Н У Х Т

Універсальні солдати від «Артеріум»

16 грудня 2020

Універсальні солдати від «Артеріум»

Фахівці-біотехнологи – випускники кафедри біотехнології і мікробіології, маючи університетський рівень підготовки з біологічних, хімічних, інженерних дисциплін, здатні реалізовувати свій потенціал у різних сферах: фармацевтичних компаніях України, регіональних представництвах світових компаній, харчових виробництвах, наукових установах, центрах стандартизації і сертифікації тощо. Адже, окрім професійних знань, студенти спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» за час свого навчання в нашому університеті здобувають цілий набір різних навичок, життєво необхідних, аби дати собі раду в майбутньому – це і досвід та ті вміння, які отримуються і в поза академічній діяльності.

Комунікація, публічний виступ, вирішення конфліктів, робота у команді та стресостійкість – те, чому вчать не лише під час навчання, але і через активну участь у студентському самоврядуванні. Все це дозволяє нашим випускникам бути конкурентоспроможними на ринку праці.

А щоб детальніше відповісти здобувачам освіти першого та другого курсів на питання «А що буде далі, після випуску, ким і де ми можемо працювати?» викладачі кафедри організували їм зустріч із випускниками, які наразі працюють у різних напрямках провідної фармацевтичної компанії «Артеріям» і які, поділившись власним досвідом розказали, що освіта біотехнолога НУХТ дійсно є багатогранною та дозволяє реалізувати себе в різних напрямках фармацевтичної компанії.

Отже, модератор зустрічі, фахівець з навчання та розвитку персоналу Наталія Корх (у часи студентства – староста групи, учасник факультетських вечорів, учасник студентського наукового гуртка), учасники – провідний фахівець з розвитку персоналу Катерина Покойовець (староста групи, учасниця вечорів факультету, переможець всеукраїнських конкурсів науково-дослідних робіт), менеджер з управління знаннями Дмитро Свинаренко (учасник вечорів факультету), старший інженер-технолог з фармрозробки Олександр Голодюк (голова студради гуртожитку), менеджер з розвитку системи забезпечення якості, к.т.н. зі спеціальності «Біотехнологія» Анна Софілканич (Президентський стипендіат, активна учасниця і керівник студентського наукового гуртка, член студради факультету).

Своїми враженнями від зустрічі діляться здобувачі освіти:

Артур Захаров: «Остання лекція «Вступ до фаху» пройшла у формі діалогу з випускниками НУХТу, що водночас є представниками однієї з найбільшої фармкорпорації України «Артеріум». Зустріч була дуже цікава та насичена різною корисною інформацією, щодо майбутньої практики та працевлаштування біотехнологів. Хоча ми тільки на першому курсі і нам треба ще багато чого вивчити і зрозуміти, та мені здається, що думати про своє майбутнє треба починати вже сьогодні. Ця зустріч із досвідченими людьми, як і всі інші впродовж семестру, допомагають зрозуміти особливості професії та вимоги, які необхідні для роботи біотехнологам, та правильно розподілити зусилля на вивчення тих чи інших дисциплін.

На цій лекції нам розповіли про саму корпорацію «Артеріум» і можливості стажування для студентів НУХТ. Нам дали безліч цінних порад, з яких головні – це бути стресостійким, всебічно розвиватися, починати вчити англійську та знати її як рідну мову і найголовніше – працювати на себе та свої знання, а не на оцінки. Бо успіху можна досягнути лише кропіткою працею, саморозвитком і вдосконаленням себе та своїх вмінь.»

Володимир Вербіян: «Нещодавно ми зустрілися з випускниками НУХТ, що стали успішними висококваліфікованими спеціалістами, співробітниками фармацевтичної корпорації «Артеріум», і вони розповіли нам, яку велику цінність мають інститутські знання, і як мало значать такі умовності, як рейтинг та оцінки. Також молоді фармацевти не забули згадати про те, що їм у роботі стали в пригоді знання з електротехніки, креслення та англійської мови, які є не профільними, але важливими дисциплінами.»

