На запрошення гарантки освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», лекторки навчальної дисципліни «Організація роботи виробничих і випробувальних лабораторій», доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Світлани Усатюк заступниця завідувачки лабораторії досліджень хіміко-біологічних чинників Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» Надія Сонько прочитала лекцію «Система управління якістю випробувань харчових продуктів у акредитованій лабораторії» для здобувачів-третьокурсників першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології».
Фахівчиня ознайомила з основними вимогами стандарту ДСТУ EN ISO/ІЕС 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій» до системи менеджменту, зі змістом керівного документу у діяльності лабораторії УкрДНДІ «Ресурс» – «Настанови з якості», методами забезпечення достовірності результатів випробувань харчових продуктів.
Спікерка наголосила, що система менеджменту у лабораторії досліджень хіміко-біологічних чинників відповідає вимогам стандарту та включає: документи системи менеджменту, управління документами системи менеджменту, управління результатами, дії стосовно ризиків і можливостей, поліпшування, коригувальні дії, внутрішні аудити, аналізування з боку керівництва.
Здобувачі освіти і викладачі кафедри експертизи харчових продуктів мали можливість поставити запитання, на які лекторка надала аргументовані відповіді.
Слухачі лекції вдячні стейкхолдерці за надзвичайно корисний для їх професійного розвитку матеріал.