Н У Х Т

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

11 січня 2017

Університет впевнено утримує перше місце з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність важлива складова роботи кожного навчального закладу, оскільки є одним із вагомих показників, що враховується всіма без виключення рейтинговими системами, у тому числі й ТОП-200.

Цей напрям діяльності завжди був одним із пріоритетних для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерство у престижних національних рейтингах.

Державна служба інтелектуальної власності України та Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) оприлюднили підсумки винахідницької активності національних і закордонних установ і підприємств за дев’ять місяців 2016 року.

Надзвичайно приємно, що наш колектив продовжує впевнено утримувати перше місце в рейтингу. 

За даними відділу економіки та статистики інтелектуальної власності Укрпатенту найактивнішим серед організацій МОН України, як і у попередні роки, був Національний університет харчових технологій – протягом звітного періоду подані 208 заявок на винаходи і корисні моделі, або 10,3 % від загальної кількості заявок, поданих заявниками цього міністерства.

Зауважимо, що серед поданих заявок 81 винахід і корисна модель розроблені спільно зі студентами.

За звітний період були отримані 248 охоронних документів, у тому числі зі студентами – 123.

Крім того, були подані 8 заявок на реєстрацію авторського права на твір, на 6 із яких одержані відповідні свідоцтва (автори – професори Ігор Ельперін, Антонелла Дорохович, Вікторія Дорохович, аспіранти Володимир Полупан, Микола Петренко).

Найбільша винахідницька активність відзначена на кафедрах: технології харчування та ресторанного бізнесу, технології молока і молочних продуктів, експертизи харчових продуктів, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, технології м’яса і м’ясних продуктів.

Найактивніше до винахідницької діяльності долучилися: професори Віктор Доценко,  Лариса Арсеньєва, Григорій Гончаров, Василь Пасічний, Людмила Пешук, доценти Андрій Гавриш, Олександра Нєміріч, Оксана Кочубей-Литвиненко, Наталія Ющенко, Оксана Петруша, Геннадій Валіулін, Ірина Корецька, Олена Шидловська, Віталій Пономаренко.

Вітаємо наших винахідників! Бажаємо і надалі залишатися в авангарді науково-технічного прогресу, творчою працею сприяти підвищенню авторитету нашого університету!

Опублікований: 11-01-2017
Читайте також:
Яким «смачним» і креативним буває маркетинг…

Березневі засідання студентського гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал» обіцяли бути не лише науковими, але й сповненими креативу та дуже «смачними». Тож, наші юні маркетологи запаслися чаєм, кавою і смаколиками й приступили до обговорення маркетингових інструментів ресторанних закладів. Бажаючих поділитися своїми дослідженнями виявилося більше,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яким «смачним» і креативним буває маркетинг… 27 березня 2023

Виконавчий директор Федерації органічного руху України прочитав лекцію магістрантам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів для студентів освітнього ступеню «Магістр», що навчаються за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів», відбулася гостьова лекція з дисципліни «Нормативно-правова база виробництва органічних харчових продуктів». З особливостями органічного виробництва, сертифікацією...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виконавчий директор Федерації органічного руху України прочитав лекцію магістрантам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 04 вересня 2019

Переддипломна практика магістрантів-біотехнологів у Корпорації «Артеріум»

Цього року шестеро магістрантів-біотехнологів другого року навчання обрали фармацевтичне підприємство для проходження практики. Їх вибір пав на Корпорацію «Артеріум», до складу якої входять ПАТ «Київмедпрепарат», ТОВ «Артеріум ЛТД», «Артеріум», ПАТ «Галичфарм». Студенти зі впевненістю пояснюють, чому саме «Артеріум»: «…по-перше, наших студентів ту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переддипломна практика магістрантів-біотехнологів у Корпорації «Артеріум» 02 жовтня 2018

Захисти кваліфікаційних робіт магістрів розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форм навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі. Захисти в період карантину проходитимуть у ZOOM. Магістранти опрацювали великий сегмент наукової ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних робіт магістрів розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 лютого 2021