного бізнесу нашої країни та входить до Всесвітньої асоціації кулінарів світу (World Association of Culinary Societies). У рамках партнерства викладачі кафедри мають можливість відвідувати різноманітні заходи, що організовуються п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширення партнерства з професійними асоціаціями 14 квітня 2023

Батьківські збори у Полтавському коледжі НУХТ

2 листопада 2019 року у Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету відбулися батьківські збори. Перед батьками виступив директор коледжу, кандидат технічних наук Анатолій Палаш. Він ознайомив присутніх із актуальними питаннями організації освітнього процесу в закладі та висловив впевненість, що педагогічний колектив і батьківська...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Батьківські збори у Полтавському коледжі НУХТ 04 листопада 2019

Спільне навчання – спільне й дозвілля

Дружно та весело проводити час – одна з особливостей здобувачів факультету біотехнології та екологічного контролю. Вони не можуть один без одного й коли не навчаються, і навіть в умовах обмеження спілкування знаходять можливість провести вільний час разом. Цього разу команда майбутніх біотехнологів зібралася разом, щоб зіграти в нову гру «Among Us»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільне навчання – спільне й дозвілля 24 лютого 2021