Н У Х Т

Перший крок до диплому

07 жовтня 2020

Перший крок до диплому

Четвертий рік навчання  для кожного біотехнолога є найвідповідальнішим, адже мине ще трохи часу, і кожний із них повинен буде представити суворій і прискіпливій екзаменаційній комісії свою кваліфікаційну роботу. Тому здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології з перших днів навчання  почали  працювати над  найважливішим розділом майбутньої роботи – техніко-економічним обґрунтуванням (ТЕО) виробництва цільового мікробного продукту.

Особливо цікавим процес створення ТЕО є у членів наукового гуртка «BIOTECH», адже у кожного з них основою для розрахунків є власні експериментальні дані, отримані під час виконання наукової роботи.

Валентина Жданюк разом із магістранткою  Наталією Клименко працює на базі Інституту мікробіології та вірусології ім. Д.К. Заболотного  над розробленням  комплексного бактеріального препарату для рослинництва на основі Acinetobacter calcoaceticus IMB-7241. A. calcoaceticus IMB-7241 є активним продуцентом не лише поверхнево-активних речовин (ПАР), а й фітогормонів, тому за основу майбутнього ТЕО студентка пропонує використовувати культуральну рідину після вирощування штаму для оброблення кореневої системи та кущів (після висаджування у грунт) перцю солодкого.

Не менш цікавою є робота над ТЕО у Олени Бахтій і Дар’ї Жалюк, які вивчають можливість використання мікробних поверхнево-активних речовин  у суміші з іншими сполуками як ефективних антимікробних агентів. Дар’я Жалюк досліджує можливість використання  ПАР Rhodococcus erythropolis IMB Ас-5017 та антибіотиків ципрофлоксацину та офлоксацину для лікування інфекційних захворювань у молочних корів. А Олена Бахтій в основу свого майбутнього ТЕО бере досліди з визначення синергізму антимікробної дії ПАР A. calcoaceticus IMB-7241 та антифунгальних препаратів (флюконазолу та клотримазолу). Вона пропонує використовувати таку суміш для лікування дерматитів у собак і кішок. Тепер студентка може себе назвати експертом у визначенні синергізму, знає проблему поширення дерматитів, підходи до лікування та сучасний ринок антифунгальних препаратів.

Наукова робота допомагає учасникам гуртка навчитися працювати руками, а пошук літератури для написання ТЕО – використовувати правильно інформацію. Тож бажаємо успіхів юним науковцям!

Опублікований: 07-10-2020
Читайте також:
Фахівці кафедри біохімії та екологічного контролю знайомлять випускників коледжів із перспективами навчання в НУХТ

Останнім часом стало доброю традицією щорічне поповнення лав студентів-екологів випускниками коледжів. Приємно, що з кожним роком продовжувати отримання освіти бажає все більше молодших спеціалістів, які отримали диплом за спеціальністю «Екологія та охорона навколишнього середовища». Тому з метою ознайомлення майбутніх випускників із перспективами ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри біохімії та екологічного контролю знайомлять випускників коледжів із перспективами навчання в НУХТ 27 лютого 2017

Лекторій від представників мережі готелів Hilton

Здобувачі освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» відвідали онлайн-лекторій «Стан та перспективи розвитку готельної мережі Hilton  в умовах сьогодення» від спікерки-директорки управління по роботі з персоналом ТОВ «Міжнародний-діловий центр «Готель Hilton Kyiv» Антоніни Форостяної.  Під час заходу було презент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій від представників мережі готелів Hilton 29 жовтня 2024

Колектив кафедри харчової хімії активно популяризує університет

Профорієнтаційна кропітка робота з майбутніми вступниками завжди була одним із найважливіших напрямів діяльності кафедри харчової хімії. Уже багато років викладачі організують різноманітні заходи для вступників з усієї України. Наші здобувачі із вдячністю згадують серію хімічних лекторіїв, хімічні олімпіади, що надавали переможцям додаткові бали пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри харчової хімії активно популяризує університет 24 вересня 2024

Як відкрити кафе-морозиво знають слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Заняття для учасників сертифікатної програми відбулося у форматі майстер-класу з технології морозива на кафедрі технології молока і молочних продуктів під керівництвом доцента Тетяни Осьмак. Слухачі ознайомилися з технологічними етапами виробництва морозива і особливостями роботи фризера періодичної дії. Вони розрахували рецептуру і виготовили легк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відкрити кафе-морозиво знають слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 29 жовтня 2018