Н У Х Т

Переддипломна практика магістрантів-біотехнологів у Корпорації «Артеріум»

02 жовтня 2018

Переддипломна практика магістрантів-біотехнологів у Корпорації «Артеріум»

Цього року шестеро магістрантів-біотехнологів другого року навчання обрали фармацевтичне підприємство для проходження практики. Їх вибір пав на Корпорацію «Артеріум», до складу якої входять ПАТ «Київмедпрепарат», ТОВ «Артеріум ЛТД», «Артеріум», ПАТ «Галичфарм».

Студенти зі впевненістю пояснюють, чому саме «Артеріум»: «…по-перше, наших студентів тут знають, люблять і чекають, не дарма Корпорація виступає щорічним спонсором нашої олімпіади, у свою чергу ми знаємо і любимо «Артеріум» як підприємство з багатовіковою історією та лідера фармбізнесу в Україні; по-друге, ще взимку у Корпорації стартувала програма стажування – можливість для студентів і випускників отримати знання та досвід, ознайомитися з робочими процесами компанії, цією можливістю деякі з нас скористалися, саме тому обирали практику вже як повноцінні працівники «Артеріум».

На екскурсіях виробництвом вони були неодноразово, на 1-му, 2-му і 4-му курсах, тому наразі в цьому не було необхідності, адже, до прикладу, систему підготовки води вже знають напам’ять. Під час нинішньої практики більшість із практикантів познайомилася з робочими моментами (кожний у своєму відділі, починаючи з цеху виробництва твердих форм лікарських засобів (ЛЗ), закінчуючи HR), а також з цінностями компанії. Так, на рівні Корпорації діє Корпоративний університет для підвищення професійного рівня співробітників. Корпоративні тренери регулярно проводять навчальні заходи для тих, хто прагне розвиватися і професійно зростати, учасниками таких заходів стали і наші студенти.

Завдяки ж своїй переддипломній практиці магістранти здобули безцінний досвід і ще більше наблизилися до розуміння особливостей виробництва ЛЗ і фармацевтичної системи якості загалом. Вони ознайомились із принципом роботи обладнання на всіх стадіях технологічного процесу виготовлення твердих лікарських форм (ТЛФ): вологою та сухою грануляцією, сушінням у псевдозрідженому шарі. Змогли спробувати себе в оцінюванні протоколів партії/серії лікарських засобів, роботі з відхиленнями, написанням оглядів із якості ЛЗ. Достатньо цікавою була можливість спробувати себе у написанні технологічних інструкцій з експлуатації та очищення обладнання, проведенні самоінспекцій по виконанню персоналом цеху вимог даних і інструкцій та вимог GMP. Практика відкрила для них аспекти навчання персоналу за вимогами GMP. Як зізнаються студенти, «Артеріум» просто вразив їх своїм рівнем організації даного процесу. І вони вкотре переконалися у справедливості слів викладачів своєї кафедри: «Вивчайте все сумлінно, адже воно вам ще знадобиться!». 

Опублікований: 02-10-2018
Читайте також:
Диплом І ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт виборола магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Здобувач магістерського рівня спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Надія Гончарова – переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», ІІ тур якого відбувся на базі Одеської національної академії харчових технологій. Цього року до участі у конкурсі були подані 60 наукових робіт із ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Диплом І ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт виборола магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 25 червня 2020

Уміння вирішувати практичні та інженерні питання підтвердили бакалаври кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор Василь Пасічний. До складу ЕК увійшл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уміння вирішувати практичні та інженерні питання підтвердили бакалаври кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 17 червня 2020

НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність завжди була одним із пріоритетів для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерство у престижних національних рейтингах. Державна служба інтелектуальної власності України та Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) оприлюднили підсумки вина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності 25 липня 2018

Професійні івенти індустрії гостинності відвідують магістранти у рамках грантового навчання

26-27 березня 2024 р. на базі Міжнародного виставкового центру відбулася масштабна подія сфери HoReCa – WorldFood GastroDays. За ініціювання керівниці проєкту WorldFood GastroDays Олени Улещенко у рамках грантового навчання до івенту мали змогу долучитися здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні івенти індустрії гостинності відвідують магістранти у рамках грантового навчання 29 березня 2024