Н У Х Т

Перший крок до диплому

07 жовтня 2020

Перший крок до диплому

Четвертий рік навчання  для кожного біотехнолога є найвідповідальнішим, адже мине ще трохи часу, і кожний із них повинен буде представити суворій і прискіпливій екзаменаційній комісії свою кваліфікаційну роботу. Тому здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології з перших днів навчання  почали  працювати над  найважливішим розділом майбутньої роботи – техніко-економічним обґрунтуванням (ТЕО) виробництва цільового мікробного продукту.

Особливо цікавим процес створення ТЕО є у членів наукового гуртка «BIOTECH», адже у кожного з них основою для розрахунків є власні експериментальні дані, отримані під час виконання наукової роботи.

Валентина Жданюк разом із магістранткою  Наталією Клименко працює на базі Інституту мікробіології та вірусології ім. Д.К. Заболотного  над розробленням  комплексного бактеріального препарату для рослинництва на основі Acinetobacter calcoaceticus IMB-7241. A. calcoaceticus IMB-7241 є активним продуцентом не лише поверхнево-активних речовин (ПАР), а й фітогормонів, тому за основу майбутнього ТЕО студентка пропонує використовувати культуральну рідину після вирощування штаму для оброблення кореневої системи та кущів (після висаджування у грунт) перцю солодкого.

Не менш цікавою є робота над ТЕО у Олени Бахтій і Дар’ї Жалюк, які вивчають можливість використання мікробних поверхнево-активних речовин  у суміші з іншими сполуками як ефективних антимікробних агентів. Дар’я Жалюк досліджує можливість використання  ПАР Rhodococcus erythropolis IMB Ас-5017 та антибіотиків ципрофлоксацину та офлоксацину для лікування інфекційних захворювань у молочних корів. А Олена Бахтій в основу свого майбутнього ТЕО бере досліди з визначення синергізму антимікробної дії ПАР A. calcoaceticus IMB-7241 та антифунгальних препаратів (флюконазолу та клотримазолу). Вона пропонує використовувати таку суміш для лікування дерматитів у собак і кішок. Тепер студентка може себе назвати експертом у визначенні синергізму, знає проблему поширення дерматитів, підходи до лікування та сучасний ринок антифунгальних препаратів.

Наукова робота допомагає учасникам гуртка навчитися працювати руками, а пошук літератури для написання ТЕО – використовувати правильно інформацію. Тож бажаємо успіхів юним науковцям!

Опублікований: 07-10-2020
Читайте також:
Національно-патріотичне свято Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

17 жовтня у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося національно-патріотичне свято «Козацькі забави» за участю студентської молоді та викладачів коледжу. Захід проводився за трьома напрямками: історичний квест, спортивні змагання та технологічний квест. По кожному із цих напрямів команди змагалися у різних конкурсах і з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Національно-патріотичне свято Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 18 жовтня 2019

Як працює нейромаркетинг розповів здобувачам освіти head of sales компанії «Neurotrack»

На кафедрі маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ відбулася Zoom-зустріч із head of sales компанії «Neurotrack» Анатолієм Клепачем. «Neurotrack» вивчає емоційні і поведінкові реакції цільової аудиторії за допомогою відстеження свідомих і несвідомих реакцій організму. Анатолій Клепач уже багато років працює у сфері прод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як працює нейромаркетинг розповів здобувачам освіти head of sales компанії «Neurotrack» 31 березня 2021

На відеозв’язку – Грузія: на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся черговий гастрономічний лекторій

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до освітнього лекторію. На відеозв’язку у Zoom – випускник кафедри і су-шеф ресторану 5* готелю міжнародної мережі Le Meridien у Батумі (Грузія) Андрій Корольчук. Історія успіху гостьового лектора – це поєднання освіти за спеціальністю і кар’єрного злету. Професійний бекграунд нашо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На відеозв’язку – Грузія: на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся черговий гастрономічний лекторій 08 грудня 2020

Фахівці кафедр технології зберігання і переробки зерна і технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели спільну лабораторну роботу

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Євтушенко за участю асистента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віталія Пічкура провів для студентів групи ТХ-4-4 лабораторну роботу з дисципліни «Низькомолекулярні та екструзійні технології». Для студентів демонструвалася робота екструдера при переробленні кукуру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедр технології зберігання і переробки зерна і технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели спільну лабораторну роботу 05 вересня 2018