Н У Х Т

Викладачі кафедри економіки і права продовжують ділитися з колегами своєю викладацькою майстерністю

04 листопада 2021

Викладачі кафедри економіки і права продовжують ділитися з колегами своєю викладацькою майстерністю

Відповідно до загальноуніверситетського графіку проведення відкритих занять 2 і 3 листопада на кафедрі економіки і права відбулися відкрите практичне заняття асистентки Ольги Макаревич і відкрита лекція доцентки Юлії Левченко.

Асистентка Ольга Макаревич провела практичне заняття з навчальної дисципліни «Модуль 1. Економіка підприємства» для здобувачів 4 курсу денної скорченої форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування». Його тема – «Оборотні кошти підприємств харчової промисловості та закладів ресторанного господарства».

Заняття розпочалося з обговорення теоретичних основ, необхідних для вирішення практичних завдань, та актуальності вивчення теми зі врахуванням особливостей у сфері ресторанного господарства для ефективного використання коштів із метою забезпечення безперервного процесу діяльності. Після пояснень і відповідей на питання здобувачів, викладачка використала пристосунки Google (робота на парі: текстові документи і презентації (для розв’язання завдань і задач), форми (для експрес-опитування пройденого на парі) та систему Moodle для контролю знань за вивченою темою. Варто відзначити, що використання названих додатків дає змогу вирішувати задачі здобувачам разом із викладачем в онлайн-режимі та слідкувати за алгоритмом дій одночасно, а також забезпечує об’єктивність процесу оцінювання.

Атмосфера протягом заняття була спокійною та комфортною для засвоєння інформації, здобувачі задавали питання, прагнули розібратися у тонкощах теми, визначенні ефективності використання ресурсу з практичної точки зору, що свідчить про достатній рівень комунікації між ними і викладачкою.

3 листопада на відкриту лекцію доцентки Юлії Левченко «Правове регулювання трудових відносин підприємств» із навчальної дисципліни «Правове регулювання господарської діяльності», яка входить до переліку вибіркових дисциплін для здобувачів 2 курсу спеціальності 051 «Економіка», завітали не лише колеги з нашого університету, а й інших закладів вищої освіти.

Лекція розпочалася із привітання присутніх і вступного слова лектора та завідувача кафедри, професора Анатолія Заїнчковського. Далі доцентка одразу перейшла до викладення на високому професійному рівні лекційного матеріалу відповідно до плану та навчальної програми курсу.

Усі висвітлені питання мали логічний і структурний характер, що сприяє кращому засвоєнню інформації здобувачами. Юлія Левченко активно комунікувала зі здобувачами, цікавилася їх розумінням важливості вивчення теми. Велику увагу викладачка приділила питанням нормативно-правого забезпечення трудових відносин підприємств, суб’єктам трудових відносин, трудовому договору, організації та регулюванню оплати праці, дисципліні праці і правовим засобам її забезпечення, а також порядку вирішення трудових спорів.

Рівень професіоналізму та якість підготовки Ольги Макаревич і Юлії Левченко до занять, не залишили нікого байдужим. Це був чудовий обмін досвідом, приклад і підвищення власних навичок володіння матеріалом, аудиторією слухачів і зворотнім зв’язком. Колеги побажали викладачкам не зупинятися і далі розвиватися, залишаючись хорошим прикладом для наслідування.

Опублікований: 04-11-2021
Читайте також:
Лекція від докторки PhD Словацького університету для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

4 грудня 2020 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra) Eva Ivanisova, PhD. Лекція «Coffee: benefits, nutrition and risks» чита...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від докторки PhD Словацького університету для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 грудня 2020

Пропозиції працевлаштування від фармацевтичних виробників не закінчуються

Для магістрантів першого року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» знову випала чудова можливість дізнатися про ринок фармацевтичних компаній, а за тим і про можливість працевлаштування. Адже як не як, а у магістрантів-біотехнологів попереду новий щабель життя – пошук і влаштування на роботу за спеціальністю. Отож на цей раз н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пропозиції працевлаштування від фармацевтичних виробників не закінчуються 13 травня 2019

Поширюємо інформацію про університет серед наших стейхолдерів

Завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко зустрілася з керівним менеджментом компанії «Yednist’ Group» й ознайомила зі спеціальностями, освітніми програмами, умовами вступу та навчання в університеті. «Yednist’ Group» – об'єднання низки підприємств, що спеціалізуються на різних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поширюємо інформацію про університет серед наших стейхолдерів 09 травня 2024

У новому випуску журналу «Вища школа» опублікована стаття про підготовку у нашому університеті фахівців з аюрведи

Нарешті, після усіх карантинних затримок вийшов № 2 журналу «Вища школа». Одна з тем випуску – робота нашого університету, зокрема «Мистецтво аюрведи, як складова системи освіти в НУХТ». У березні 2020 року, тоді ще ректор університету, професор Анатолій Українець написав цю статтю для журналу. У ній він розкрив особливості системи аюрведи та її ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У новому випуску журналу «Вища школа» опублікована стаття про підготовку у нашому університеті фахівців з аюрведи 10 липня 2020