Н У Х Т

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

11 січня 2017

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність важлива складова роботи кожного навчального закладу, оскільки є одним із вагомих показників, що враховується всіма без виключення рейтинговими системами, у тому числі й ТОП-200.

Цей напрям діяльності завжди був одним із пріоритетних для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерство у престижних національних рейтингах.

Державна служба інтелектуальної власності України та Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) оприлюднили підсумки винахідницької активності національних і закордонних установ і підприємств за дев’ять місяців 2016 року.

Надзвичайно приємно, що наш колектив продовжує впевнено утримувати перше місце в рейтингу. 

За даними відділу економіки та статистики інтелектуальної власності Укрпатенту найактивнішим серед організацій МОН України, як і у попередні роки, був Національний університет харчових технологій – протягом звітного періоду подані 208 заявок на винаходи і корисні моделі, або 10,3 % від загальної кількості заявок, поданих заявниками цього міністерства.

Зауважимо, що серед поданих заявок 81 винахід і корисна модель розроблені спільно зі студентами.

За звітний період були отримані 248 охоронних документів, у тому числі зі студентами – 123.

Крім того, були подані 8 заявок на реєстрацію авторського права на твір, на 6 із яких одержані відповідні свідоцтва (автори – професори Ігор Ельперін, Антонелла Дорохович, Вікторія Дорохович, аспіранти Володимир Полупан, Микола Петренко).

Найбільша винахідницька активність відзначена на кафедрах: технології харчування та ресторанного бізнесу, технології молока і молочних продуктів, експертизи харчових продуктів, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, технології м’яса і м’ясних продуктів.

Найактивніше до винахідницької діяльності долучилися: професори Віктор Доценко,  Лариса Арсеньєва, Григорій Гончаров, Василь Пасічний, Людмила Пешук, доценти Андрій Гавриш, Олександра Нєміріч, Оксана Кочубей-Литвиненко, Наталія Ющенко, Оксана Петруша, Геннадій Валіулін, Ірина Корецька, Олена Шидловська, Віталій Пономаренко.

Вітаємо наших винахідників! Бажаємо і надалі залишатися в авангарді науково-технічного прогресу, творчою працею сприяти підвищенню авторитету нашого університету!

Опублікований: 11-01-2017
Читайте також:
Тиждень академічної доброчесності для першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Академічна доброчесність – запорука якісного навчального процесу. Традиційно новий навчальний рік для першокурсників на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочався з тижня академічної доброчесності, адже етичними принципами академічної доброчесності має керуватися академічна спільнота під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень академічної доброчесності для першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 07 жовтня 2022

Практичні заняття в цікавих форматах – візитівка наших викладачів

7 листопада викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела відкрите практичне заняття з теми «Networking» (відвідування заходів, пов’язаних з пошуком роботи) з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освіти групи ГС-2-8 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу іме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні заняття в цікавих форматах – візитівка наших викладачів 09 листопада 2022

Про технологію Deepfakes ліцеїстам Львівщини

Сьогодні доцентка кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Олена Харкянен прочитала гостьову лекцію «Використання штучного інтелекту для виявлення достовірності інформації» старшокласникам Пустомитівського ліцею №1 у Львівській області. Гостьова лекція була присвячена технологіям штучного інтелекту і, зокрема, надзвичайн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про технологію Deepfakes ліцеїстам Львівщини 22 січня 2025

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі

Днями стартував новий етап професійного зростання здобувачів четвертого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» у рамках здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» – розпочалася їх виробнича практика. Єлизавета Дон, Олександр Золотар, Анна Косяк та Олександра Соколова проходять її на одному з найбільших фармацевтичних підприємств Києва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі 25 січня 2024