Академічна доброчесність – запорука якісного навчального процесу. Традиційно новий навчальний рік для першокурсників на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочався з тижня академічної доброчесності, адже етичними принципами академічної доброчесності має керуватися академічна спільнота під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності.
Гарантка освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віта Цирульнікова, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран із дотриманням протиепідемічних заходів зустрілися зі здобувачами вищої освіти бакалаврського рівня, щоб у форматі тематичних бесід познайомити учасників освітнього процесу з Кодексом академічної етики НУХТ, аргументами і принципами дотримання академічної доброчесності, видами порушень і наслідками її недотримання, порядком вирішення конфліктів інтересів, пріоритетами і мотивами дотримання принципів академічної доброчесності академічною спільнотою під час навчання у закладі вищої освіти.
Тепер здобувачі вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» знають загальні засади та правила академічної етики, моральні принципи та загальні етичні норми у стосунках академічної спільноти університету.
Кафедра готельно-ресторанної справи сфокусована на розвитку і посиленні культури академічної доброчесності всіх учасників освітнього процесу.