Єлизавета Дон: «Ми з радістю зустрілися з випускниками БТЕКу, які представляли нам різні структурні підрозділи корпорації «Артеріум». На цій конференції мені сподобалася пропозиція щодо можливості проходження стажування в корпорації, що принесе безцінний досвід роботи у фармацевтичній сфері. Також я зрозуміла, що отримання ступеню «бакалавр» – це лише перший крок до мрії, тому я прикладу всі свої зусилля, щоб через декілька років наш факультет пишався мною, а я могла передавати свій досвід, так само, як і наші сьогоднішні гості!»

Катерина Гвоздецька: «Випускники поділилися з нами власними історіями успіху, кар’єрного росту, ознайомили з програмою стажування. Також ми отримали настанови щодо організації навчання та безліч безцінних порад, як стати висококваліфікованим фахівцем і реалізувати себе. Безмежно вдячна Наталії Миколаївні за можливість поспілкуватися зі співробітниками корпорації й надихнутись духом біотехнологів!»

Діана Клименко: «Нашими нинішніми гостями були випускники нашого всіма любимого НУХТа. Це люди, які дійсно мають правильно вибраний шлях по життю. Мені надзвичайно цікаво було слухати їхні розповіді про корпорацію «ARTERIUM», її історію та успіхи у виробництві. Захоплюючою була розповідь Олександра Голодюка, який розповідав про свої відрядження по всьому світу, наскільки це цікаво та пізнавально (в майбутньому хочу наслідувати його). Отже, я хочу висловити щиру вдячність нашим гостям, які щиро поділилися з нами своїм досвідом, направляючи нас на вірний шлях, та не шкодуючи для нас розумних порад.»

Марія Плита: «Неймовірно цікавою та захоплюючою була зустріч випускників нашого факультету, представників однієї з найкращих фармкорпорацій «Arterium». Вони детально пояснили студентам про стажування, працевлаштування, поділилися своїм досвідом, а також розповіли про свій шлях до успіху. Ми дізналися про всі перспективи та можливості розвитку у цій корпорації, що неймовірно круто. Я дуже вдячна, що наш факультет організовує такі зустрічі, адже вони дійсно мотивують і дають поштовх до розвитку.»

Опублікований: 16-12-2020
Читайте також:
Плекайте, оберігайте, вивчайте, популяризуйте солов'їну!

Кафедра гуманітарних дисциплін відзначила Міжнародний день рідної мови.  Було проведено низку заходів щодо цієї важливої дати зі здобувачами різних факультетів та інститутів. Під час тематичної бесіди доцентка Людмила Приблуда зауважила, що на тлі російської агресії українці почали глибше розуміти значення захисту державної мови як чинника безпеки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плекайте, оберігайте, вивчайте, популяризуйте солов'їну! 22 лютого 2024

Кафедра туристичного та готельного бізнесу взяла участь у Міжнародному вебінарі «Туризм як засіб реабілітації»

5 жовтня 2022 року викладачі та здобувачі кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у Міжнародному вебінарі «Туризм як засіб реабілітації». Захід, присвячений 120-річчю Одеського національного технологічного університету та Всесвітньому дню туризму, об’єднав науковців, здобувачів наукових ступенів і практиків з туризму та питань реабі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра туристичного та готельного бізнесу взяла участь у Міжнародному вебінарі «Туризм як засіб реабілітації» 07 жовтня 2022

Оnline-лекція спеціалістів із Європейського союзу для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Доцентом кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Олегом Галенком була організована та проведена надзвичайно цікава гостьова online-лекція спеціалістів із Європейського союзу для здобувачів кафедри. Лекцію також відвідали завідувач кафедри, професор Василь Пасічний та усі викладачі. Тема лекції – «Екологічні інновації в Республіці Польща на м’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оnline-лекція спеціалістів із Європейського союзу для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 13 квітня 2021

Слухачі сертифікатної програми познайомилися з основами аюрведичного харчування

Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» знайомились з інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. Аюрведа – одна з найдавніших холістичних систем оздоровлення організму, вагомою складовою якої є правильна організація харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчування повинні відпов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної програми познайомилися з основами аюрведичного харчування 25 листопада 2020