Н У Х Т

Бакалаври-біотехнологи у світі фармацевтичних інновацій – #Farmak_Lab 2025

10 листопада 2025

Бакалаври-біотехнологи у світі фармацевтичних інновацій – #Farmak_Lab 2025

6 листопада 2025 року бакалаври-біотехнологи освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» разом із гаранткою освітньої програми, доценткою Світланою Старовойтовою взяли участь у освітньому проєкті #Farmak_Lab, що реалізується компанією АТ «Фармак». Цей освітній проєкт був започаткований ще у 2017 році для молоді, яка прагне дізнатися більше про сучасні виклики та стандарти у фармацевтичному виробництві.

Цього разу студенти відвідали лекцію на тему «Сучасні методи та матеріали для пакування лікарських засобів», яку прочитали фахівці компанії начальник сектору досліджень пакування Павло Омельяненко та старша майстриня цеху з виготовлення твердих лікарських форм Вероніка Дибчук.

Студенти дізналися про функції та вимоги до первинної упаковки лікарських засобів; види матеріалів упаковки; основні критерії вибору оптимального пакування залежно від особливостей препарату; етапи розроблення та тестування упаковки; автоматизацію та роботизацію пакувальних ліній; сучасні тренди та інновації, включаючи smart packaging (сенсори контролю температури та відкривання, електронні етикетки для взаємодії з пацієнтом, технології для відстеження тощо); екотренди.

Захід поєднав реальні кейси, комунікацію з експертами та атмосферу відкритості, що дозволило студентам побачити, як наука і технології працюють «тут і зараз».

Щиро вдячні компанії АТ «Фармак» за організацію освітніх заходів, які надихають, розширюють професійний світогляд і підтримують майбутніх фахівців біотехнологічної та фармацевтичної галузей!

Опублікований: 10-11-2025
Читайте також:
Упровадження CRM: всі секрети від гостьової лекторки

Гостьова лекція «Секрети успішного бізнесу: чому варто впроваджувати CRM» від Наталії Шустикової виявилася настільки цікавою учасникам зустрічі, що були прохання зробити не лише конспект зустрічі, а і відеозапис. Спікерка – випускниця кафедри економіки і права і має освіту магістерки з економіки підприємства. За її словами ще під час навчання вона ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Упровадження CRM: всі секрети від гостьової лекторки 11 березня 2024

Фокус – на практичну складову

Завершилася виробнича практика здобувачів-бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», що обрали випусковою кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Протягом чотирьох тижнів здобувачі освіти спілкувалися з фахівцями найпотужніших підприємств хлібопекарської, кондитерської та харчоконцентратної галузей та наві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фокус – на практичну складову 08 жовтня 2024

Основи органічної хімії для першокурсників спеціальності «Харчові технології та інженерія»

Відкриту лекцію з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 2. Основи органічної хімії» на тему «Карбонові кислоти» прочитала 23 жовтня доцент Інна Попова для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія». На занятті були присутні здобувачі груп ТІ-1-3 та ТІ-1-4, викладачі кафедри харчової хімії. Слід зазначити, що карбонові ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основи органічної хімії для першокурсників спеціальності «Харчові технології та інженерія» 24 жовтня 2019

Наші педагоги підвищуватимуть кваліфікацію кухарів шкільних їдалень

Педагогічні працівниці Волинського фахового коледжу нашого університету з професії «Кухар» Олеся Панькевич і Марія Деменік долучилися до міжрегіонального семінару «Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти». Метою заходу було ознайомлення з особливостями реформи шкільного харчування, основними змінам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші педагоги підвищуватимуть кваліфікацію кухарів шкільних їдалень 06 вересня 2022