Н У Х Т

Омбудсмен опікуватиметься дотриманням прав і свобод у сфері освіти

09 серпня 2018

Омбудсмен опікуватиметься дотриманням прав і свобод у сфері освіти

Міністерство освіти і науки та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини підписали меморандум, метою якого є координація зусиль і співпраця для попередження, виявлення, усунення та недопущення порушень прав і свобод людини і громадянина у сфері освіти.

«Для нас ця співпраця є вкрай важливою, і ми зацікавлені в тому, щоб долучити представників Уповноваженого до всіх робочих груп, які працюють над нормативними документами, що стосуються забезпечення прав. Також із наступного року має почати роботу освітній омбудсмен та його офіс, і ми розраховуємо, що між ним і Уповноваженим існуватиме постійний зв’язок і спільна робота», – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Сторони, зокрема, домовилися здійснювати моніторинг стану забезпечення права людини на освіту, організовувати заходи щодо підвищення рівня правової поінформованості громадян, дітей і педагогів щодо захисту своїх прав, розробляти та реалізовувати спільні проекти, спрямовані на посилення гарантій прав і свобод людини в діяльності підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління МОН України тощо.

«Ми починаємо з освіти, бо вона – початок усього і дотична до дуже великої кількості наших громадян. Якщо людина має освіту, вона отримує більші можливості в житті. Ми сподіваємося, що наша постійна співпраця ще на етапі підготовки всіх документів допоможе зробити підготовку актів якіснішою та оперативнішою», – додала Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

Опублікований: 09-08-2018
Читайте також:
Харчовики України традиційно відзначили професійне свято у нашому університеті

18 жовтня до університету завітали високопосадовці, президенти і голови галузевих асоціацій, керівники й співробітники підприємств харчової промисловості різних форм власності, адже за традицією, що склалася впродовж років, саме в нашому університеті харчовики України відзначають професійне свято – День працівників харчової промисловості. Студентс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Харчовики України традиційно відзначили професійне свято у нашому університеті 18 жовтня 2018

Профорієнтація для учасників семінару фінської фірми «Лейпурін»

Тривала і плідна співпраця єднає кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів і фінську фірму «Лейпурін», за сприяння якої вже кілька років на кафедрі діє лабораторія, оснащена новітнім хлібопекарським і кондитерським обладнанням. Ця лабораторія слугує не лише для проведення навчальних занять для студентів різних курсів, але й стала т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація для учасників семінару фінської фірми «Лейпурін» 12 листопада 2018

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН

14 листопада 2023 року відбулася зустріч викладачок кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Вашеки та Світлани Усатюк із преставниками «Wordl Food Programme» Організації Об’єднаних Націй – керівником ланцюга постачання Всесвітньої продовольчої програми в Україні Стефано Певері та спеціалістом з безпеки та якості харчових продуктів Анатолієм Зв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН 16 листопада 2023

Виконуємо рекомендації експертної групи

29 грудня 2022 року освітня програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» отримала Сертифікат про акредитацію терміном дії до 1 липня 2028 року. Він гарантує кафедрі можливість продовжувати підготовку магістрантів за освітньою програмою. Отриманий сертифікат – результат діяльності великої кількості осіб: викла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виконуємо рекомендації експертної групи 25 грудня 2023