Н У Х Т

Модернізм vs постмодернізм

24 січня 2025

Модернізм vs постмодернізм

Здобувачі-бакалаври освітньої програми «Менеджмент» 24 січня відвідали онлайн-лекцію «Інформація і дезінформація – як жити у світі постправди», яку прочитав викладач Вищої школи управління охороною праці у Катовіцах (Польща), доктор політичних наук Мартін Пьонтек. Він має багаторічний досвід здійснення фінансового контролю державної, комунальної власності та державних закупівель в органах місцевого самоврядування. Лекція була прочитана польською та українською мовами.

Дезінформація відіграє кілька важливих ролей: вона створює хаос і розкол у суспільстві, а також сприяє поширенню плутанини. Особливу увагу доктор Пьонтек приділив сучасним формам дезінформації. Вони дезорієнтують людину, створюючи тривожність і невпевненість, адже через інформаційний хаос люди все частіше шукають легкі шляхи до розуміння світу.

За словами лектора, постмодернізм створює суспільство без рефлексії, де люди легко піддаються маніпуляціям через відсутність бажання перевіряти отриману інформацію. Мартін Пьонтек захищає модернізм, наголошуючи на його важливості для збереження свідомого і критично мислячого суспільства.

Лектор підкреслив, що молодь і суспільство в цілому потребують повернення до критичного мислення, яке ґрунтується на розумі та вірі. Українці, за словами доктора Пьонтека, є прикладом народу, здатного протистояти пропаганді та постмодернізму завдяки своїй свідомості й розумінню цінностей.

Здобувачі освіти подякували лектору за цікаву інформацію з великою кількістю прикладів.

Опублікований: 24-01-2025
Читайте також:
Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 квітня 2021

Захоплюючі квести першокурсників Навчально-наукового інституту економіки і управління

Наш університет продовжує традицію незабутніх посвят у студенти, але цього разу студентська рада вирішила зробити для першачків щось особливе. Їх посвятна подія була організована у формі захопливого квесту, де студенти виконували завдання, спрямовані на підтримку Української армії та розвиток згуртованості вступників цього року. На початку квесту ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захоплюючі квести першокурсників Навчально-наукового інституту економіки і управління 08 вересня 2023

Як заявити про себе у бізнесі: мейнстріми сучасного піар від здобувачів-рекламістів

На черговому зібранні студентського гуртка кафедри маркетингу студенти обговорили сучасні тренди бізнес-піару. Цього разу організатором події стала викладачка Світлана Степанчук, а учасниками – здобувачі спеціальності 061 «Журналістика». Світлана розпочала засідання зі вступного слова «Вплив PR на розвиток підприємництва», висвітливши зв'язок підп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як заявити про себе у бізнесі: мейнстріми сучасного піар від здобувачів-рекламістів 12 березня 2021

Зі сучасними тенденціями здорового харчування знайомилися студенти кафедри готельно-ресторанної справи

Асистент кафедри готельно-ресторанної справи Олена Блощинська разом зі студентами 1 курсу англомовного проекту спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP 2018. Актуальність заходу обумовлена необхідністю стрімкого розвитку виробництва харчових продуктів, покращення їх якості ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі сучасними тенденціями здорового харчування знайомилися студенти кафедри готельно-ресторанної справи 23 квітня 2018