Н У Х Т

Відкритий діалог освіти, науки, бізнесу та влади

19 вересня 2025

Відкритий діалог освіти, науки, бізнесу та влади

18 вересня успішно відбувся міжгалузевий хаб «Крафт. Індустрія. Освіта: синергія практик та ідей».

Ключовою подією заходу став круглий стіл «Виробництво, що формує завтра: виклики, запити, рішення», який зібрав представників освіти, науки, бізнесу та влади для відкритого діалогу.

З вітальним словом до учасників звернулися проректор університету з наукової роботи Сергій Токарчук, народний депутат України, голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Ігор Марчук і завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний.

У виступах спікерів було розглянуто широкий спектр актуальних питань.

Начальник фінансово-аналітичного управління ТОВ «Молочна компанія «Галичина» Олег Рагозін говорив про інвестиції для стратегічного розвитку, розрахунок окупності та ефективне планування термінів реалізації проєктів.

Голова правління Асоціації з інтеграції НАССР в Україні Владислав Веремеєнко зосередився на практичному досвіді впровадження HACCP і ISO як інструментів розвитку, що підвищують імідж і експортну привабливість.

Експерт у сфері маркетингу та розвитку брендів Кирило Сухацький розмірковував про шлях від виробника до бренду, важливість історії продукту та побудову лояльності споживача через цінності.

Завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, старший науковий співробітник Андрій Маринін висвітлив сучасні можливості наукової співпраці та роль приладової бази університету у вирішенні виробничих завдань.

У виступі завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василя Пасічного і гарантки магістерської міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» Оксани Топчій йшлося про синергію освіти й науки як ресурс інновацій для виробництва та підготовки кадрів.

LEAN-експертка з оптимізації бізнес-процесів, консультантка зі впровадження ERP/CRM систем Ольга Шестопалова акцентувала на енерго- та ресурсозбереженні без мільйонних інвестицій і малобюджетних рішеннях та прикладах оптимізації процесів.

Ментор національних програм ДІЯ.Бізнес, консультант Ілля Новіков поділився досвідом взаємодії комерційної та виробничої функції в стратегічних і операційних процесах.

У підсумку відбулося жваве обговорення, у якому активну участь взяли представники виробництв та закладів освіти. Учасники підкреслили важливість продовження діалогу й пошуку практичних рішень, які забезпечать сталий розвиток галузі.

Хаб вкотре довів, що синергія науки, бізнесу, освіти та влади є ключем до виробництва майбутнього.

Опублікований: 19-09-2025
Читайте також:
Про розширення змісту освітніх програм на круглому столі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого відбувся черговий круглий стіл «Перспективи та сучасний стан підготовки фахівців-енергетиків», який зібрав більше 20 гостей. Серед них – представники бізнесу, навчальних закладів і здобувачі освітнього ступеню «Бакалавр» спеціа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про розширення змісту освітніх програм на круглому столі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 24 грудня 2021

День вибору

У нашому університеті реалізується право здобувачів освіти на самостійне планування своєї освітньої траєкторії. До 25% навчальних дисциплін вони можуть обрати самостійно. Здобувачі першого, другого і третього курсів освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» зустрілися з гаранткою освітньої п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вибору 14 квітня 2023

Гідроліз крохмалю – важливий аспект багатьох харчових технологій

28 жовтня на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція на тему «Гідроліз крохмалю: сутність процесу, продукти, використання в харчових технологіях», яку у рамках вивчення дисципліни «Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв. Модуль 3» прочитав для здобувачів 3 курсу спеціальності «Харчові технології» к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гідроліз крохмалю – важливий аспект багатьох харчових технологій 29 жовтня 2024

Викладачі випускових кафедр долучаються до роботи Екзаменаційних комісій у філіях університету

Тривають захисти кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання. І не лише в університеті, але й у його відокремлених структурних підрозділах. 17 лютого такий захист відбувся у Сумській філії НУХТ, де свої проєкти представили студенти, які навчаються за освітнім ступенем «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі випускових кафедр долучаються до роботи Екзаменаційних комісій у філіях університету 18 лютого 2021