Н У Х Т

Участь у наукових конференціях – перша апробація власних експериментальних досліджень здобувачів

28 жовтня 2022

Участь у наукових конференціях – перша апробація власних експериментальних досліджень здобувачів

У цей непростий час доволі важко відволіктися від ситуації в країні. Проте, навіть у таких умовах вітчизняна наука продовжує розвиватися. Так, наприклад, учасниці гуртка «BIOTECH» Валентина Жданюк (здобувачка освітнього ступеня «магістр») та Аня Воробей (здобувачка освітнього ступеня «бакалавр») під керівництвом професорки кафедри біотехнології і мікробіології Тетяни Пирог проводять дослідження з розроблення інтегрованих технологій одержання цільових продуктів мультифункціонального призначення.

Метою роботи молодих науковиць є дослідження можливості інтенсифікації синтезу продуцентами поверхнево-активних речовин фітогормонів ауксинової та гіберелової природи за наявності екзогенних попередників у середовищі культивування. Отримані експериментальні дані є основою для розроблення комплексного мікробного препарату з ріст-стимулювальними та антимікробними властивостями для використання у рослинництві.

Знання, отримані під час вивчення спеціальних дисциплін, зокрема «Загальної мікробіології і вірусології» та «Біохімічних основ мікробного синтезу», ефективно використовуються на практиці під час розроблення нових технологій синтезу. Адже без знання метаболізму мікроорганізмів неможливо розробити нові ефективні технології отримання цільових продуктів. Дуже важливо, що під час навчання здобувачі мають змогу перевірити отримані теоретичні знання на практиці. Крім того, практичні навички з постановки експерименту, аналізу отриманих результатів, яких набувають здобувачі під час виконання наукової роботи, дозволяють розвинути логічне аналітичне мислення, таке необхідне для інженера-біотехнолога.

А першою апробацією одержаних під час навчання власних наукових експериментальних результатів є участь у наукових конференціях. У цьому навчальному році першою такою нагодою для наших біотехнологів стала Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування», у збірнику якої були опубліковані статті Валентини Жданюк та Ані Воробей: «Синтез біологічно активних гіберелінів і поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 за наявності еритритолу» (с. 127-129) та «Вплив триптофану на синтез деяких екзометаболітів бактеріями родів Acinеtobacter, Nocardia, Rhodococcus та їхні властивості».

Сподіваємося, що це тільки «перша ластівка», і до кінця навчального року буде ще не одна наукова конференція, на якій молоді науковці представлятимуть свої наукові здобутки!

Опублікований: 28-10-2022
Читайте також:
Мистецтво комунікації в маркетингу: наші здобувачі презентували креативні рішення

Презентувати себе, свої ідеї, свій бізнес є важливим вмінням маркетологів, яке допоможе їм краще донести маркетингові пропозиції до своїх колег, партнерів та інвесторів. Нещодавно здобувачі спеціальності 075 «Маркетинг» презентували фінальні завдання з дисципліни «Копірайтинг та мистецтво комунікації», над якими вони працювали протягом семестру. П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво комунікації в маркетингу: наші здобувачі презентували креативні рішення 26 грудня 2022

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбувся традиційний День здоров’я

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбувся традиційний День здоров’я, присвячений Дню фізичної культури і спорту, у якому взяли участь всі студенти першого курсу. У змаганні з легкоатлетичного кросу серед дівчат виграла Андріана Сіткар (група ДЕТ-184), серед юнаків – Антон Уліганинець (група ДГ-186). У змаганнях із гирьового спорту переміг Ол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбувся традиційний День здоров’я 18 вересня 2018

Новорічний подарунок – акредитовано магістерську освітню програму «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»!

26 грудня 2023 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому було прийнято рішення про акредитацію ще однієї освітньо-професійної програми нашого університету – «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новорічний подарунок – акредитовано магістерську освітню програму «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»! 28 грудня 2023

Наші науковці на науково-технічній конференції цукровиків

У м. Ірпінь відбулася науково-технічна конференція «Практичні аспекти цукробурякового виробництва. Сезон 2020/21рр.», у межах якої цукровики України обмінювалися досвідом і налагоджували нові партнерські зав’язки. До роботи конференції долучилися понад 100 фахівців, науковців, які працюють у цукровій галузі, керівників і технічних керівників, голо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші науковці на науково-технічній конференції цукровиків 20 травня 2021