Н У Х Т

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

11 січня 2017

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність важлива складова роботи кожного навчального закладу, оскільки є одним із вагомих показників, що враховується всіма без виключення рейтинговими системами, у тому числі й ТОП-200.

Цей напрям діяльності завжди був одним із пріоритетних для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерство у престижних національних рейтингах.

Державна служба інтелектуальної власності України та Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) оприлюднили підсумки винахідницької активності національних і закордонних установ і підприємств за дев’ять місяців 2016 року.

Надзвичайно приємно, що наш колектив продовжує впевнено утримувати перше місце в рейтингу. 

За даними відділу економіки та статистики інтелектуальної власності Укрпатенту найактивнішим серед організацій МОН України, як і у попередні роки, був Національний університет харчових технологій – протягом звітного періоду подані 208 заявок на винаходи і корисні моделі, або 10,3 % від загальної кількості заявок, поданих заявниками цього міністерства.

Зауважимо, що серед поданих заявок 81 винахід і корисна модель розроблені спільно зі студентами.

За звітний період були отримані 248 охоронних документів, у тому числі зі студентами – 123.

Крім того, були подані 8 заявок на реєстрацію авторського права на твір, на 6 із яких одержані відповідні свідоцтва (автори – професори Ігор Ельперін, Антонелла Дорохович, Вікторія Дорохович, аспіранти Володимир Полупан, Микола Петренко).

Найбільша винахідницька активність відзначена на кафедрах: технології харчування та ресторанного бізнесу, технології молока і молочних продуктів, експертизи харчових продуктів, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, технології м’яса і м’ясних продуктів.

Найактивніше до винахідницької діяльності долучилися: професори Віктор Доценко,  Лариса Арсеньєва, Григорій Гончаров, Василь Пасічний, Людмила Пешук, доценти Андрій Гавриш, Олександра Нєміріч, Оксана Кочубей-Литвиненко, Наталія Ющенко, Оксана Петруша, Геннадій Валіулін, Ірина Корецька, Олена Шидловська, Віталій Пономаренко.

Вітаємо наших винахідників! Бажаємо і надалі залишатися в авангарді науково-технічного прогресу, творчою працею сприяти підвищенню авторитету нашого університету!

Опублікований: 11-01-2017
Читайте також:
Розпочалася переддипломна практика магістрантів

З понеділка на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки почалася двотижнева переддипломна практика магістрантів. Одна з груп здобувачів під керівництвом доцентки Анастасії Деренівської проходить її на ТОВ «НВП ІНТА», де здобувачі мають виняткову можливість здобути практичний досвід іа долучитися до створення різних зразків пакувального обладнанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалася переддипломна практика магістрантів 08 листопада 2023

Глибокі знання з фахових дисциплін демонструють здобувачі освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Розпочалися захисти здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» денної форми навчання освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Тематика кваліфікаційних робіт, представлених екзаменаційній комісії, є різноманітною та цікавою. Члени комісії зазначають, що здобувачі демонструють глибокі знання з фахових дисциплін, набуті прот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Глибокі знання з фахових дисциплін демонструють здобувачі освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 16 червня 2021

ПАТ «Київхліб» прийняло на ознайомлювально-виробничу практику студентів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів триває ознайомлювально-виробнича практика для студентів ІІ курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій. Під час практики студенти переглянули навчальні відео, що демонструють процес виробництва хлібобулочних виробів і побували на одному з провідних підприємств ПАТ «Київхліб»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ПАТ «Київхліб» прийняло на ознайомлювально-виробничу практику студентів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 28 січня 2019

VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва»

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся традиційний VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва». Уже восьмий рік, за ініціативи директора коледжу Віри Кузнецової, студенти коледжу разом зі своїми батьками, дідусями, сестрами та братами розкривають кулінарні секрети, готуючи родинну страву...

ЧИТАТИ ДАЛІ

VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва» 17 грудня 2019