Н У Х Т

Унікальні й надихаючі конкурсні роботи наших здобувачів на кулінарному конкурсі «Horeca Masters Cup»

29 березня 2024

Унікальні й надихаючі конкурсні роботи наших здобувачів на кулінарному конкурсі «Horeca Masters Cup»

На базі Кулінарного центру МХП відбувся кулінарний конкурс «HoReCa Masters Cup», участь у якому могли взяти молоді шефи віком від 18 до 30 років. Серед 66 конкурсантів, які надіслали на розгляд професійного журі свої авторські рецепти, були здобувачі бакалаврського та магістерського рівня освітньо-професійних програм «Технології харчування» і «Технології в ресторанному господарстві» нашого університету.

Здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Технології харчування» Даніїл Ніколайчук (група ХЧ-4-2) представив удосконалену технологію кальмару із соусом «Біск», що дозволило поліпшити рецептурний склад страви, забезпечити високу якість, покращити смакові властивості страви (ніжний кальмар із вершковим соусом з тонами копченої паприки, ароматом хітину та післясмаком бренді) та здійснити оптимізацію складу витрат. Удосконалена технологія кальмару із соусом «Біск» передбачала впровадження інноваційних методів приготування та подання, що відповідає сучасним гастрономічним тенденціям.

Магістрант спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» Нікіта Заболотний (група ТР-1-1М) презентував удосконалену технологію бурякового хліба на пшенично-медовій заквасці. Його розробка дозволила оптимізувати склад інгредієнтів, регулювати параметри температури та час випікання, методи дозування тіста для досягнення оптимальної консистенції і смаку хліба. Результатом удосконалення стало покращення якості та смакових властивостей бурякового хліба на пшенично-медовій заквасці, що дозволило поліпшити його органолептичні властивості та надати особливого смаку й аромату.

Представлені на конкурс роботи спонукали здобувачів переглянути підхід до готування страв, використовуючи новаторські методи та складові, щоб поліпшити смак, текстуру та корисні властивості продукції. Сам конкурс HoReCa Masters Cup став майданчиком для прояву талантів молодих і перспективних кухарів із різних куточків України, які прагнуть до професійного зростання, реалізації свого потенціалу та формування нового потужного образу сучасної української гастрономії.

Процес відбору учасників до фіналу був досить складним. Він не обмежувався лише кулінарною майстерністю, а й також враховував ряд інших факторів, включаючи подання страв, інноваційні підходи та загальну концепцію. Рецепти та страви, представлені нашими здобувачами, журі визнало унікальними і надихаючими. На жаль, цього разу їм не вдалося вибороти перемогу, але у них ще все попереду. Організатори кулінарного конкурсу Horeca Masters Cup висловили подяку здобувачам НУХТ за участь у кулінарному змаганні.

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячний своїм студентам за творчий потенціал і пишається їх досягненнями!

Опублікований: 29-03-2024
Читайте також:
Нові горизонти від флагманів промисловості для студентів НУХТ

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів значну увагу приділяють плідній співпраці з передовими підприємствами м’ясопереробної галузі. В рамках святкування Дня працівників харчової промисловості кафедру відвідали представники різних підприємств, і це було використано з максимальною користю – не лише святкування, а й домовленості щодо стажува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти від флагманів промисловості для студентів НУХТ 19 жовтня 2018

Необхідні компетенції

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко та Наталя Дужик взяли участь у науково-методичному семінарі для вчителів англійської мови «How to create a motivating learning environment. The art of developing the speaking skills». Захід був організований видавництвом MM Publications і компанією «Лінгвіст» та пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Необхідні компетенції 17 січня 2018

Фаховий воркшоп для наших викладачів

Викладачі кафедр технології зберігання і переробки зерна та технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у семінарі «Extrusion Technology for Pulses (Технологія екструзії бобових)» директорки з продажу та технологій за напрямком екструзія та харчування компанії Bühler Group Дженні Харінгтон. Bühler Group розробляє інновації, які...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фаховий воркшоп для наших викладачів 10 листопада 2023

Нагороди продовжують знаходити своїх героїв!

Нинішні епідемічні реалії накладають свій відбиток на усі сфери діяльності людей. Тож приємність нагородити переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» триває! І днями заслужені нагороди нарешті отримали здобувачки ступеня магістра за спеціальністю «Біотехнології та біоінж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагороди продовжують знаходити своїх героїв! 31 травня 2021