Н У Х Т

Довгоочікуване занурення у мікросвіт

14 вересня 2022

Довгоочікуване занурення у мікросвіт

Крохмаль та його похідні широко використовуються у продуктах харчування як вуглеводні продукти, а також як драглеутворювачі, емульгатори, що мають високу водоутримуючу здатність. У медицині крохмаль використовують як наповнювач лікувальних засобів і як основу для отримання кровозамінників. Крохмаль щорічно відновлюється та біологічно руйнується, тобто є екологічно чистим, що важливо при створенні пакувальних матеріалів, захисних плівок, посуду разового використання. Також крохмаль, як основний вид сировини, використовується у виробництві етилового спирту харчового та медичного призначення. Найбільш широке використання крохмаль та його модифікації знаходять у паперовій та текстильній промисловості, а також у ливарному виробництві, для стабілізації глинистих розчинів при бурінні свердловин у нафтодобуванні.

Основні сфери застосування крохмальної продукції: 29% – паперове виробництво (гофрокартон); 29% – харчові напівфабрикати; 32% – кондитерські вироби; 5% – фармація.

Чому ми зараз пишемо про крохмаль? Тому що нарешті здобувачі-біотехнологи другого курсу бакалаврату на першій лабораторній роботі з дисципліни «Мікроорганізми як біологічні агенти» мали змогу опанувати техніку роботи з оптичним мікроскопом, навчитися готувати препарат «роздавлена крапля» й опанувати практичні навички мікроскопіювання, готуючи препарати на основі кукурудзяного та картопляного крохмалю. У результаті було проведене мікроскопічне дослідження будови різних зерен крохмалю та їх порівняння між собою.

Здобувачі були дуже раді нарешті побачити все «на власні очі» та застосувати на практиці отримані знання, тому прийшли до університету з «палаючими» натхненням до знань очима. Дякуємо ЗСУ кожного дня за можливість продовжувати навчатись у звичному режимі! 

Опублікований: 14-09-2022
Читайте також:
Напої, розроблені для майбутнього

Нещодавно викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Напої, розроблені для майбутнього» від Beverage Industry. Спікерами виступили фахівці із розроблення інноваційних напоїв: засновник «FORCEpkg» Томас Ньюмастер, віце-президент зі змісту та ідейного лідерства «Circana»Джоан Дріггс і виконавчий віце-пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Напої, розроблені для майбутнього 10 жовтня 2023

Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик взяла участь у Міжнародному економічному форумі «Економіка. Фінанси. Бізнес. Управління. Глобальні економічні виклики та можливості у цифрову епоху», що працював у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Освітяни, науковці, представники бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач 27 травня 2019

Технічна та консультативна підтримка вступників 2024 року

Шановні вступники! Радимо перед реєстрацією е-кабінету ознайомитися з покроковими інструкціями як зареєструвати е-кабінет та що робити у разі виникнення помилок. Їх можна знайти на сайті; на YouTube-каналі або у чат-боті @inforesurs_gov_ua_bot     Технічні консультації, зокрема, з питань реєстрації е-кабінетів і подання е-заяв ви можете отримати ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технічна та консультативна підтримка вступників 2024 року 02 липня 2024

На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників

Національний університет харчових технологій вітає усіх, хто став частиною його великої та дружньої родини! Пора вступних випробувань минула, і колишні абітурієнти тепер мають повне право носити горде звання студента НУХТ 30 серпня 2018 року факультет біотехнології та екологічного контролю радо зустрічав студентів першого курсу. Свято відбувалося ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників 31 серпня 2018