Н У Х Т

Учасники наукового гуртка «BIOTEСH» представили результати своїх досліджень на конференції у Казахстані

30 березня 2018

Учасники наукового гуртка «BIOTEСH» представили результати своїх досліджень на конференції у Казахстані

Науковий локомотив «BIOTEСH» продовжує невпинно рухатись від однієї наукової конференції до іншої. Так, нещодавно були опубліковані матеріали 60-ї науково-практичної конференції студентів «Студентська наука і здоров’я» у м. Семей (Казахстан).

Для участі в конференції 11 учасників студентського наукового гуртка «BIOTEСH» кафедри біотехнології і мікробіології подали матеріали, при чому одна з тез була опублікована англійською мовою. У роботах наших науковців був охоплений широкий спектр актуальних напрямків сучасної біотехнології. Так, були розглянуті особливості антиадгезивної та антимікробної активності поверхнево-активних речовин Аcinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 та Nocardia vaccinii ІMB B-7405 (автори – Дар’я Луцай  та Вероніка Макієнко). Обговорені особливості процесу деструкції бактеріальних і дріжджових біоплівок поверхнево-активними речовинами синтезованими штамом ІMB B-7405 (автор – Каріна Кондрашевська) та можливість підвищення антимікробної активності ПАР штаму ІMB B-7405 за рахунок додавання ефірних олій чайного дерева (автори – Ігор Ключка та Лілія Никитюк). Крім того, був розглянутий вплив екзометаболітів продуцента ПАВ Acinetobacter calcoaceticus IMB B-7241 на урожайність томатів (автор – Дар’я Гаврилкіна), синтез ПАВ Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405 на суміші промислових відходів (автор – Артем Герштман) та особливості скринінгу хлібопекарських дріжджів (автор –  Тетяна Каландирець). Особливо варто відзначити роботу магістра Андрія Вороненка та аспіранта Миколи Івахнюка, що була подана англійською мовою та характеризувала особливості впливу екзогенних попередників на властивості екзополісахариду етаполану.

Варто зазначити, що це далеко не перша конференція у Казахстані, де наші студенти демонструють свої досягнення. Це вказує на високий рівень таких наукових робіт, які є цікавими і для зарубіжних дослідників. Отож вітаємо наших авторів і бажаємо наснаги у наступних наукових звершеннях!

Опублікований: 30-03-2018
Читайте також:
До розширення асортименту популярних борошняних виробів із покращеними споживчими характеристиками долучаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу порошку топінамбура на вміст цукрів та функціональні властивості хліба житнього заварного» аспірантки Наталії Пашової. Науковий керівник – доцент, кандидат технічних наук Галина Волощук. Заварний житній хліб – незмінний харчовий продукт укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До розширення асортименту популярних борошняних виробів із покращеними споживчими характеристиками долучаються наші молоді науковці 30 липня 2019

Мотивуюча зустріч

Гостьові лекції – це унікальна можливість для здобувачів освіти та викладачів обмінятися інформацією з експертами у своїй справі, отримати натхнення та мотивацію для подальшого зростання. Зустріч із співзасновницею IT-школи «CRM Lab Accelerator» Наталею Шустиковою на тему «Розвиток кар'єри. Як знайти свій шлях до успіху» вийшла насиченою для здобу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуюча зустріч 14 листопада 2024

Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи

Тривають виробнича та переддипломна практики здобувачів спеціальності 101 «Екологія». Базами практики в цьому навчальному році стали підприємства: ТОВ «Криворізький хлібокомбінат», ПАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Пирятинський сирзавод», ПрАТ «Славутський пивоварний завод», ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», Філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Отримані знання на практиці випробовують здобувачі-екологи 29 січня 2021

Приємне з корисним поєднали першокурсники

Виховна робота є важливою частиною освітнього процесу у вищій школі. Особливої ж уваги та наставництва потребують першокурсники. Щоб ближче познайомитися зі своєю кураторкою, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмилою Махинько та один із одним, група ТІ-1-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій відвід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємне з корисним поєднали першокурсники 05 вересня 2023