Н У Х Т

Усе про систему управління якістю випробувань харчових продуктів в акредитованій лабораторії

03 грудня 2024

Усе про систему управління якістю випробувань харчових продуктів в акредитованій лабораторії

На запрошення гарантки освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», лекторки навчальної дисципліни «Організація роботи виробничих і випробувальних лабораторій», доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Світлани Усатюк заступниця завідувачки лабораторії досліджень хіміко-біологічних чинників Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» Надія Сонько прочитала лекцію «Система управління якістю випробувань харчових продуктів у акредитованій лабораторії» для здобувачів-третьокурсників першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології».

Фахівчиня ознайомила з основними вимогами стандарту ДСТУ EN ISO/ІЕС 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій» до системи менеджменту, зі змістом керівного документу у діяльності лабораторії УкрДНДІ «Ресурс» – «Настанови з якості», методами забезпечення достовірності результатів випробувань харчових продуктів.

Спікерка наголосила, що система менеджменту у лабораторії досліджень хіміко-біологічних чинників відповідає вимогам стандарту та включає: документи системи менеджменту, управління документами системи менеджменту, управління результатами, дії стосовно ризиків і можливостей, поліпшування, коригувальні дії, внутрішні аудити, аналізування з боку керівництва.

Здобувачі освіти і викладачі кафедри експертизи харчових продуктів мали можливість поставити запитання, на які лекторка надала аргументовані відповіді.

Слухачі лекції вдячні стейкхолдерці за надзвичайно корисний для їх професійного розвитку матеріал.

Опублікований: 03-12-2024
Читайте також:
Неформальна освіта до Дня мікроорганізмів

Міжнародний день мікроорганізмів щороку відзначається 17 вересня, і наша кафедра біотехнології і мікробіології активно долучається до цієї події. Цього року здобувачі-біотехнологи вирішили відвідати цікавий науковий захід, приурочений до цього дня, тим самим отримуючи нові знання з галузі мікробіології. Всеукраїнська науково-практична конференція ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неформальна освіта до Дня мікроорганізмів 19 вересня 2024

Взаємовигідне партнерство університету з бізнесом

16 квітня відбулася зустріч ректорату і представників навчальних підрозділів університету – Навчально-наукового інституту харчових технологій, Навчально-наукового інституту економіки і управління та факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка з генеральною директоркою ТОВ «ЕЛІТФУД» Оленою Кириленко і керівницею...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Взаємовигідне партнерство університету з бізнесом 17 квітня 2025

Робота наших фахівців зі створення інноваційного кластеру функціональної їжі триває!

Наприкінці листопада 2021 року в Департаменті економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації відбулася стратегічна сесія, яка стала фінальним заходом цього року в процесі підприємницького відкриття сфери смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів з вдосконаленими споживними якостями (фун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робота наших фахівців зі створення інноваційного кластеру функціональної їжі триває! 30 листопада 2021

Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами

Питання і виклики, які нині постали перед освітянами, були обговорені на спільному болгарсько-українському семінарі «Змішане навчання – основна освітня модель після пандемії», який відбувся 23 червня за ініціативи колективу кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету і болгарських колег. Участь у заході взяли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами 25 червня 2020