Н У Х Т

Довгоочікуване занурення у мікросвіт

14 вересня 2022

Довгоочікуване занурення у мікросвіт

Крохмаль та його похідні широко використовуються у продуктах харчування як вуглеводні продукти, а також як драглеутворювачі, емульгатори, що мають високу водоутримуючу здатність. У медицині крохмаль використовують як наповнювач лікувальних засобів і як основу для отримання кровозамінників. Крохмаль щорічно відновлюється та біологічно руйнується, тобто є екологічно чистим, що важливо при створенні пакувальних матеріалів, захисних плівок, посуду разового використання. Також крохмаль, як основний вид сировини, використовується у виробництві етилового спирту харчового та медичного призначення. Найбільш широке використання крохмаль та його модифікації знаходять у паперовій та текстильній промисловості, а також у ливарному виробництві, для стабілізації глинистих розчинів при бурінні свердловин у нафтодобуванні.

Основні сфери застосування крохмальної продукції: 29% – паперове виробництво (гофрокартон); 29% – харчові напівфабрикати; 32% – кондитерські вироби; 5% – фармація.

Чому ми зараз пишемо про крохмаль? Тому що нарешті здобувачі-біотехнологи другого курсу бакалаврату на першій лабораторній роботі з дисципліни «Мікроорганізми як біологічні агенти» мали змогу опанувати техніку роботи з оптичним мікроскопом, навчитися готувати препарат «роздавлена крапля» й опанувати практичні навички мікроскопіювання, готуючи препарати на основі кукурудзяного та картопляного крохмалю. У результаті було проведене мікроскопічне дослідження будови різних зерен крохмалю та їх порівняння між собою.

Здобувачі були дуже раді нарешті побачити все «на власні очі» та застосувати на практиці отримані знання, тому прийшли до університету з «палаючими» натхненням до знань очима. Дякуємо ЗСУ кожного дня за можливість продовжувати навчатись у звичному режимі! 

Опублікований: 14-09-2022
Читайте також:
Нова генерація викладачів на кафедрі експертизи харчових продуктів

Відповідно до плану проведення відкритих занять 30 березня 2018 р. на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося відкрите заняття асистента кафедри Анастасії Чорної з дисципліни «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції» для студентів четвертого курсу денної форми навчання, що навчаються за напрямом підготовки «Технологічна експе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова генерація викладачів на кафедрі експертизи харчових продуктів 02 квітня 2018

Креативні підходи опановують викладачі, готуючись до викладання нових дисциплін

Сучасний технічний прогрес став не тільки каталізатором змін у різних галузях промисловості, але й викликом для технічних спеціалістів, які мають адаптуватися до постійних інновацій. І лише добре підготовлений фахівець, що гармонійно поєднуватиме глибоку технічну освіту й майстерне володіння інструментами креативності, буде здатний суттєво підвищит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативні підходи опановують викладачі, готуючись до викладання нових дисциплін 19 грудня 2023

Новий досвід використання програмних засобів

Викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорка Людмила Кривопляс-Володіна та доцентка Анастасія Деренівська успішно пройшли підвищення кваліфікації за темою «Використання MS Forms та Google Forms для анкетування та тестування студентів». Вони отримали новий досвід із використання програмних засобів для проведення онлайн-опитувань...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий досвід використання програмних засобів 17 травня 2024

Учора – студент, сьогодні – ресторатор: мотиваційна зустріч із випускником

Новий навчальний березневий тиждень факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу почав із неймовірної зустрічі зі своїм випускником, учорашнім студентом освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві», а нині – засновником і співвласником мережі спеціалізованих закладів «Ronin sushi» у м. Луцьк і м. Рівне, а також завідувачем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учора – студент, сьогодні – ресторатор: мотиваційна зустріч із випускником 10 березня 2021