Н У Х Т

Участь у наукових конференціях – перша апробація власних експериментальних досліджень здобувачів

28 жовтня 2022

Участь у наукових конференціях – перша апробація власних експериментальних досліджень здобувачів

У цей непростий час доволі важко відволіктися від ситуації в країні. Проте, навіть у таких умовах вітчизняна наука продовжує розвиватися. Так, наприклад, учасниці гуртка «BIOTECH» Валентина Жданюк (здобувачка освітнього ступеня «магістр») та Аня Воробей (здобувачка освітнього ступеня «бакалавр») під керівництвом професорки кафедри біотехнології і мікробіології Тетяни Пирог проводять дослідження з розроблення інтегрованих технологій одержання цільових продуктів мультифункціонального призначення.

Метою роботи молодих науковиць є дослідження можливості інтенсифікації синтезу продуцентами поверхнево-активних речовин фітогормонів ауксинової та гіберелової природи за наявності екзогенних попередників у середовищі культивування. Отримані експериментальні дані є основою для розроблення комплексного мікробного препарату з ріст-стимулювальними та антимікробними властивостями для використання у рослинництві.

Знання, отримані під час вивчення спеціальних дисциплін, зокрема «Загальної мікробіології і вірусології» та «Біохімічних основ мікробного синтезу», ефективно використовуються на практиці під час розроблення нових технологій синтезу. Адже без знання метаболізму мікроорганізмів неможливо розробити нові ефективні технології отримання цільових продуктів. Дуже важливо, що під час навчання здобувачі мають змогу перевірити отримані теоретичні знання на практиці. Крім того, практичні навички з постановки експерименту, аналізу отриманих результатів, яких набувають здобувачі під час виконання наукової роботи, дозволяють розвинути логічне аналітичне мислення, таке необхідне для інженера-біотехнолога.

А першою апробацією одержаних під час навчання власних наукових експериментальних результатів є участь у наукових конференціях. У цьому навчальному році першою такою нагодою для наших біотехнологів стала Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування», у збірнику якої були опубліковані статті Валентини Жданюк та Ані Воробей: «Синтез біологічно активних гіберелінів і поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 за наявності еритритолу» (с. 127-129) та «Вплив триптофану на синтез деяких екзометаболітів бактеріями родів Acinеtobacter, Nocardia, Rhodococcus та їхні властивості».

Сподіваємося, що це тільки «перша ластівка», і до кінця навчального року буде ще не одна наукова конференція, на якій молоді науковці представлятимуть свої наукові здобутки!

Опублікований: 28-10-2022
Читайте також:
Стартувало приймання заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр»

Сьогодні розпочалося приймання заяв для здобуття вищої освіти від випускників 11-х класів (на основі повної загальної середньої освіти). Вони можуть подати заяви на бюджетну або контрактну форму здобуття освіти: – для вступу за результатами індивідуальної усної співбесіди, а також творчих конкурсів, складених 1-18 липня (бюджет і контракт) до 18:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувало приймання заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» 29 липня 2022

Чудова нагода

29-31 травня 2018 року у бізнес-центрі «Торонто-Київ» відбудеться Міжнародний форум «Cosmetics Ukraine-2018», у рамках якого традиційно працюватиме секція «Освіта і кар’єра», де зберуться досвідчені фахівці, лідери ринку, а також студенти, випускники профільних вишів, зацікавлені в професійному та кар’єрному розвитку. Міжнародні освітні фонди висту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чудова нагода 22 січня 2018

Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування: викладачі й здобувачі освіти обговорюють проблеми сьогодення

Викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів зі здобувачами першого та третього курсів взяли участь у Третьому круглому столі «Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування школярів». Захід проводився компаніями «Люстдорф», «Молочний альянс», «Клуб сиру», «Молокія», агропромхолдингом «Астарта-Київ» у співпраці з Українським ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування: викладачі й здобувачі освіти обговорюють проблеми сьогодення 02 жовтня 2023

Із нiмецькими дослiдженнями у сферi природознавчих дисциплін познайомили студентів викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Об’єднавши студентів групи ТУ 3-13 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і груп ТІ 1-2, 1-4 та 1-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій, які вивчають німецьку мову, за ініціативи старшого викладача кафедри іноземних мов професійного спрямування Лади Коваленко та її колеги Олени Грибанової  була відвідана цікава виста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із нiмецькими дослiдженнями у сферi природознавчих дисциплін познайомили студентів викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 08 листопада 2018